Včera a dnes jsem v režimu Sport jsem prohnal Astru v kopcích a ostrou jízdou a jsem po 150 km na 6,1 spotřebě.. Byla to jízda v ostrém tempu. Motor vytočení i do 5000 otáček
Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line
Tak 7 a půl měsíce pokořeno 9000 km.
Včera a dnes jsem v režimu Sport jsem prohnal Astru v kopcích a ostrou jízdou a jsem po 150 km na 6,1 spotřebě.. Byla to jízda v ostrém tempu. Motor vytočení i do 5000 otáček
.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
- Reklama
Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line
Koukam taky dost jezdis, ja mam 1000km za mesic cca. Auto ma najeto 10000km za 10 mesicu. Opet jsem se o tom rozpovidal na YT, tak dej vedet, co treba je u astry jine nebo je rozdil proti corolle, at muzeme porovnat.
Jinak spotrebu pri jizde v kopcich mas celkem ok.
Jinak spotrebu pri jizde v kopcich mas celkem ok.
Jojo. Italská údržba je někdy potřeba 
Opel Astra H Z14XEP + LPG
ex Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XEL + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
ex Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XEL + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem tu možnost si na pár hodin půjčit právě Toyotu Corollu a porovnat tyto dva vozy. Protože se mi Corolla s venku strašně líbí a chtěl jsem vědět proč poslední dobou je jich na silnicích tak velké množství, v čem je to charisma. Proto jsem udělal krátký test, který trval 2 hod. za volantem Toyoty na mém testovacím okruhu 100 km, po městě, okreskách a dálnici. Tento okruh jsme udělal 2x, abych měl data na srovnání. Jeli jsme dospělé osoby a porovnávali to. Na úvod jen dodám, že porovnáváme Toyotu Corollu kombi 1.8 Hybrid a Opel Astru L 1.2 Turbo Mild-Hybrid.
Když jsme oba vozy postavili vedle sebe, tak rozměry karoserie jsou skoro totožné, oba vozy s černou střechou vypadají s venku pěkně a líbí se mi jejich křivky. Jak jsme otevřel dveře zavazadlového prostoru, tak i objem kufru mají vozy dá se říci identické. Když se přesunu do interiéru, tak zde to je úplně jiný svět. Nastavil jsem si sedadlo řidiče a šel si sednout dozadu za sedadlo řidiče a v Corolle jsem měl o 1,5 cm více místa, mezi nohama a sedadlem. Pro Corollu také do karet bych řekl lepší otvor při nastupování na zadní sedadla, co ocení vyšší lidé 190 cm. V tom Astra L je o kapánek horší. Usedám s kolegou na přední sedadla nastartoval Corollu a poprvé jsem měl možnost vidět štít řidiče a středový displej v akci + parkovací kameru. Zde mě to dost zarazilo, protože jsme čekal mnoho lepší zobrazení na středovém displeji a lepší rozlišení parkovací kamery. Já osobně si nemohu zvyknout na vystrčený středový panel, mám rád je zabudované v přístrojové desce, tak jak má Astra L a další plus je v tom, že Astra má displej lehce vytočený k řidiči. Odkládám mobilní telefon a resetuji spotřebu paliva, pomalu opouštíme parkoviště a hurá do provozu.
Mám za sebou první testovací okruh a v sově plno zvláštních pocitů. Jako první věc mě zarazil výkon motoru, Toyota 1.8 atmosféra a baterka má mít 140k. Pocit mi říkal, že to ten výkon postrádá, nebylo to tak pružné, jak u Astry L. S Astrou L jsme měl už najeto v té době přes 1 000 km a zde je pružnost lepší. I když zrychlení výrobci udávají skoro stejné, Astra je na tom o 0,1s lépe. Na co bych si ale musel strašně dlouho zvykat u Corolly je ta převodovka, nemohu si pomoci a připadal jsem si divně, jako v motokáře (je to o zvyku). Provádím druhý testovací okruh ve večerních hodinách za tmy a po návratu musím konstatovat, že Opel vyhrává v další oblasti a to díky AGR sedadlům, Matrix světlometům. Ne že by Corolla svítila špatně, ale ten rozdíl je neskutečný.
