Zdravím vás ,
Vlastním Opel astra G 2002 rok .
Prosím vás stal se problém nešlo startovat žádný zvuk jen klíč do polohy 2-3 ale nic se nedělo , stále i když byl klíč venku svítili mě kontrolky a samozřejmě vybilo baterii. Vyčetl jsem že mám špatnou spínačku a skříň na klíč .
Tak jsem to rozebral a opravdu byla rozpadlá ta hřídel ve skříňce na klíč . Ale i spínací elektrická kostka byla poškozená, objednal jsem tyto dvě věci a nyní prosím o radu jak to dát do kupy aby mě fungovaly staré klíče na Centrál imobilizér atd . Jaký postup ? Mam i diagnostiku Delphi jestli musím tam nakodovat klíče nebo vůbec netuším jak je to s imobilizerem když měním tyto 2 věci ,děkuji za postup a rady .
Prosím pomoc zapalovací spínačka
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Prosím pomoc zapalovací spínačka
Ahoj! U starších správných oplíků, mezi něž řadím i Géčko, to fungovalo tak, že kolem spínačky byl vložen snímací kroužek imobilizeru zajišťující snímání čipu v klíči. Mělo by to být takové černé plastové okruží s konektorem - viz obrázek. Pokud při výměně dílů tento kroužek zachováš, neměl bys mít se startováním (a deaktivací imobilizeru) žádný problém. Na ovládání centrálu nemá spínačka žádný vliv.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Doporucuju tento clanek https://www.astra-g.cz/demontaz-valcove ... apalovani/
Zdravím vše nové namontováno , ale opravdu nejde nastartovat i když jsem zachoval ten kroužek , mám k vložce jiné klíče , prosím vás jak ty klíče nastavím na imobilizér? Jde to přes diagnostiku Delphi ? Děkuji za rady
A ještě jedna otázka , když jsem dal novou vložku , tak mě sem tam vyskočí při otáčení klíčku , jak se tam zablokuje aby mě nevyskočila ven ? Děkuji , v tom článku to není
Spárovat klíč jde přes diagnostku. A jestli si pamatuji dobře tak Astra G a Zafira A se spárovala tak, že se vložil klíč do spínačky a otočil ke startu motoru a mačkal centrál odemknou a zamknout.
Opel Astra H Z14XEP + LPG
Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XE + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XE + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
Aby bylo možné vložku ze spínačky vytáhnout, musí se do otvoru ve spínačce (viz obrázek) zatlačit nějaký trn odpovídajícího průměru a otočit klíčem do první polohy, pak lze vložku za klíč vytáhnout. Možná není nová vložka správně zaaretována, ten mechanismus je třeba zaseknutý, proto občas vyskakuje...
W124 E320 R6 Coupé 1994