Zdravím všechny. Dneska jsem si do školy vzal náš druhý vůz Opel Corsa B 1,0 12V alias "Létající koberec". Vzal jsem to tam z toho důvodu že na mě svítila kontrolka diagnostiky motoru (taková oranžová). Rožla se vždycky za jízdy a když jsem podřadil a vyhnal motor do otáček cca 4500 - 5000 a chvíli jsem to tam držel, tak zhasla. Najel jsem do garáže ve škole, připojil auto na ATAL AT520 a vyčetl paměť závad. Byly tam dvě závady (a obě neaktivní). První závada byla ve zpětném čerpání výfukových plynu (problém s EGR ventilem) a druhá závada byla ve snímači teploty chladící kapaliny (příliš velké napětí). Tak jsem to vymazal a při jednom nastal volnoběh jak má být podle výrobce (pro motor X10XE jsou volnoběžné otáčky 800 - 1100 ot/min), protože jsem měl na volnoběh 1250 ot/min. Pak jsem najel na akční členy.....vše bylo relativné v pořádku, ale nelíbily se mi hodnoty v jakých se pohybovala lambda sonda (takzvaný Tony - každý ho zná, ale nikdo pořádně neví co je zač

), normálně se má pohybovat lambda okno v hodnotách 100 - 800, na té moji lambda sondě bylo lambda okno, kde hodnoty skákaly od 82 do 860

To ve mě trochu hrklo. Po konzultaci s učitelem jsme došli k závěru že to za 14 dní dovezu znovu a uvidíme jestli se něco změnilo, popř. vezmeme ATAL do auta a zkusíme to za jízdy co to dělá, když je motor v zátěži. Pravděpodobně mě ASI bude čekat výměna lamba sondy a EGR ventilu. Zajímalo by mě na kolik by to tak vyšlo

Budu doufat že se to nějak zpraví....jinak nevím, nevím

P.S. To je ta Corsa:
http://img168.imageshack.us/img168/7127 ... 115501.jpg