Výměna oleje-těsnící kroužek

Moderátor: Moderátoři

Mirin

Výměna oleje-těsnící kroužek

Příspěvek od Mirin »

Zdravím, chystám se na výměnu oleje, a dočet jsem se, že je vhodné vyměnit i těsnící kroužek. Nevíte jaký tam je? abych si ho koupil dopředu. A dále nemáte nějakou vychytávku jak povolit výpušťák? Filtr jde povolit hezky, ale výpušťák se nechce ničím pohnout :) dík za rady.
VeBe 2.0 16V CD, rv. 1996
Reklama

m.artty

Re: Výměna oleje-těsnící kroužek

Příspěvek od m.artty »

Nikdy jsou neměnil kroužek na výpustním šroubu a nikdy mi to kolem šroubu neteklo - chce to pořádně dotáhnout a je to v pohodě. Výpustní šroub povoluji buď prstýnkovým klíčem nebo golou.
Lexus LS600h a k tomu pár Opelů.
Mirin

Příspěvek od Mirin »

jo tak kroužek teda nechám :) ale s tím povolením je fakt problém, je tam torx 40, měl jsem šroubovák na bity, tak sem to dal do něj a zkusil povolit, jenže šroub nepovolil ale ve šroubováku přeskočilo. a nebyl to žádnej lacinej šmejd. malou golu si nechcu zničit, velkou jsem zatím nesehnal. tak až seženu snad to povolí.
m.artty

Příspěvek od m.artty »

Nechápu proč na tohle místo musejí nutně cpát torx, to jsou vážně idioti :roll: Chce to velkou (1/2") golu, kvalitní ořech a ono to pujde.
Mirin

Příspěvek od Mirin »

tak to budu muset jít koupit. už jsem se ptal spoustu lidí a nemaj to. :) doufám že ta pokladnička bude jezdit bez problémů, když jsem do ní ted hromadu nasypal :D tak mockrát dík za radu ;)
ZDENDA1

Příspěvek od ZDENDA1 »

ten těsnící kroužek by měl být u nového filtru a šroub s kroužkem si málo kdo dává nový, já tedy pravidelně dávám nový (šroub s podložkou), ale pokud to dobře dotáhneš a občas na to mrkneš, tak ti ten původní bude stačit
jinak ohledně toho povolení šroubu, zkusil si ho naklepat kladivem? mě to vždy pomůže ;)
CZECH TRUCK TEAM

Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
P.S.

Příspěvek od P.S. »

to mě se ten torx podařilo u bratra protočit nabouchal sem tam větší povolil to vydloub gumičku a na šroub navařil 10ku matku :idea: a ted je povolování hračka ;)
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
m.artty

Příspěvek od m.artty »

No ty p*čo, to je systém, teď jsem se na to díval. Takovej malej šroubeček s drážkou a v tom O-kroužek. Kde jsou ty časy klasického šestihnanu a s měděnou podložkou - to fungovalo spolehlivě a bylo to nesmrtelné.

V tomhle případě bych ten O-kroužek asi vyměnil. Omlouvám se, za předchozí mylné informace - myslel jsem si, že je to klasický systém s měděnou podložkou. Jak tam na to koukám, tak nové auto nebrat - jsou s tím nej starosti :lol:
Mirin

Příspěvek od Mirin »

jo poklepal sem to. už sem pár věci na autě dělal, takže vím jak to chodí :) ten těsnící kroužek si koupím nový, jistota je jistota. Ale nejspíš už si to měnit sám nebudu, dám to do servisu. u nás na dědině totiž nemá nikdo velkou golu. nebo z mích známých aspon ne :D
ZDENDA1

Příspěvek od ZDENDA1 »

Mirin píše:jo poklepal sem to. už sem pár věci na autě dělal, takže vím jak to chodí :) ten těsnící kroužek si koupím nový, jistota je jistota. Ale nejspíš už si to měnit sám nebudu, dám to do servisu. u nás na dědině totiž nemá nikdo velkou golu. nebo z mích známých aspon ne :D
člověče, z jaký jsi dědiny? :lol:
CZECH TRUCK TEAM

Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“