Nízká účinnost brzd

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
35Chose35

Nízká účinnost brzd

Příspěvek od 35Chose35 »

Ahoj, potřebuji poradi, protože jsme zoufalý. Vlastním nově Opel Zafira B 2008, 1.7 CDTI 110 HP a bojiji s velmi nízkou účinností brzd. Dokonce se mi i zasekával brzdový pedál při odbrždění někde na půl cesty, zvláště po několika ujetých kilometrech. Tak jsem si řekl, že to bude hlavní brzdový válec. Válec jsem vyměnil a hodně se snažil zaplativ nový válec před instalací a pak odvzdušnit celý brzdový okruh a dopadlo to myslím dobře. Teď když stoupnu na brzdu u stojícího motoru, tak padál lehce poklesne a dál se nepropadá. I při brždění za jízdy je pedál spíše tvrdší, problém je že auto stále málo brzdí. Provedl jsem optickou kontrolu všech kotoučů a destiček a problém nenašel, všude je stále slušná tloušťka obložení a nikde nebrzdí kov o kov. Nikce nic neskřípe. Když se zapřu o volant dokážu vší silou prošlápnout brzdu tak až jdou kola do smyku a vyvolám zásah ABS, ale při běžném brždění nemám sílu dosáhnout tohoto stavu, což u jiných aut jde. Tak mám teď v hledáčku posilovač brzd. Zkoušel jsme zatím jen vývěvu a ta dává okamžitě po nastartování -0,9 bar. Když měřím u posilovače, tak tam už mám jen -0,5 bar a tlak kolísá (jenže nevím, zda to mám dobře změřené, protože trubka je plastová a nejde nikde rozpojit, takže tam dobastlit "T" kus a napojit manometr a vzduchotěsně mi moc nejde. Rozhodně když stojím na brzdě u stojícího motoru a nastartuji, tak se pedál propadne a když vypnu motor, tak zase vystoupá, ale oba pohyby jsou sotva znatelné a opět u jiných aut mám pohyb výraznější. Nějak spolehlivě zjistit zda to uniká přes prasklý posilovač nebo zda to může dělat ventil na podtlakovém vedení nebo nějaká jiná rada? Velice děkuji
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Nízká účinnost brzd

Příspěvek od milosh »

Co ti rekli v servisu? Tam bych asi zacal.
Odpovědět

Zpět na „Zafira B“