Zavazadlovy prostor

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Cinda

Re: Zavazadlovy prostor

Příspěvek od Cinda »

Z vyčtených zkušenosti jsem zvolil:
- neobjednávat LED matrix front light - příliš mladá technologie. Prakticky jakákoliv závada na světle po záruce bude značit jejich drahou opravu nebo výměnu. A podle DE fora už první série světel musely být měněny z důvodu přehřívání.
Docela bych polemizoval nad uvedenou citací:
1. Klasická halogenová světla jsou na ASTRA K naprostou katastrofou. Co si budeme povídat, ASTRU K si každý právě spojuje s LED MATRIX osvětlením a je to také hlavní reklamní tahák. Skoro bych řekl, že bez LED světel nemá ASTRU K cenu kupovat! Tak nějak potichu se počítá s tím, že si stejně každý dokoupí LED MATRIX. Měl jsem možnost vidět svítit klasické světlomety a lituji každého, kdo si je ponechá. Naopak, kdo jednou jel s LED MATRIX světly, nechce nic jiného. Můžu potvrdit!
2. Je pravdou, že na diskusních anglických a německých fórech se o LED MATRIX hodně mluví. Ale, pokud si je opravdu pročtete, tak je všude slovíčko "slyšel jsem o problémech s LED MATRIX" nebo " jedna paní povídala" a podobně. Nikdo vlastně ještě žádnou poruchu neviděl - zatím.
3. Také je pravdou, že to není až tak nová technologie. Prémiové automobilky používají LED MATRIX osvětlení již delší dobu a jako náhodou je to stejný výrobce jako na ASTRA K.
4. I kdyby se něco po..., je tu dvouletá záruka, a stále máš možnost si za bratru 11000Kč dokoupit plnou 5letou záruku, která se vztahuje i na elektrická zařízení..

Tak co? Opravdu si myslíš že jsi udělal dobře?
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Reklama

modern

Příspěvek od modern »

Ahoj,

AD1 - tak to jsem naprostá vyjímka, protože nebudu připlácet za světla Matrix další peníze, když auto bude sloužit jako další vůz v rodině a jeho hlavní použití bude ve dne. Těch pár nočních jízd navíc mi za příplatek nestojí. Ve všech autech jsem měl halogeny, tak to snad v Astře přežiji také.....
Astra Innovation 1.4 benzin,110 kw, automat. převodovka, Navigace, parkovací automat, Zimní sada, zadní LED světla, zadní tmavá okna
Petr25

Příspěvek od Petr25 »

Astra K je hlavně spojená s Matrix světlomety? To je hodně individuální názor......

S LED Matrix jsem jel předváděčku. Musím říct, že se v noci jelo opravdu dobře a musím je pochválit. Nicméně jsem stejně zvolil klasická halogenová světla. Rozhodně nejsou žádná katastrofa. Viditelnost v noci je výborná. Nevidím žádný rozdíl mezi třeba Golfem VII. A oproti starému Polu co jsem měl se to srovnat nedá už vůbec :)
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

jeste ze si kazdej muze nakonfigurovat svoje novy auto jak chce :)
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

na insi jsou samoucici ventilky a tam se nemusi nic sehravat, jen se nasadi kola na auto a to se samo sparuje, aspon tak to je u my2015 s origo ventilkama
Sunman píše:Tak sorry.
Čítam tú pakáreň s novým systémom merania tlakov od MY15. Ja mám teraz Insigniu MY14 kde sú dve sady a objednanú MY16 na ktorej ma zrejme čaká táto pakareň tiež.
Nemci si kupujú u predajcov Oplu za ca 100EUR "zázračnú" krabičku, ktorá oživuje ventilky po výmene sady pneu. Podľa AutoBildu je to vraj v rámci nového EU predpisu (nechce sa mi veriť) že nie je možné naprogramovať do RJ dve sady. Samozrejme rada jazdiť so žltou signálkou znamená v Nemecku riadnu pálku pri kontrole a stratu poistky v prípade akejkoľvek poistnej udalosti.
Zase to vyhrá VW group ktorý na to bude pr.ieť a ventilky jednoducho nebude používať.
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
OnMi

