Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak 7 a půl měsíce pokořeno 9000 km.

Včera a dnes jsem v režimu Sport jsem prohnal Astru v kopcích a ostrou jízdou a jsem po 150 km na 6,1 spotřebě.. Byla to jízda v ostrém tempu. Motor vytočení i do 5000 otáček 😁😁.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od milosh »

Koukam taky dost jezdis, ja mam 1000km za mesic cca. Auto ma najeto 10000km za 10 mesicu. Opet jsem se o tom rozpovidal na YT, tak dej vedet, co treba je u astry jine nebo je rozdil proti corolle, at muzeme porovnat.

Jinak spotrebu pri jizde v kopcich mas celkem ok.
luiy87

Příspěvek od luiy87 »

Jojo. Italská údržba je někdy potřeba :D
Opel Astra H Z14XEP + LPG
ex Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XEL + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Měl jsem tu možnost si na pár hodin půjčit právě Toyotu Corollu a porovnat tyto dva vozy. Protože se mi Corolla s venku strašně líbí a chtěl jsem vědět proč poslední dobou je jich na silnicích tak velké množství, v čem je to charisma. Proto jsem udělal krátký test, který trval 2 hod. za volantem Toyoty na mém testovacím okruhu 100 km, po městě, okreskách a dálnici. Tento okruh jsme udělal 2x, abych měl data na srovnání. Jeli jsme dospělé osoby a porovnávali to. Na úvod jen dodám, že porovnáváme Toyotu Corollu kombi 1.8 Hybrid a Opel Astru L 1.2 Turbo Mild-Hybrid.

Když jsme oba vozy postavili vedle sebe, tak rozměry karoserie jsou skoro totožné, oba vozy s černou střechou vypadají s venku pěkně a líbí se mi jejich křivky. Jak jsme otevřel dveře zavazadlového prostoru, tak i objem kufru mají vozy dá se říci identické. Když se přesunu do interiéru, tak zde to je úplně jiný svět. Nastavil jsem si sedadlo řidiče a šel si sednout dozadu za sedadlo řidiče a v Corolle jsem měl o 1,5 cm více místa, mezi nohama a sedadlem. Pro Corollu také do karet bych řekl lepší otvor při nastupování na zadní sedadla, co ocení vyšší lidé 190 cm. V tom Astra L je o kapánek horší. Usedám s kolegou na přední sedadla nastartoval Corollu a poprvé jsem měl možnost vidět štít řidiče a středový displej v akci + parkovací kameru. Zde mě to dost zarazilo, protože jsme čekal mnoho lepší zobrazení na středovém displeji a lepší rozlišení parkovací kamery. Já osobně si nemohu zvyknout na vystrčený středový panel, mám rád je zabudované v přístrojové desce, tak jak má Astra L a další plus je v tom, že Astra má displej lehce vytočený k řidiči. Odkládám mobilní telefon a resetuji spotřebu paliva, pomalu opouštíme parkoviště a hurá do provozu.
Mám za sebou první testovací okruh a v sově plno zvláštních pocitů. Jako první věc mě zarazil výkon motoru, Toyota 1.8 atmosféra a baterka má mít 140k. Pocit mi říkal, že to ten výkon postrádá, nebylo to tak pružné, jak u Astry L. S Astrou L jsme měl už najeto v té době přes 1 000 km a zde je pružnost lepší. I když zrychlení výrobci udávají skoro stejné, Astra je na tom o 0,1s lépe. Na co bych si ale musel strašně dlouho zvykat u Corolly je ta převodovka, nemohu si pomoci a připadal jsem si divně, jako v motokáře (je to o zvyku). Provádím druhý testovací okruh ve večerních hodinách za tmy a po návratu musím konstatovat, že Opel vyhrává v další oblasti a to díky AGR sedadlům, Matrix světlometům. Ne že by Corolla svítila špatně, ale ten rozdíl je neskutečný.

