Díky za odpověď
Kovové klepání motoru
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Kovové klepání motoru
Ahoj, mám Opel Astra, 2025, 1,2 , 110 koní. Při zařazené trojce a akceleraci to vydává takový kovový zvuk mezi 1900-2200 otáček. Dnes to bylo v servisu (nic nezjištěno
) , ale hned první jízdu to dělalo zase. Najeto mám 30 tis.km. Nevíte co to je za závadu? Nebo je to vlastnost? Bude mi končit záruka a nechci to pak platit.
Díky za odpověď
Díky za odpověď
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kovové klepání motoru
Kal předpokládám pokud je vúz z roku 2025, tak máš záruku min do konce roku 2026. Je ještě dost času hledat případnou příčinu.
Předpokládám, že máš motor F12XHL (EB2ADT), to zmanená řemen v oleji a manuální 6st. převodovku. Tak to se těžko radí, chtělo by to aspoň nahrávku toho zvuku. Polud to dělá jen v těchto otářkách, tak to může pouze rezonovat, plech pod autem apod. Dělá to jen při zařazené 3 rychlosti, nebo na všech rychlostech.
Za mě by to bylo vhodné hodit na velký zvedák nastartovat motor a prvně pouze na volnoběh a poslechnout si zda to ozve, pak na 1 st. apod. Bylo by super s kterého místa se to může ozívat. Klidně to může bát vlrnovec mezi karoserii a motorem apod. Těžko radit, takto na dálku.
Napište odkud jste, případně mohu předat kontakt na svého mechanika Oplů.
Předpokládám, že máš motor F12XHL (EB2ADT), to zmanená řemen v oleji a manuální 6st. převodovku. Tak to se těžko radí, chtělo by to aspoň nahrávku toho zvuku. Polud to dělá jen v těchto otářkách, tak to může pouze rezonovat, plech pod autem apod. Dělá to jen při zařazené 3 rychlosti, nebo na všech rychlostech.
Za mě by to bylo vhodné hodit na velký zvedák nastartovat motor a prvně pouze na volnoběh a poslechnout si zda to ozve, pak na 1 st. apod. Bylo by super s kterého místa se to může ozívat. Klidně to může bát vlrnovec mezi karoserii a motorem apod. Těžko radit, takto na dálku.
Napište odkud jste, případně mohu předat kontakt na svého mechanika Oplů.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Díky za odpověď. Tady je odkaz na video se zvukem: https://youtube.com/@ondradelong3296?si ... 6NOxlABMyh
Je to z toho patrné?
Dělá to jen při zařazené trojce. Jinak nikdy. Auto je jinak tiché, nikde nic neklepe. Jsem z Brna. Kontakt uvítám, ale prvně to budu řešit s místem, kde jsem vůz koupil.
Je to z toho patrné?
Dělá to jen při zařazené trojce. Jinak nikdy. Auto je jinak tiché, nikde nic neklepe. Jsem z Brna. Kontakt uvítám, ale prvně to budu řešit s místem, kde jsem vůz koupil.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak video jsem poslouchal pár min. a uvažoval jsem co to může být za zvuk a hlavně odkud. Odkaz na video jsem předal zkušenému automechanikovy co se specializuje na Opel, Peugeot, Citroen. Nadále dělá i Škodovky AUDI, apod.
Než jsem to dopsal tak mi hned volal a sám potvrdil, že to tak přesně nelze úrčit.
- Zajet opět do servisu a požádat mechanika, aby jel s vami na testovací jízdu s vámi a ukázat co to dělá.
Já i mechanik jsme se shodli, že problematika nebude asi v motoru, spíše bychom hledali problém v oblasti telepného štítu mezi motorovou a karosářskou části, jak je příčka (vlnovec).
Nadále by to mohly být lanovody k převodovce, ty prý Astru L s manuálem někdy trápilo. Tím by se vysvětlovalo, že se to projevuje pouze na 3 rych. stupni.
Víc nelze tak usoudit.
Než jsem to dopsal tak mi hned volal a sám potvrdil, že to tak přesně nelze úrčit.
- Zajet opět do servisu a požádat mechanika, aby jel s vami na testovací jízdu s vámi a ukázat co to dělá.
Já i mechanik jsme se shodli, že problematika nebude asi v motoru, spíše bychom hledali problém v oblasti telepného štítu mezi motorovou a karosářskou části, jak je příčka (vlnovec).
Nadále by to mohly být lanovody k převodovce, ty prý Astru L s manuálem někdy trápilo. Tím by se vysvětlovalo, že se to projevuje pouze na 3 rych. stupni.
Víc nelze tak usoudit.
Ty jo, díky moc, že ses tomu věnoval
Škoda, že tak nefungují zaměstnanci v servisu
Nakonec to stejně opraví, ale musím se tam s něma hádat a to mě děsně nebaví. Včera mi nechtěli vyměnit rezavějící vzpěru v kufru. A dneska volali, že prý nedorozumění a že mi to vymění
A taky vycvaklej plast na volantu nechtějí opravit, prý už na to není záruka
Jak sem vložit fotku?
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Doporučil bych navštívit jiný autorizovaný servis. Já osobně mám skvělé zkušenosti s autorizovaným servisem v Olomouci. I jiní ,uživatelé zde taky doporučuji. V minulosti i Břeclav byla super, nevím jak teď.
Při novém příspěvků, ve spodní části přílohy.
Pokud by jste chtěl, napište mi zde soukromí zprávu na fóru, případně na mém webu co mám v podpisu mi napište email s telefonním číslem. Ozvu se a probereme to.
Jinak pokud mohu, tak pomohu, jsem fanoušek značky Opel krásných 28 let a i můj web letos slaví 20 let na netu
. Za tu dobu mám i další super lidi. Lidé si musí pomáhat.
Při novém příspěvků, ve spodní části přílohy.
Pokud by jste chtěl, napište mi zde soukromí zprávu na fóru, případně na mém webu co mám v podpisu mi napište email s telefonním číslem. Ozvu se a probereme to.
Jinak pokud mohu, tak pomohu, jsem fanoušek značky Opel krásných 28 let a i můj web letos slaví 20 let na netu
Já to koupil v Olomouci, ale jsem z Brna, tak se mi tam zatím nechce. Psal jsem na Opel na hlavní stránky reklamaci, tak to prý řeší. Byl jsem jednou v BS autu, tam celkem fajn a včera v Carlingu v Brně ve Slatině. Tam to moc nešlo. Ale dnes se ozvali, že tu vzpěru vymění a o volantu se pobavíme. A pak budu pokračovat.
Ozvu se na mobil. Moc si cením tvé práce
Chci to napsat i sem, ať lidi vidí, co je s tím za otravu
Taky jsem chtěl být fanoušek Oplu. Další měl být za rok a půl Opel Grandland, ale asi se zase pokorně vrátím k VW
Tam to byl úplně jiný přístup. Auto vždy umyté, odvoz do práce, žádná arogance....
Přikládám dvě foto, co se jim nechtělo řešit
Ozvu se na mobil. Moc si cením tvé práce
Chci to napsat i sem, ať lidi vidí, co je s tím za otravu
Taky jsem chtěl být fanoušek Oplu. Další měl být za rok a půl Opel Grandland, ale asi se zase pokorně vrátím k VW
Přikládám dvě foto, co se jim nechtělo řešit