Příspěvek od OnMi »

Cinda píše: 2. Je pravdou, že na diskusních anglických a německých fórech se o LED MATRIX hodně mluví. Ale, pokud si je opravdu pročtete, tak je všude slovíčko "slyšel jsem o problémech s LED MATRIX" nebo " jedna paní povídala" a podobně. Nikdo vlastně ještě žádnou poruchu neviděl - zatím.
Zprávy o vadných LED matrix světlech není typu JPP, ale přečti si na německém foru vlákno: http://www.astra-k-forum.de/index.php/T ... einwerfer/

Tam přímo majitel popisuje, že mu museli světla měnit po 3.500km z důvodu poruchy chlazení, kdy se mu na palubovce objevovala chyba světel.

Pokud by mimo LED a Halogen světel byly v nabídce Xenon AFL (jako na J), jdu do nich i za cenu LED matrix. Co se týče toho, zda LED matrix je/není spolehlivá technologie, ukáže až čas. Možná se mýlím, ale nechci se dobrovolně zúčastňovat in-the-wild user testů
Cinda píše: 4. I kdyby se něco po..., je tu dvouletá záruka, a stále máš možnost si za bratru 11000Kč dokoupit plnou 5letou záruku, která se vztahuje i na elektrická zařízení..
Omyl, pořádně si přečti podmínky slavné +3 FULL:

ELEKTRICKÁ ZAŘÍZENÍ
palubní počítač; kabelový svazek elektronického vstřikování;
elektronické díly zapalování; alternátor; regulátor alternátoru;
startér; startgenerátor; zapalovací kabely

A pokud jsi četl dobře, tak světla tam NEJSOU!!!!!! Jo holt to podle mne není FULL ale fool.
link: http://www.opel.cz/content/dam/Opel/Eur ... _Flyer.pdf
Cinda píše: Tak co? Opravdu si myslíš že jsi udělal dobře?
Jak tu psal přede mnou Vojta. Každý si může nakonfigurovat auto podle sebe. A-K bude druhé auto do rodiny po VeCe jako výměna za 16-let starou, ale přesto naprosto spolehlivou a bezproblémovou Astru-G edition 100 (čas prostě zastavit nejde). Vzhledem k tomu, že očekávám, že A-K by u nás měla vydržet 10-12 let (doufám), snažím se minimalizovat možné problémové věci. A neopravitelný nebo jen velmi problematicky opravitelný technologicky zcela nový díl v ceně 20tis.Kč za kus vidím osobně jako velké riziko.

Takže moje odpověď je, ANO.

OnMi
Škoda Enyaq Sportline 85x MY2025
ex Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Sunman

Příspěvek od Sunman »

OnMi, tak pak bych doporučil trochu ojetou Ladu. Tam nehrozí nějaká porucha elektrinky a zbytek člověk dokáže opravit sám kladivem.

Ale máš pravdu, i porouchané servo v xenonech AFL za 1000 EUR hodně hne žlučníkem. A každá změna je vždy k horšímu. Taky jsem z trucu dlouho používal Nokii s tlačítky a android ke mně do domu již nesmí...
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Docela dobré počtení pro odpůrce Intellilux..
http://www.motor-talk.de/forum/intellil ... 84512.html
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
gogin

Příspěvek od gogin »

Sice je to trochu mimo téma, ale k té záruce... vůbec nepřikupovat +3 roky od výrobce. Opravdu to není plná záruka na vše a hlavně... pořád se vztahuje JEN a JEN na výrobní vady. Mnohem lepší je koupit smlouvu na prodlouženou záruku od AutoCheck - ve verzi Platinum na 3 roky. Cena nebude výrazně jiná a je jedno jestli je povaha vady výrobní nebo z užití.

http://www.auto-check.cz/o-produktech-gap/platinum/
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kW
Nissan Note II 1.2 DIG 59 kW
Hyundai IX20 1.4 CVVT 66 kW
revive

Příspěvek od revive »

len taka zaujimavost k LED svetlam - 1x originalny LED svetlomet stoji 1880 EUR bez prace :)
Opel Astra 1.4 turbo Innovation, 110kW, M6, 16"ky
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“