Shrnu to asi následovně: Pro Toyotu jako velké PLUS hrají právě motory a jejich vyladěná hybridní technika. Jsou to atmosferické motory 1.8 a 2.0, které mají skvělé vyladěné. Další výhodu beru, že pomocí tlačítka jejich systém přepnout do zcela elektrického pohonu, to prostě Opel nemá a u Oplu to řídí vše se automaticky podle ŘJ. Toto jsou podle mě 2 největší PLUSY, oproti Oplu. Co je ale velmi zajímavé je spotřeba paliva u obou modelu a ta je lepší u Toyoty o 0,1 lit / 100km na stejné testovací trase lepší než u Oplu, tak že vlastně stejná. Teď záleží, co uživatel preferuje, zda techniku nebo pohodlnější sezení, moderní prestižnější vzhled interiéru a propracovanější ovládání u Oplu. Opel má výhody např. v tom, že pomocí 1 tlačítka lze vypnout přednastavené funkce, jako je Start-Stop, upozornění na překročení rychlosti, jízdní pruhy, únava řidiče a další., po každém nastartování. U Toyoty to musí řidič tyto funkce vypínat po každém nastartování samostatně (aspoň jsme na to nepřišel).
Jednu dobu mě právě zajímalo, proč na cestách vidím všude právě modely Corolly a pro jsem se ptal majitelů co je k tomuto vedlo. Odpověď byla právě vyladěná technika a atmosferické motory. To že nemají tak luxusní výbavu, že přední světlomety nesvítí prémiově (já v noci skoro nejezdím, jejich odpověď). Hold je to na každém, co si vybere a v čem se cítí dobře, u mě to jasně vyhrála Astra L ST v Mild-Hybridu a jen čas ukáže.
Jen u Toyoty Corolly, abych měl podobnou výbavu jako u Astry L, tak se dostávám přes hranici 1 mil korun a v tom je Opel levnější, nemá tak drahé balíčky výbav. Nadále hodinová sazba v autorizovaném servise je u Toyoty dražší, ale není to o tolik, jsou to sto korony navíc.
Za mě pro Astru L rozhodlo, pořizovací cena, Matrix světla, AGR sedadla, propracovanější systémy, parkovací kamera 360. Pro Corollu hrála technika především čistý elektrický pohon. No a třetí do hry byů Seat Leon 1.5 TSI, ale od toho jsme nakonec ustoupil.
Když jsme oba vozy postavili vedle sebe, tak rozměry karoserie jsou skoro totožné, oba vozy s černou střechou vypadají s venku pěkně a líbí se mi jejich křivky. Jak jsme otevřel dveře zavazadlového prostoru, tak i objem kufru mají vozy dá se říci identické. Když se přesunu do interiéru, tak zde to je úplně jiný svět. Nastavil jsem si sedadlo řidiče a šel si sednout dozadu za sedadlo řidiče a v Corolle jsem měl o 1,5 cm více místa, mezi nohama a sedadlem. Pro Corollu také do karet bych řekl lepší otvor při nastupování na zadní sedadla, co ocení vyšší lidé 190 cm. V tom Astra L je o kapánek horší. Usedám s kolegou na přední sedadla nastartoval Corollu a poprvé jsem měl možnost vidět štít řidiče a středový displej v akci + parkovací kameru. Zde mě to dost zarazilo, protože jsme čekal mnoho lepší zobrazení na středovém displeji a lepší rozlišení parkovací kamery. Já osobně si nemohu zvyknout na vystrčený středový panel, mám rád je zabudované v přístrojové desce, tak jak má Astra L a další plus je v tom, že Astra má displej lehce vytočený k řidiči. Odkládám mobilní telefon a resetuji spotřebu paliva, pomalu opouštíme parkoviště a hurá do provozu.
