Existuje způsob, jak trvale vypnout automatické vypínání recirkulace vzduchu?
Momentálně to funguje tak, že když zapnu recirkulaci, auto si po chvíli samo přepne zpět na přívod venkovního vzduchu – a to aniž by se změnil stav tlačítka, které pořád ukazuje, že je recirkulace zapnutá. Je to dost nepříjemné, obzvlášť když třeba jedu v tunelu za starým dieselem – v tu chvíli se z auta stává plynová komora.
V přechodzím autě (VW Passat B5.5) to fungovalo naprosto logicky – zapnu recirkulaci a žádný vzduch zvenčí se dovnitř nedostane, dokud ji ručně nevypnu. Tady u Astry to ale systém po chvíli přepne sám.
Dá se nějak deaktivovat tahle „inteligentní“ funkce, třeba přes skryté menu, software nebo přes autorizovaný servis?
Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu
Opel Astra ST 1.6T 147 kW 6M r.v. 2017
- Reklama
Re: Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu
Mě to tak funguje - když zapnu recirkulaci, tak zhasne tlačítko Auto a je zapnutá na pořád. Už se mi několikrát stalo, že se mi po pár jízdách zdálo jako by v autě byl nějak zatuchlý vzduch a pak jsem zjistil, že jsem zapomněl recirkulaci vypnout.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
-
Re: Vypnutí automatického vypínání recirkulace vzduchu
Mně recirkulace při zapnutí rozhodně spolehlivě nefunguje. Klapka se otevírá zcela automaticky – pravděpodobně v závislosti na vlhkosti, teplotě, kvalitě vzduchu, čase a možná i dalších parametrech – a rozhodně nezůstává trvale zavřená. Zapnutá recirkulace tak spíše jen signalizuje vyšší preferenci zavřené klapky, než že by zaručovala její úplné uzavření.
Ostatně tohle se píše v návodu: "Pokud je vlhkost vzduch uvnitř vozidla příliš vysoká, čidlo vlhkosti automaticky zapne přívod čerstvého vzduchu."
Ostatně tohle se píše v návodu: "Pokud je vlhkost vzduch uvnitř vozidla příliš vysoká, čidlo vlhkosti automaticky zapne přívod čerstvého vzduchu."
Opel Astra ST 1.6T 147 kW 6M r.v. 2017