SIGNUM..JEDE JEN NA 3 VALCE.
Moderátor: Moderátoři
SIGNUM..JEDE JEN NA 3 VALCE.
Zdravim, prosim o radu.,,OPEL SIGNUM 2,2 16v,,r.v04,,. Vcera na dalnici se mi rozsvitila kontrolka pro vyfukove plyny a pochvili auto ztratilo vykon a jel jsem na 3 valce..Nic nikde neteklo ani se neprhrivalo ani display nic jinyho nehlasil..Nechal jsem to v praze v servisu a tam mi dneska rekli ze mi auto opravdu funguje jen na 3 valce a kdyz merili tlak tak rikal ze tam neni vubec komprese.Diagnostika vic neukazala a oni sami nevi co by mohla byt pricina.Rikal ze musi rozebrat motor a az pak uvidi co by to mohlo byt..Bojim se ze akorat budu platit jak mourovatej a pricinu stejne nenajdou.Zaplatim rad ale musim vedet ze platim jen ten defekt ne ze to rozeberou a pak reknou ze nevedi.. Hlavne nechci o sveho milacka prijid..
Diky vsem za radu..

- Reklama
Re: SIGNUM..JEDE JEN NA 3 VALCE.
Bez popisu chyby ti nikdo neporadí, v čem to může být. Jestli to fakt jede jen na 3 válce, jeden je prokazatelně bez komprese, pak tohle diagnostika nenmůže odhalit, leda napsat něco s výpadky impulsů na klice nebo vačce.
Tady fakt nezbyde, než motor rozhodit, zjistit, co se stalo.
Vycházím z faktu, že to je válec bez komprese.
Tady fakt nezbyde, než motor rozhodit, zjistit, co se stalo.
Vycházím z faktu, že to je válec bez komprese.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
Ano, je-li jeden z válců skutečně a prokazatelně bez komprese, nezbývá opravdu nic jiného, než přinejmenším shodit hlavu válců, mohl zůstat viset ventil, prasknout pružina... 
P.S. To je benzínový Direct nebo 2.2 DTI...?

P.S. To je benzínový Direct nebo 2.2 DTI...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Dekuji za odpovedi...Benzinovy direct 2.2.. Mam to teda u znamyho v servisu tak snad tomu prijde na kloub..
Volal mi kamarad kdyz se dozvedel co se stalo a rikal ze by to mohl byt katalizator nebo induk.civka. Je to mozny?diky.

Pokud byly opravdu měřeny tlaky ve válcích a v jednom z nich skutečně žádná komprese není, bude to mechanická záležitost nesouvisející s katalyzátorem ani s indukční cívkou. Jinak motory 2.2 Direct jsou obecně považovány za poměrně choulostivý, jejich vysokotlaký vstřikovací čerpadlo pak obzvlášť... 

W124 E320 R6 Coupé 1994