Mám za sebou první testovací okruh a v sově plno zvláštních pocitů. Jako první věc mě zarazil výkon motoru, Toyota 1.8 atmosféra a baterka má mít 140k. Pocit mi říkal, že to ten výkon postrádá, nebylo to tak pružné, jak u Astry L. S Astrou L jsme měl už najeto v té době přes 1 000 km a zde je pružnost lepší. I když zrychlení výrobci udávají skoro stejné, Astra je na tom o 0,1s lépe. Na co bych si ale musel strašně dlouho zvykat u Corolly je ta převodovka, nemohu si pomoci a připadal jsem si divně, jako v motokáře (je to o zvyku). Provádím druhý testovací okruh ve večerních hodinách za tmy a po návratu musím konstatovat, že Opel vyhrává v další oblasti a to díky AGR sedadlům, Matrix světlometům. Ne že by Corolla svítila špatně, ale ten rozdíl je neskutečný.
Shrnu to asi následovně: Pro Toyotu jako velké PLUS hrají právě motory a jejich vyladěná hybridní technika. Jsou to atmosferické motory 1.8 a 2.0, které mají skvělé vyladěné. Další výhodu beru, že pomocí tlačítka jejich systém přepnout do zcela elektrického pohonu, to prostě Opel nemá a u Oplu to řídí vše se automaticky podle ŘJ. Toto jsou podle mě 2 největší PLUSY, oproti Oplu. Co je ale velmi zajímavé je spotřeba paliva u obou modelu a ta je lepší u Toyoty o 0,1 lit / 100km na stejné testovací trase lepší než u Oplu, tak že vlastně stejná. Teď záleží, co uživatel preferuje, zda techniku nebo pohodlnější sezení, moderní prestižnější vzhled interiéru a propracovanější ovládání u Oplu. Opel má výhody např. v tom, že pomocí 1 tlačítka lze vypnout přednastavené funkce, jako je Start-Stop, upozornění na překročení rychlosti, jízdní pruhy, únava řidiče a další., po každém nastartování. U Toyoty to musí řidič tyto funkce vypínat po každém nastartování samostatně (aspoň jsme na to nepřišel).
Jednu dobu mě právě zajímalo, proč na cestách vidím všude právě modely Corolly a pro jsem se ptal majitelů co je k tomuto vedlo. Odpověď byla právě vyladěná technika a atmosferické motory. To že nemají tak luxusní výbavu, že přední světlomety nesvítí prémiově (já v noci skoro nejezdím, jejich odpověď). Hold je to na každém, co si vybere a v čem se cítí dobře, u mě to jasně vyhrála Astra L ST v Mild-Hybridu a jen čas ukáže.
Jen u Toyoty Corolly, abych měl podobnou výbavu jako u Astry L, tak se dostávám přes hranici 1 mil korun a v tom je Opel levnější, nemá tak drahé balíčky výbav. Nadále hodinová sazba v autorizovaném servise je u Toyoty dražší, ale není to o tolik, jsou to sto korony navíc.
Za mě pro Astru L rozhodlo, pořizovací cena, Matrix světla, AGR sedadla, propracovanější systémy, parkovací kamera 360. Pro Corollu hrála technika především čistý elektrický pohon. No a třetí do hry byů Seat Leon 1.5 TSI, ale od toho jsme nakonec ustoupil.
Radime dobre srovnání. Ty jsi ale závodník, takže jsi jel brzda plyn tipuju. Já nechtěl polomotor, chtěl jsem plnohodnotný 4válec, ta baterka k tomu je jen plus. Psal jsem to mnohokrát, jezdíme 80% město, tam je to ideál. Každé auto ma plusy a minusy, ty jako "pacient Opel" na to taky koukáš jinak, mně ze Astra L líbí zvenčí, vevnitř právě ty budiky a přístrojovka moc ne. Povíme si za 10 let pokud ta auta ještě budeme mít, které je spolehlivější, u Toyoty to jsou desítky let tradice těch motorů, Opel je Peugeot a tam ti nevím kámo.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš naprostou pravdu, jak jsem psal technika je Toyota a to má opravdu vychytané, plně souhlasím. Já vždy chci auto co není moc okoukané a Corolla je dnes už na každém rohu, skoro jako Škorovka
. Jak jsem psal, vše ukáže čas, ale já prostě jezdím i dost v noci a Opel svíti nádherně. Pak oba se ženou máme zdravotní obríže a ty AGR sedadla nám nadmíru vyhovují a jejich možnost nastavení v 8 směewch je super.
Prostorovych rozdílů je opravdu velmi málo, jak s venku, tak v interiéru. Kdyby jsem taky si stál za svým, že do baráku mi nesmí 3 válec
, ale nakonec ho mám.
