Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak po delší odmlce se hlásím. Venku nám teploty spadli dost pod nulu, objevil se i u nás sníh na severu, tak bylo možné Astru pěkně otestovat na sněhu + zimní obutí Semperit Speed-grip 5. Přestože máme zimu Astra je v určitých intervalech umývána a ošetřena i speciálním přípravkem na PPF folií. Astra je pořád pěkně čistá, za 40 Kč opláchnu a pak pěkně v podzemních garáží vysuším do sucha a hotovo. Jsem velice překvapen, jak má Astra velmi dobře nastaveny bezpečnostní systémy ESP, ABS při jízdě na sněhu i na ledu. Otázkou je také, kolik na tom májí zásluhy uvedené zimní pneu. Astra velmi pěkně a rychle topí a to po pár km, Zkoušel jsem, jak se chová ABS, jak se chová pedál brzdy a milé překvapení. Dost mě překvapil zásah těchto systému, které se aktivovalo až při hodně prudkém pokusu dostat Astru do smyku. Zkoušel jsem i manuální řazení v hlubším sněhu. Protože automat v hlubokém sněhu po uvolnění brzdového pedálu skoro ani nehnula a musel jsem přidat lehce plyn. Manuální řazení pádly se také osvědčili. Na tachometru po 2 a půl měsících má 3300 km. Spotřeba paliva kombinovaná je 5,7 lit. na 100 km. Z tohoto nájezdu je 90% město. Astru jsem vytáhl i na dálnici do Polska a tak jsem 70 km frčel trochu ostřeji a pádly podřazoval, aby se motor točil ve vysokých otáčkách a atakoval 5000 ot. Akcelerace byla pěkná a tak svezení bylo trochu ostřejší. Přesto více něž 145 km /hod. jsem to nehonil. Uvidíme další zimní týdny, největší slabinou je prostor mezi předními stěrači a přední kapotou, kde při sněžení tam nasněží mnoho sněhu a dostat ho od tam je nepohodlné, protože nelze přední stěrače běžně vyklopit, jak u předešlých modelů Opel. Přední stěrač prvně musím povytáhnout stěrač řidiče směrem po skle lehce nahoru a pak k sobě, protože stěrače jsou částečně schované pod přední kapotou.
Přílohy
Opel Astra L zima celni okno.jpg
Opel Astra L zima.jpg
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od milosh »

V teto zime se pozna kdo se o auto stara. Nebojis se u toho parkovani na foto, ze ti to tam nekdo posle a bude pojistna udalost?
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

No musím říci, že už pár let používam okchanu čelního okna a bez komplikací aji u nás na sídlišti. Celkově se nebojím, hold pokud něco nastane, hold proto je to vše pojištěno. No celkově za posledních 15 let bylo pár pojistných události jako vandalismus. U Astra J po 3 měsících objeto autom dokola a poskození laku za 30 000 Kč., pak prokopnuté zadní dveře kufru za 20 000 Kč a pár drobností. Hold uvidíme, jak dlouho vydrží Astra L. Velkou část chrání PPF fólie.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tojo, kdo jezdi denne a bavi ho dokola skrabat okna to nechapu.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

No je nas miliony co to musí dělat :D :D :D :D . Astra L dnes prožila první chladnou noc při teplotě -14 st. Nastartovala bez komplikací a vše fungovalo.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Dělat na homeoffice má své výhody 8-)
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Taky používám homeoffice a to dost často, ale vždy to nejde. Záleží na zakázkách a zákaznicích pro které pracuji.
Odpovědět

Zpět na „Astra L“