Výměna oleje-těsnící kroužek
Moderátor: Moderátoři
Výměna oleje-těsnící kroužek
Zdravím, chystám se na výměnu oleje, a dočet jsem se, že je vhodné vyměnit i těsnící kroužek. Nevíte jaký tam je? abych si ho koupil dopředu. A dále nemáte nějakou vychytávku jak povolit výpušťák? Filtr jde povolit hezky, ale výpušťák se nechce ničím pohnout
dík za rady.

VeBe 2.0 16V CD, rv. 1996
- Reklama
Re: Výměna oleje-těsnící kroužek
Nikdy jsou neměnil kroužek na výpustním šroubu a nikdy mi to kolem šroubu neteklo - chce to pořádně dotáhnout a je to v pohodě. Výpustní šroub povoluji buď prstýnkovým klíčem nebo golou.
Lexus LS600h a k tomu pár Opelů.
jo tak kroužek teda nechám
ale s tím povolením je fakt problém, je tam torx 40, měl jsem šroubovák na bity, tak sem to dal do něj a zkusil povolit, jenže šroub nepovolil ale ve šroubováku přeskočilo. a nebyl to žádnej lacinej šmejd. malou golu si nechcu zničit, velkou jsem zatím nesehnal. tak až seženu snad to povolí.

Nechápu proč na tohle místo musejí nutně cpát torx, to jsou vážně idioti
Chce to velkou (1/2") golu, kvalitní ořech a ono to pujde.

tak to budu muset jít koupit. už jsem se ptal spoustu lidí a nemaj to.
doufám že ta pokladnička bude jezdit bez problémů, když jsem do ní ted hromadu nasypal
tak mockrát dík za radu 

ten těsnící kroužek by měl být u nového filtru a šroub s kroužkem si málo kdo dává nový, já tedy pravidelně dávám nový (šroub s podložkou), ale pokud to dobře dotáhneš a občas na to mrkneš, tak ti ten původní bude stačit
jinak ohledně toho povolení šroubu, zkusil si ho naklepat kladivem? mě to vždy pomůže
jinak ohledně toho povolení šroubu, zkusil si ho naklepat kladivem? mě to vždy pomůže

CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
to mě se ten torx podařilo u bratra protočit nabouchal sem tam větší povolil to vydloub gumičku a na šroub navařil 10ku matku
a ted je povolování hračka 

VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
No ty p*čo, to je systém, teď jsem se na to díval. Takovej malej šroubeček s drážkou a v tom O-kroužek. Kde jsou ty časy klasického šestihnanu a s měděnou podložkou - to fungovalo spolehlivě a bylo to nesmrtelné.
V tomhle případě bych ten O-kroužek asi vyměnil. Omlouvám se, za předchozí mylné informace - myslel jsem si, že je to klasický systém s měděnou podložkou. Jak tam na to koukám, tak nové auto nebrat - jsou s tím nej starosti
V tomhle případě bych ten O-kroužek asi vyměnil. Omlouvám se, za předchozí mylné informace - myslel jsem si, že je to klasický systém s měděnou podložkou. Jak tam na to koukám, tak nové auto nebrat - jsou s tím nej starosti

jo poklepal sem to. už sem pár věci na autě dělal, takže vím jak to chodí
ten těsnící kroužek si koupím nový, jistota je jistota. Ale nejspíš už si to měnit sám nebudu, dám to do servisu. u nás na dědině totiž nemá nikdo velkou golu. nebo z mích známých aspon ne 

člověče, z jaký jsi dědiny?Mirin píše:jo poklepal sem to. už sem pár věci na autě dělal, takže vím jak to chodíten těsnící kroužek si koupím nový, jistota je jistota. Ale nejspíš už si to měnit sám nebudu, dám to do servisu. u nás na dědině totiž nemá nikdo velkou golu. nebo z mích známých aspon ne

CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Myšlenka dne: