Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Včera po náročném dni v práci jsme se ženou si zajeli za Ostravu na výšlap 137 schodů :D :D . Cestou tam po okreskách a zpět ks,e to vzal po dálnici, kde jse prohnal motor torchu svižněji v režimu SPORT :D :D .

Obrázek

Obrázek
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od milosh »

Rozhledny mam rad, v jeden rok jsem jich jako velky fanda navstivil i 50, ale tato je divna, sloup se schodama... :)
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jezdím kolem ní už řadu let, ale nikdy jsme jí s dálnice neviděl :D :D , jednou jsme se jel je tak projet s Astrou J po okreskách a najednou aha co to tam je. Pak se dívám do mapy a bylo jasno :) :) .
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak o víkendu opět nová zjištění. Tentokrát jsme jely se podívat na rozhlednu 75 km od domova, tak krásných 150km. Rozhledna je v Městě Albrechtice za Krnovem. Cesta super Ostrava - Opava 110, pak okresky 80 – 90, přes obce 50. Plánoval jsem, že v místě určení natankuji, ale co se nestalo, čerpací stanice byla zavřená, probíhala rekonstrukce. No dojezd mi svítil 90 km, tak si říkám to je v pohodě. Cestou zpět mezi Opavou a Ostravou mi Astra nahlásila nízká hladina paliva a už se rozsvítila kontrolka paliva, Pak co 10 km to hlásilo nízkou hladinu a jak to psalo tu nízkou hladinu, tak najednou se snížila funkčnost klimatizace. Chladila, ale ne tak intenzivně, je to jeden s ochranných vlastností, při nízkém stavu paliva. Za uvedených 150 km jsem měl spotřebu 4 lit. / 100 km

Po zaparkování na parkovišti na louce pod rozhlednou jsme zahledli Opel Zafiru Life, ale ve speciální úpravě pro kempování. Hodil jsem pár fotek a najednou se objevili majitele. Tak jsme se bavili, jaké to je cestovat takovým skvostem. Zafira má 4,9 metrů na délku a tak se s ní dá parkovat i ve městě, vyspí se tam 4 lidi, kuchyňka apod. Dokonce je to mnohem lepší, než velké karavany a propracované do posledního detailu. Bylo to super vidět na živo.

Obrázek
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Vyspi se tam 4 lidi? To ty 2 spi v sede ne? Ale auto pekne, coz o to, jako daily ale nesmysl.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Ma to vytahovaci střechu 2 dole, 2 nahoře. Více zde - https://astra-rasag.cz/?page_id=15219
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Vypadá to dost zajímavě. Včetně motorizace a výkonových parametrů. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Radime: Tak to jo, jen v mem veku jsme to resili s zenou a bez sprchy kazdy den a wc to by byl problem, radsi obden zmenit destinaci ale bydlet jako clovek. Pro mlady mozna, ale ti at setri na bydleni radsi :)
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Je zde polovina měsíce a Astra L se pomalu chystala na firemní setkání zaměstnanců naší firmy. Letos je to kousek od Nového Města na Moravě. Jedna se o akci na 2 dny. Brzo ráno za deště směr Olomouc – Mohelnice – Česká Třebová – Polička – Hotel Skalský vrch a druhý den zpět. Astru L umýt, vysát a dal jí větší péči, ať neudělá ostudu. Ráno vyzvednout kolegu a vyrazili jsme ihned prvním sjezdem na okraji Ostravy na dálnici a začal km maratón Ostrava - Olomouc 140 na tempomat, Olomouc - Mohelnice 110 až 120 tempomat. Pak vyškrábat se na Mohelničák a pak okresky 80 -90 a to skoro pořád na baterii do Poličky a dolů. Dokonale otestován adaptivní tempomat 2 generace, držení v pruzích a zatáčení, nastavení vzdálenosti a z Ostravy do Mohelnice jsem nemusel vůbec šlapat na pedály a Astra si brzdění, akceleraci řídila, podle mých nastavení, dokonce i se držela v pruzích a krásné sama zatáčela. To zase bylo něco skvělého, 130 km bez nutnosti cokoliv dělat. Místy jsem tomu pustil žilou i 150. No spotřeba tam 5,5 lit. Zpět dost na okreskách kolony a jízda ve vláčku, tak nakonec 4.7 lit. Nádhera to byla jízda celkem 425 km. Průměrná rychlost po ujetí této dávky km, bylo 72 km / hod. Jedině co jsme si musel na začátku otestovat, bylo nastavení vzdálenosti, kdy Astra má už reagovat a držet si odstup, to pár min trvalo a testoval jsme si to při dojezdu kamionu před sebou. Co bylo hlavní, bylo té technice za jemného deště potřeba věřit, to mi pár 10 min. trvalo a hlavně v situaci, zda opravdu Astra sama začne brzdit při dojezdu vozidel před námi. Pak jsme tomu začal více důvěřovat, ale ve střehu jsem byl neustále, kdyby bylo potřeba zasáhnout. Spolupracovník, co jsem ho vezl, ocenil na Astře především ticho v interiéru, přední sedadla AGR, pak se mu líbila kamera 360 (s té byl nadšený), jízda na baterii po okreskách a průjezdy městem / vesnicí. Nadále byl překvapen, jak 3 válec táhne a jakou má konečnou spotřebu. Nadále řazení pádly pod volantem a že při podřazení automatická převodovka nechá řidiči prostor cca 10s, zda využije potřebnou akceleraci, nebo si sama zpět přeřadí. Sám usoudil, že uvedená technika funguje skvěle a je především výhodou pro jízdu po městě a okresních silnicích. Pro dálniční tempo to postrádá smysl. Srovnával to ze svým Seatem Leonem kombi a motorizací 1.5 TSi z roku 2020. Shodli jsme se že Astra i Seat Leon je prostornosti a velikosti stejný vůz, Seat Leon má ale o něco větší zavazadlový prostor.

Obrázek
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Leon je takova skodovka od Seatu :) Samo astra je novejsi, ma vic vychytavek, tak to musi byt lepsi to je jasny 8-)
Odpovědět

Zpět na „Astra L“