Nízká účinnost brzd
Moderátor: Moderátoři
Nízká účinnost brzd
Ahoj, potřebuji poradi, protože jsme zoufalý. Vlastním nově Opel Zafira B 2008, 1.7 CDTI 110 HP a bojiji s velmi nízkou účinností brzd. Dokonce se mi i zasekával brzdový pedál při odbrždění někde na půl cesty, zvláště po několika ujetých kilometrech. Tak jsem si řekl, že to bude hlavní brzdový válec. Válec jsem vyměnil a hodně se snažil zaplativ nový válec před instalací a pak odvzdušnit celý brzdový okruh a dopadlo to myslím dobře. Teď když stoupnu na brzdu u stojícího motoru, tak padál lehce poklesne a dál se nepropadá. I při brždění za jízdy je pedál spíše tvrdší, problém je že auto stále málo brzdí. Provedl jsem optickou kontrolu všech kotoučů a destiček a problém nenašel, všude je stále slušná tloušťka obložení a nikde nebrzdí kov o kov. Nikce nic neskřípe. Když se zapřu o volant dokážu vší silou prošlápnout brzdu tak až jdou kola do smyku a vyvolám zásah ABS, ale při běžném brždění nemám sílu dosáhnout tohoto stavu, což u jiných aut jde. Tak mám teď v hledáčku posilovač brzd. Zkoušel jsme zatím jen vývěvu a ta dává okamžitě po nastartování -0,9 bar. Když měřím u posilovače, tak tam už mám jen -0,5 bar a tlak kolísá (jenže nevím, zda to mám dobře změřené, protože trubka je plastová a nejde nikde rozpojit, takže tam dobastlit "T" kus a napojit manometr a vzduchotěsně mi moc nejde. Rozhodně když stojím na brzdě u stojícího motoru a nastartuji, tak se pedál propadne a když vypnu motor, tak zase vystoupá, ale oba pohyby jsou sotva znatelné a opět u jiných aut mám pohyb výraznější. Nějak spolehlivě zjistit zda to uniká přes prasklý posilovač nebo zda to může dělat ventil na podtlakovém vedení nebo nějaká jiná rada? Velice děkuji
- Reklama
Re: Nízká účinnost brzd
Co ti rekli v servisu? Tam bych asi zacal.