Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
lubaan
Příspěvky: 254
Registrován: 10 črc 2009, 17:52
Bydliště: okres Klatovy

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od lubaan »

No, to právě musíš vyzkoušet, jestli je naše domněnka správná. Pokud jo, pak se dá řídící jednotka opravit, možná by i stačilo nechat ten hnědej drát proklemovanej na kostru. Nová stojí cca 6500Kč. Kostru na ten hnědej drát musíš připojit někde uvnitř topení, třeba pod nějakej šroub, prostě kam to půjde.

Jinak já jsem kvůli obtížnej montáži/demontáži přemístil vodní čerpadlo mezi nádržku chladící kapaliny a naftovej filtr. Takhle je to pak vyndaný hned, i ruce se pak dřív zahojí ;) .
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Bylo:
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Reklama
 

bodlok
Příspěvky: 29
Registrován: 24 zář 2013, 17:44

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od bodlok »

Pujdu to udelat az v sobotu ted na to kaslu. Ja mam z toho hlavu v péru a manželka uz je taky na nervy ze me...:-).....Kez by to byla jen takova "prkotina".....zatim dekuju a jak to rozdelam a odzkousim ozvu se. Cerpadlo na vodu bych taky chtel dat bokem, ale je tam tak malo mita vsude, ze zatim nevim kam. Kouknu na tvuj typ treba tam pujde taky dat.
Uživatelský avatar
megabeda
Příspěvky: 269
Registrován: 28 kvě 2009, 09:58

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od megabeda »

Přidávám ještě jeden postřeh co jsem nedávno řešil. Pokud je v autě originální alarm a dodělává se nezávislé topení musí se ve variantní konfiguraci jednotky ECC nastavit nezávislé topení s ochranou proti krádeži.
Toto nastavení potom zajistí, že při spuštění nezávislého topení, kdy je zároveň spuštěn i alarm jsou deaktivovány vnitřní ultrazvukové sensory.

Dělo se mi to, že při zapnutí topení se mi do 2 minut vždy spustil alarm, toto nastavení to potlačí..........
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
fedas
Příspěvky: 18
Registrován: 05 lis 2012, 20:23

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od fedas »

Tak se mi to už "téměř" :shock: celé podařilo rozchodit. O víkendu jsem zpátky nainstaloval topení včetně čerpadla. Ve středu, když už se mi prsty už zahojili, tak jsem zajel na přeprogramování ECC. Nastavili mi v menu zobrazení časů a topení hned jelo. :mrgreen: . Bohužel jsem později zjistil, že mi klimatizace přestala reagovat na přivedení 12V na pin 23 v konektoru ECC. Přitom v sobotu, když jsem to zkoušel, tak po přivedení napětí se rozsvítila dioda na tl. AUTO a rozběhl se ventilátor (topení samo ještě ne). Nyní se topení rozběhne po stisku tohoto tlačítka, jak je popsáno někde v tomhle vlákně, ale na dálku to zatím jaksi nefachá :( . Nemůže nastavením pomocí tech2 tuhle funkci nějak odstavit? .
Stejně tam asi budu ještě muset zajet, protože tam určitě není nastavena tebou popisovaná funkce s vypnutím ultrazvuků. Na to jsem si včera nevzpomněl :twisted: Jinak na nastavenej čas v menu to fachá pěkně. Co jsem to zatím zkoušel, tak mi to alarm nespustilo. Taky nebyla žádná pořádná zima.
Díky moc za odpovědi na mé dotazy ohledně montáže tohohle super vybavení do auta ;) .
Že při tom napojení zjistil, že jsou v trapu klapky v sání (to už jsem věděl) a že začíná zlobit EGR, to už se mi moc s radostí nepíše. Zkusim EGR vyčistit. Snad ho ještě zachráním. Na VeBe X18XE jsem tam dal podložku. Tam s tim nebyl problém. Jde to u 1.9DTH taky nějak ošálit, aby EGR tolik nezlobil?