Shrnu to asi následovně: Pro Toyotu jako velké PLUS hrají právě motory a jejich vyladěná hybridní technika. Jsou to atmosferické motory 1.8 a 2.0, které mají skvělé vyladěné. Další výhodu beru, že pomocí tlačítka jejich systém přepnout do zcela elektrického pohonu, to prostě Opel nemá a u Oplu to řídí vše se automaticky podle ŘJ. Toto jsou podle mě 2 největší PLUSY, oproti Oplu. Co je ale velmi zajímavé je spotřeba paliva u obou modelu a ta je lepší u Toyoty o 0,1 lit / 100km na stejné testovací trase lepší než u Oplu, tak že vlastně stejná. Teď záleží, co uživatel preferuje, zda techniku nebo pohodlnější sezení, moderní prestižnější vzhled interiéru a propracovanější ovládání u Oplu. Opel má výhody např. v tom, že pomocí 1 tlačítka lze vypnout přednastavené funkce, jako je Start-Stop, upozornění na překročení rychlosti, jízdní pruhy, únava řidiče a další., po každém nastartování. U Toyoty to musí řidič tyto funkce vypínat po každém nastartování samostatně (aspoň jsme na to nepřišel).

Jednu dobu mě právě zajímalo, proč na cestách vidím všude právě modely Corolly a pro jsem se ptal majitelů co je k tomuto vedlo. Odpověď byla právě vyladěná technika a atmosferické motory. To že nemají tak luxusní výbavu, že přední světlomety nesvítí prémiově (já v noci skoro nejezdím, jejich odpověď). Hold je to na každém, co si vybere a v čem se cítí dobře, u mě to jasně vyhrála Astra L ST v Mild-Hybridu a jen čas ukáže.
Jen u Toyoty Corolly, abych měl podobnou výbavu jako u Astry L, tak se dostávám přes hranici 1 mil korun a v tom je Opel levnější, nemá tak drahé balíčky výbav. Nadále hodinová sazba v autorizovaném servise je u Toyoty dražší, ale není to o tolik, jsou to sto korony navíc.

Za mě pro Astru L rozhodlo, pořizovací cena, Matrix světla, AGR sedadla, propracovanější systémy, parkovací kamera 360. Pro Corollu hrála technika především čistý elektrický pohon. No a třetí do hry byů Seat Leon 1.5 TSI, ale od toho jsme nakonec ustoupil.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Radime dobre srovnání. Ty jsi ale závodník, takže jsi jel brzda plyn tipuju. Já nechtěl polomotor, chtěl jsem plnohodnotný 4válec, ta baterka k tomu je jen plus. Psal jsem to mnohokrát, jezdíme 80% město, tam je to ideál. Každé auto ma plusy a minusy, ty jako "pacient Opel" na to taky koukáš jinak, mně ze Astra L líbí zvenčí, vevnitř právě ty budiky a přístrojovka moc ne. Povíme si za 10 let pokud ta auta ještě budeme mít, které je spolehlivější, u Toyoty to jsou desítky let tradice těch motorů, Opel je Peugeot a tam ti nevím kámo.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Máš naprostou pravdu, jak jsem psal technika je Toyota a to má opravdu vychytané, plně souhlasím. Já vždy chci auto co není moc okoukané a Corolla je dnes už na každém rohu, skoro jako Škorovka :D :D . Jak jsem psal, vše ukáže čas, ale já prostě jezdím i dost v noci a Opel svíti nádherně. Pak oba se ženou máme zdravotní obríže a ty AGR sedadla nám nadmíru vyhovují a jejich možnost nastavení v 8 směewch je super.

Prostorovych rozdílů je opravdu velmi málo, jak s venku, tak v interiéru. Kdyby jsem taky si stál za svým, že do baráku mi nesmí 3 válec :D :D , ale nakonec ho mám.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Ohledne te ceny mi prijde, ze astra je rozhodne drazsi, kdyz vezmu ze mam zakladni verzi + paket za 50t kc, tak na tuto cenu jsem se ani pred rokem s astrou nedostal. Vim ze jsi mel slevu, to je taky jina. Ale kdyz beru cenu cenikovou, tak je potreba otocit kazdou korunu :)

Jinak svetla neresim, v noci nejezdim.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Já nezarňuji svou SLEVU, to je jiná, dívám se do ceníku s té doby. Ale v době objednání Astra v základu a v Mild -Hybridu vyšla 639 990 . Byla i pouze v benzinovem provedeni s 6st manuální převodovkou za 519 990 a s 8st automatem za 569 990Kč.

5dv verze v té době byla za 499 990 Kč.
Odpovědět

Zpět na „Astra L“