SIGNUM..JEDE JEN NA 3 VALCE.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
startboll

SIGNUM..JEDE JEN NA 3 VALCE.

Příspěvek od startboll »

Zdravim, prosim o radu.,,OPEL SIGNUM 2,2 16v,,r.v04,,. Vcera na dalnici se mi rozsvitila kontrolka pro vyfukove plyny a pochvili auto ztratilo vykon a jel jsem na 3 valce..Nic nikde neteklo ani se neprhrivalo ani display nic jinyho nehlasil..Nechal jsem to v praze v servisu a tam mi dneska rekli ze mi auto opravdu funguje jen na 3 valce a kdyz merili tlak tak rikal ze tam neni vubec komprese.Diagnostika vic neukazala a oni sami nevi co by mohla byt pricina.Rikal ze musi rozebrat motor a az pak uvidi co by to mohlo byt..Bojim se ze akorat budu platit jak mourovatej a pricinu stejne nenajdou.Zaplatim rad ale musim vedet ze platim jen ten defekt ne ze to rozeberou a pak reknou ze nevedi.. Hlavne nechci o sveho milacka prijid..:) Diky vsem za radu..
Reklama

alzafir

Re: SIGNUM..JEDE JEN NA 3 VALCE.

Příspěvek od alzafir »

Bez popisu chyby ti nikdo neporadí, v čem to může být. Jestli to fakt jede jen na 3 válce, jeden je prokazatelně bez komprese, pak tohle diagnostika nenmůže odhalit, leda napsat něco s výpadky impulsů na klice nebo vačce.
Tady fakt nezbyde, než motor rozhodit, zjistit, co se stalo.
Vycházím z faktu, že to je válec bez komprese.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Ano, je-li jeden z válců skutečně a prokazatelně bez komprese, nezbývá opravdu nic jiného, než přinejmenším shodit hlavu válců, mohl zůstat viset ventil, prasknout pružina... :?
P.S. To je benzínový Direct nebo 2.2 DTI...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
startboll

Příspěvek od startboll »

Dekuji za odpovedi...Benzinovy direct 2.2.. Mam to teda u znamyho v servisu tak snad tomu prijde na kloub..:) Volal mi kamarad kdyz se dozvedel co se stalo a rikal ze by to mohl byt katalizator nebo induk.civka. Je to mozny?diky.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Pokud byly opravdu měřeny tlaky ve válcích a v jednom z nich skutečně žádná komprese není, bude to mechanická záležitost nesouvisející s katalyzátorem ani s indukční cívkou. Jinak motory 2.2 Direct jsou obecně považovány za poměrně choulostivý, jejich vysokotlaký vstřikovací čerpadlo pak obzvlášť... :(
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“