Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
8449982529

Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu

Příspěvek od 8449982529 »

Existuje způsob, jak trvale vypnout automatické vypínání recirkulace vzduchu?

Momentálně to funguje tak, že když zapnu recirkulaci, auto si po chvíli samo přepne zpět na přívod venkovního vzduchu – a to aniž by se změnil stav tlačítka, které pořád ukazuje, že je recirkulace zapnutá. Je to dost nepříjemné, obzvlášť když třeba jedu v tunelu za starým dieselem – v tu chvíli se z auta stává plynová komora.

V přechodzím autě (VW Passat B5.5) to fungovalo naprosto logicky – zapnu recirkulaci a žádný vzduch zvenčí se dovnitř nedostane, dokud ji ručně nevypnu. Tady u Astry to ale systém po chvíli přepne sám.

Dá se nějak deaktivovat tahle „inteligentní“ funkce, třeba přes skryté menu, software nebo přes autorizovaný servis?
Opel Astra ST 1.6T 147 kW 6M r.v. 2017
Reklama

morgoth

Re: Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu

Příspěvek od morgoth »

Mě to tak funguje - když zapnu recirkulaci, tak zhasne tlačítko Auto a je zapnutá na pořád. Už se mi několikrát stalo, že se mi po pár jízdách zdálo jako by v autě byl nějak zatuchlý vzduch a pak jsem zjistil, že jsem zapomněl recirkulaci vypnout.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
8449982529

Re: Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu

Příspěvek od 8449982529 »

Mně recirkulace při zapnutí rozhodně spolehlivě nefunguje. Klapka se otevírá zcela automaticky – pravděpodobně v závislosti na vlhkosti, teplotě, kvalitě vzduchu, čase a možná i dalších parametrech – a rozhodně nezůstává trvale zavřená. Zapnutá recirkulace tak spíše jen signalizuje vyšší preferenci zavřené klapky, než že by zaručovala její úplné uzavření.

Ostatně tohle se píše v návodu: "Pokud je vlhkost vzduch uvnitř vozidla příliš vysoká, čidlo vlhkosti automaticky zapne přívod čerstvého vzduchu."
Opel Astra ST 1.6T 147 kW 6M r.v. 2017
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“