Vivaro netahne odpodu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Lampik

Vivaro netahne odpodu

Příspěvek od Lampik »

Mám 1,9 74kw ,nejde to odspodu ,je to úplně mrtvý.až se otáčky pomalu zvednou tak to vystřelí jak z praku. Není to třeba egr ventil? Je to uvnitř hodně zakarbonovaný a ten egr bych nejraděj odstranil,poradí mi prosím někdo jak. Díky
Reklama

kodajz

Re: Vivaro netahne odpodu

Příspěvek od kodajz »

U tvého motoru by měl jít egr jen zaslepit, řj nic nepozná.
denny

Příspěvek od denny »

Bohužel to jednotka pozná.Vivaro má EGR se zpětnou hláškou do řídící jednotky.Je nutno dát nový a pak je pokoj.
michal54

Příspěvek od michal54 »

Dobrý den,
mám ten samý problém - auto netáhne odspodu a dost kouří ... když se otáčky zvýší a zabere turbo, rozjede se normálně, ale točí jen 3800 otáček (to se mi zdá málo) .....
diagnostika psala závadu v měření průtoku vzduchu - vyměnil jsem tedy váhu, potom i EGR, trochu se to polepšilo, ale skoro nevýznamně a porucha je tu pořád ..... žádná kontrolka se nerozsvítí, auto jede mizerně ...
při delším popojíždění v koloně má motor chuť chcípat - otáčky vždycky spadnou úplně na nulu .... po kratší rychlejší jízdě se zase srovná, nekouří .....
rád bych přišel problému na kloub - nebaví mě jezdit pořád jen mazat závady a opravovat systémem pokus - omyl .... už i tak mě to stálo hodně peněz a výsledek žádný .....
budete někdo umět poradit ????
auto je r.v. 2005, motor 1.9 (F9Q)
xmadman

Příspěvek od xmadman »

zdravim mam bohuzel stejny problem ... dneska budu tahat nove hadice podtlaku zda nekne neni prodrena nebo neco, EGR jsem cistil ... nevyresil to nekdo?
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

jestli máš nános karbonu na stěnách sání zevnitř, tak je třeba to pořádně vyčistit, funguje to jako restrikce
prostě vyčistit všechno od EGRu až po sací ventily, a stejně tak je třeba dát auto na diagnostiku. proč to nejede muže být způsobeno hromadou ruzných závad.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Odpovědět

Zpět na „Vivaro“