Prostorovych rozdílů je opravdu velmi málo, jak s venku, tak v interiéru. Kdyby jsem taky si stál za svým, že do baráku mi nesmí 3 válec
Ohledne te ceny mi prijde, ze astra je rozhodne drazsi, kdyz vezmu ze mam zakladni verzi + paket za 50t kc, tak na tuto cenu jsem se ani pred rokem s astrou nedostal. Vim ze jsi mel slevu, to je taky jina. Ale kdyz beru cenu cenikovou, tak je potreba otocit kazdou korunu 
Jinak svetla neresim, v noci nejezdim.
Jinak svetla neresim, v noci nejezdim.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já nezarňuji svou SLEVU, to je jiná, dívám se do ceníku s té doby. Ale v době objednání Astra v základu a v Mild -Hybridu vyšla 639 990 . Byla i pouze v benzinovem provedeni s 6st manuální převodovkou za 519 990 a s 8st automatem za 569 990Kč.
5dv verze v té době byla za 499 990 Kč.
5dv verze v té době byla za 499 990 Kč.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak Astra byla protažena na jednodenní výlet do Brna a zpět. Jen co mě velmi překvapilo je, že pokud zadáte do map trasu Ostrava – Brno, tak už vás to netáhne jako kdysi přes Olomouc, Prostějov, Vyškov. Nově to je přes Přerov, Kroměříž a na Brno. Po dokončení obchvatu okolo Přerova se situace změnila, tak jsem to otestoval. Provoz minimální a nastaven adaptivní tempomat a 125 cestou tam. Cestou tam nás potkal dost intenzivní déšť u Přerova, ale cesta ubíhala rychle. Po zaparkování u Planetária Brno mi Astra ukázala spotřebu 4,7 lit. / 100 km. Cestou zpět opět nastaven adaptivní tempomat na 125, ale za Vyškovem směr Kroměříž, jsem ve zpětném zrcátku zahlédl nového Grandlanda, nechal to předjet a držel se ho, jen to pěkně pelášil. Jeli jsme spolu a na tachometru bylo 145. Několikrát jsme se prohodili a atakovali 160, Jak Grandland sjížděl na Přerov, blikli jsme na sebe a opět nastaveno 125. Po příjezdu do Ostravy jsem měl průměrnou rychlost 108 km a spotřebu 5,1 lit / 100km. Zapnutá klimatizace a ve 4 lidech velká spokojenost. Legrační je, že před Slavkovem u Brna jsem potkal opět Opel Zafiru Life upravenou pro kempování a podle SPZ to byla ta samá co jsme potkali u nás na severu na rozhledně. Hold svět je opravdu malý.
Malé zjištění, v Brně zjistila manželka, že má vybitý mobil. Cesto zpět, než jsme vyrazily a měla 2% baterie. Její mobil má kapacitu baterie 4000 a při příjezdu domů byl nabit na 98%. Mobil byl nabijen pomoci USB-C kabelu / v USB-C portu.
Tak Astra L atakuje najetých 10 000 km (za 8 měsíců a 1 týden) a pár dní to tam bude
. Poslední nádrž byla 1090km.
Malé zjištění, v Brně zjistila manželka, že má vybitý mobil. Cesto zpět, než jsme vyrazily a měla 2% baterie. Její mobil má kapacitu baterie 4000 a při příjezdu domů byl nabit na 98%. Mobil byl nabijen pomoci USB-C kabelu / v USB-C portu.
Tak Astra L atakuje najetých 10 000 km (za 8 měsíců a 1 týden) a pár dní to tam bude
No uz jsem se lek, ze nebude report po vikendu
Co pokuty, jeste nikdy jsi nedostal za rychlost? Ja jsem duchodce, ja jezdim 120 tempomat. Kocham se.
Ad nabijeni to musim zkusit, dcera s iPhonem nabijela a nic moc behem hodiny, tak to musim taky vyzkouset.
Co sterace automaticke, spokojenost?
Ad nabijeni to musim zkusit, dcera s iPhonem nabijela a nic moc behem hodiny, tak to musim taky vyzkouset.
Co sterace automaticke, spokojenost?