Koupe insignie OPC rv2011-13
Moderátor: Moderátoři
Koupe insignie OPC rv2011-13
Ahoj,
uvauji o koupi OPC, ale bohuzel nemam s timto autem zadne zkusenosti. Procetl sem si toto forum, co jsou za problemy v beznych insigniich. Predpokladam, ze tohle by me cekalo i u OPC?
tzn. vrzani plastu, diferak...
Ma s tim nekdo prosim zkusenosti? Jakakoli informace pred koupi mi pomuze. Moc diky

uvauji o koupi OPC, ale bohuzel nemam s timto autem zadne zkusenosti. Procetl sem si toto forum, co jsou za problemy v beznych insigniich. Predpokladam, ze tohle by me cekalo i u OPC?
tzn. vrzani plastu, diferak...
Ma s tim nekdo prosim zkusenosti? Jakakoli informace pred koupi mi pomuze. Moc diky
- Reklama
Re: Koupe insignie OPC rv2011-13
Když pominu výměnu oleje v haldexu, kde jsem valil oči na cenu original oleje, tak bych ješte přidal poměrně vysokou spotřebu a brzdové destičky mizí prý před očima. Já mám sice obyčejnou 118kw 4x4, ale ta spotřeba oproti vectře C 110kw je sakra znát.

OPC ma ale jine brzdy nez mas ty...akorat nevim jak s tim differakem....jeslti byla nejaka svolavacka...mam si to pred koupi zjistit..bude to dovoz nemecka...nebo na co se mam zamerit? diky

1/ vrzanie je proste dané tým ako je skonštruovaný stredový panel - je z množstva malých kúskov plastu, lištičiek a pod poskladaných dokopy. 
2/ brzdové doštičky miznú podľa spôsobu jazdy.
3/ diferák - to je hádam problém 4x4. u bežnej insignie nie
4/ 2011-2012 t.j. pred fejsliftom bol najodladenejší ročník
5/ spotreba je o dosť vyššia ako u VeCe, je to aj daň za široké a veľké pneu
6/ inak nemáš na čo dávať pozor, nie je žiadna typická závada. Snáď len u sekáča počítať s tým, že ak bude mať pred 150 000kmje potreba vymeniť remeň (t.j. počítať s cenou za servis) a počúvať či neklepe zotrvačník. Pokiaľ jazdí s autom trápič tak to môže byť aj pri 70000km.

2/ brzdové doštičky miznú podľa spôsobu jazdy.
3/ diferák - to je hádam problém 4x4. u bežnej insignie nie
4/ 2011-2012 t.j. pred fejsliftom bol najodladenejší ročník
5/ spotreba je o dosť vyššia ako u VeCe, je to aj daň za široké a veľké pneu
6/ inak nemáš na čo dávať pozor, nie je žiadna typická závada. Snáď len u sekáča počítať s tým, že ak bude mať pred 150 000kmje potreba vymeniť remeň (t.j. počítať s cenou za servis) a počúvať či neklepe zotrvačník. Pokiaľ jazdí s autom trápič tak to môže byť aj pri 70000km.
no prave OPC je 4x4 tak bych rekl, ze ten diferak me pali nejvic pred koupi ne? Nebo to neni zase tak nakladne?
Mam zajem o tohle: http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/ope ... 08683.html

Mam zajem o tohle: http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/ope ... 08683.html
Pneu sice jsou širší a spotřebu zvyšují, ale nejvíc za spotřebu může hmotnost vozidla a pohon 4x4.
Kotouče na OPC jsou myslím vrtané a v kombinaci s hmotností není problém měnit po 30t. km
Další co odchází je vyhřívání sedaček a parkovací senzory, ale ty asi u všech aut.

Kotouče na OPC jsou myslím vrtané a v kombinaci s hmotností není problém měnit po 30t. km
Další co odchází je vyhřívání sedaček a parkovací senzory, ale ty asi u všech aut.
Pokud máš strach z diferáku tak neber OPC a zkus třeba CDTI 130k a nech si ho v praze načipovat na 190k. Povození bude na naše silnice až-až. Pokud někdo koupí OPC tak nemúže přemýšlet nad brzdovými destičkami nebo spotřebou...
se senzory jsem neměl problém nikdy, ani když přez něj prolítl zajíc. Má ulomený držák ale je v pohodě.
Vyhřívaná sedačka mi odešla jenom v první MY2009 - požívám zásadně sedadla spor s výsuvnou prodlužovací sedačkou. A nasedím denně a nahřeju v nich dost, to mi věř.

se senzory jsem neměl problém nikdy, ani když přez něj prolítl zajíc. Má ulomený držák ale je v pohodě.
Vyhřívaná sedačka mi odešla jenom v první MY2009 - požívám zásadně sedadla spor s výsuvnou prodlužovací sedačkou. A nasedím denně a nahřeju v nich dost, to mi věř.
Tady se taky něco dočteš: http://www.calibra.cz/forum/viewtopic.php?t=2473

Lexus LS600h a k tomu pár Opelů.

Super diky....spotrebu a desky neresim. To bych si to auto ani nemohl koupit  OK predam infa borcovi, co me ho bude hledat a dovazet. Snad bude vice na vyber nez jen ta jedna seda za rozumny peniz, ale ma jenom 19ky kola,coz je na to auto male
 OK predam infa borcovi, co me ho bude hledat a dovazet. Snad bude vice na vyber nez jen ta jedna seda za rozumny peniz, ale ma jenom 19ky kola,coz je na to auto male 

OK predam infa borcovi, co me ho bude hledat a dovazet. Snad bude vice na vyber nez jen ta jedna seda za rozumny peniz, ale ma jenom 19ky kola,coz je na to auto male
vymena oleja v Hladexe ma vysla komplet neco pod 200Eur.....
najrelevantnejsie info ti da Sunman, ten uz pojazdil Insignii ...

najrelevantnejsie info ti da Sunman, ten uz pojazdil Insignii ...