Kovové klepání motoru

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Drexdrex

Kovové klepání motoru

Příspěvek od Drexdrex »

Ahoj, mám Opel Astra, 2025, 1,2 , 110 koní. Při zařazené trojce a akceleraci to vydává takový kovový zvuk mezi 1900-2200 otáček. Dnes to bylo v servisu (nic nezjištěno 😂) , ale hned první jízdu to dělalo zase. Najeto mám 30 tis.km. Nevíte co to je za závadu? Nebo je to vlastnost? Bude mi končit záruka a nechci to pak platit.
Díky za odpověď
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kovové klepání motoru

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Kal předpokládám pokud je vúz z roku 2025, tak máš záruku min do konce roku 2026. Je ještě dost času hledat případnou příčinu.

Předpokládám, že máš motor F12XHL (EB2ADT), to zmanená řemen v oleji a manuální 6st. převodovku. Tak to se těžko radí, chtělo by to aspoň nahrávku toho zvuku. Polud to dělá jen v těchto otářkách, tak to může pouze rezonovat, plech pod autem apod. Dělá to jen při zařazené 3 rychlosti, nebo na všech rychlostech.

Za mě by to bylo vhodné hodit na velký zvedák nastartovat motor a prvně pouze na volnoběh a poslechnout si zda to ozve, pak na 1 st. apod. Bylo by super s kterého místa se to může ozívat. Klidně to může bát vlrnovec mezi karoserii a motorem apod. Těžko radit, takto na dálku.

Napište odkud jste, případně mohu předat kontakt na svého mechanika Oplů.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Drexdrex

Příspěvek od Drexdrex »

Díky za odpověď. Tady je odkaz na video se zvukem: https://youtube.com/@ondradelong3296?si ... 6NOxlABMyh
Je to z toho patrné?

Dělá to jen při zařazené trojce. Jinak nikdy. Auto je jinak tiché, nikde nic neklepe. Jsem z Brna. Kontakt uvítám, ale prvně to budu řešit s místem, kde jsem vůz koupil.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak video jsem poslouchal pár min. a uvažoval jsem co to může být za zvuk a hlavně odkud. Odkaz na video jsem předal zkušenému automechanikovy co se specializuje na Opel, Peugeot, Citroen. Nadále dělá i Škodovky AUDI, apod.

Než jsem to dopsal tak mi hned volal a sám potvrdil, že to tak přesně nelze úrčit.
- Zajet opět do servisu a požádat mechanika, aby jel s vami na testovací jízdu s vámi a ukázat co to dělá.

Já i mechanik jsme se shodli, že problematika nebude asi v motoru, spíše bychom hledali problém v oblasti telepného štítu mezi motorovou a karosářskou části, jak je příčka (vlnovec).

Nadále by to mohly být lanovody k převodovce, ty prý Astru L s manuálem někdy trápilo. Tím by se vysvětlovalo, že se to projevuje pouze na 3 rych. stupni.

Víc nelze tak usoudit.
Drexdrex

Příspěvek od Drexdrex »

Ty jo, díky moc, že ses tomu věnoval 👍 Škoda, že tak nefungují zaměstnanci v servisu 😔 Nakonec to stejně opraví, ale musím se tam s něma hádat a to mě děsně nebaví. Včera mi nechtěli vyměnit rezavějící vzpěru v kufru. A dneska volali, že prý nedorozumění a že mi to vymění 🫣 A taky vycvaklej plast na volantu nechtějí opravit, prý už na to není záruka 🤣 Jak sem vložit fotku?
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Doporučil bych navštívit jiný autorizovaný servis. Já osobně mám skvělé zkušenosti s autorizovaným servisem v Olomouci. I jiní ,uživatelé zde taky doporučuji. V minulosti i Břeclav byla super, nevím jak teď.

Při novém příspěvků, ve spodní části přílohy.

Pokud by jste chtěl, napište mi zde soukromí zprávu na fóru, případně na mém webu co mám v podpisu mi napište email s telefonním číslem. Ozvu se a probereme to.

Jinak pokud mohu, tak pomohu, jsem fanoušek značky Opel krásných 28 let a i můj web letos slaví 20 let na netu 🤓. Za tu dobu mám i další super lidi. Lidé si musí pomáhat.
Drexdrex

Příspěvek od Drexdrex »

Já to koupil v Olomouci, ale jsem z Brna, tak se mi tam zatím nechce. Psal jsem na Opel na hlavní stránky reklamaci, tak to prý řeší. Byl jsem jednou v BS autu, tam celkem fajn a včera v Carlingu v Brně ve Slatině. Tam to moc nešlo. Ale dnes se ozvali, že tu vzpěru vymění a o volantu se pobavíme. A pak budu pokračovat.

Ozvu se na mobil. Moc si cením tvé práce 🤗
Chci to napsat i sem, ať lidi vidí, co je s tím za otravu

Taky jsem chtěl být fanoušek Oplu. Další měl být za rok a půl Opel Grandland, ale asi se zase pokorně vrátím k VW 🫣 Tam to byl úplně jiný přístup. Auto vždy umyté, odvoz do práce, žádná arogance....

Přikládám dvě foto, co se jim nechtělo řešit
Messenger_creation_54F7C6AE-72F6-4F8B-870F-5C3248E1D26A.png
Messenger_creation_54F7C6AE-72F6-4F8B-870F-5C3248E1D26A.png
Přílohy
Messenger_creation_D42ED572-8B9B-4AE0-8A56-EF640CE662E9.png
Odpovědět

Zpět na „Astra L“