Díky
Termyt
Příspěvky: 2
Registrován: 21 srp 2013, 21:26
Bydliště: Česká Skalice

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od Termyt »

Ahoj chlapi,
cetl jsem tema snad 10x a dovolim si polozit jeden dotaz:
Nechal jsem si do Vectry C (2007) zabudovat nezavisle topeni webasto thermo top Z/C, ktere jsem predtim roky pouzival v predchozim voze. Praci jsem sveril ne originalnimu zastoupeni, ale do servisu, kde se na nez. topeni specializuji. Po oprave a dokoupeni dilu, ktere bylo potreba vymenit doslo k zabudovani topeni do auta (bylo to na chlup protoze webasto proti ebespacheru je o dost vetsi) ale vse ok. Pouze pri prebirani vozu mi mechanik rikal at si zajedu za nekym kdo ma diagnostiku na Opela aby mi zprovoznil napojeni topeni na ventilator topeni (tak aby pri sepnuti topeni se zapnula i ventilace auta), ze kabel zapojil, ale musi se to nastavit pres diagnostiku. Jeho argumentace byla logicka, tak jsem to prevzal a neresil, s tim, ze asi chapu, ze na vsechny auta nemaji diagnostiku. Nasledne jsem kontaktoval origo Opel a nekolik dalsich servisu, kde mi rekli, ze toto vubec nedelaji a ze to mi musi vyridit ten kdo montuje topeni a jsem ted v relativni pasti. Topeni bezi funguje, ale nespusti se ventilator tak aby hnal teply vzduch do kabiny.

Je chyba u monteru nebo je chyba v servise? Kdo v prubehu montaze ma zajistit to aby se spoustelo krome topeni i ventilator tak aby teplo bylo rozvadeno?

Diky moc za vasi pripadnou radu, jinak cist tu co dokazete svepomoci, to opravdu smekam a vyslovuji velky respekt - cteni vasich vlakem mi pomaha v tom, ze pak muzu chytracit na servisaky a nejsem takova kafka :-D

V ucte

Termyt
Uživatelský avatar
peter.eu
Příspěvky: 270
Registrován: 12 kvě 2010, 15:59

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od peter.eu »

Ja si ted dodelaval do vectry Eberspacher B4WSC,je to s origo svazkem eberspacher a ventilator mi to spusti,staci pripojit modro-bily drat z ovladani klimatizace na + ze svazku ktery ma spinat ventilator.Nekde to tu bylo popsane...
ex Vectra GTS 2.0T Elegance 129kW
Tigra TwinTop Design Edition 1.8 16V 92kW
Vectra C Caravan 1.9 CDTi 110kW Cosmo
Termyt
Příspěvky: 2
Registrován: 21 srp 2013, 21:26
Bydliště: Česká Skalice

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od Termyt »

Jdu si to procist jeste jednou, diky moc, pro me z toho plyne zaver, ze ten co to tam montoval ma pripojit jeste jeden drat s diagnostikou to nema nic spolecneho, proste pri spravnem zapojeni kabelu se zapne ventilator topeni sam...
fedas
Příspěvky: 18
Registrován: 05 lis 2012, 20:23

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od fedas »

Ahoj,
zimu jsem přežil, ale stále řeším to, že nemohu zapnout topení na dálku. Jakmile mi v aute naprogramují jednotku ECC na nezávislé topení, přestane reagovat na přivedení 12V na pin 23. Pokud tam naprogramované topení není, klima se normálně rozjede (rozsvítí se tl. AUTO a spustí ventilátor), ale nespustí se samotné topení. Můžete mi prosím někdo potvrdit, že Vám někomu funguje dálkové zapnutí přivedením napětí na tento PIN, pokud je topení osazeno jednotkou OPEL (tedy celé po CAN).
Díky
Uživatelský avatar
martulik
Příspěvky: 151
Registrován: 22 kvě 2011, 20:14
Bydliště: Olomoucko

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od martulik »

Nová verze OP-COM už zvládá i nezávislé topení. Hurá.
Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
Plexix
Příspěvky: 6
Registrován: 29 dub 2014, 20:07

Re: Nezávislé topení Eberspächer VECTRA C

Příspěvek od Plexix »

Zdravím všechny Opláky a prosím o radu. Jsem novým majitelem Vectry C s motorem 1.9 Cdti. V autě je nezávislé topení Eberspacher. Našel sem ovládací tlačítko, které se po stisknutí rozsvítí červeně a po chvilce se topení spustí a rozsvítí se tlačítko AUTO na panelu klimy a začne foukat větrák. Bohužel nikde jsem nenašel v menu klimy nastavení zapnutí topení a k autu jsem nedostal ani žádný dálkový ovladač. Tak nevím jakým způsobem to topení ovládat, případně jestli bude fungovat když dokoupím dálkový ovladač nebo jestli jde doprogramovat do menu klimy. Díky moc za rady a tipy ;-)
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Interiér a exteriér“