Automat Omega a řazení za jízdy

1994-

Moderátor: Moderátoři

Mpa

Automat Omega a řazení za jízdy

Příspěvek od Mpa »

Ahoj lidi moc se všem omlouvám, budu teď vypadat jako blb ale dotaz.. Omega automat.. Můžu za jízdy prerazovat z polohy D třeba na 3,2 a zase zpet bez zastavení vozu. V příručce to sice popsáno je, ale zdá musím či nemusí zastavit to už ne. Dle mého by to mělo jít normálně.
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Automa

Příspěvek od milosh »

Jasne ze jo, mel jsem astru g a h a v pohode. Ono kdybys zastavil das jen D nebo max 1, na 3 se to nerozjede, no mozna jo ale jen z kopce u automatu.
Colommbo

Re: Automat Omega a řazení za jízdy

Příspěvek od Colommbo »

Mpa: Ahoj! Technicky/provozně to možné je, avšak nenahrazuje to manuální řazení (tuto možnost mívají moderní automaty.) V automatu, jako má kupř. Omča, se to používá jen tehdy, nechce-li řidič z nějakého důvodu, aby převodovka řadila vyšší stupně (nad označením, na něž volič přesune.) Stejně tak se velmi nedoporučuje za jízdy vyřazovat na neutrál, plachtit a pak zase za jízdy zařadit D, převodovka dostává velké rázy.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Mpa

Příspěvek od Mpa »

Jj díky. Mě jde o to.. Jak totiž,, vypalujete saze,, když automat rádi vyzsi stupně kvůli spotřebě ale jak víme při vypalování je nutné delší dobu jet na vyšší i otáčky tak mě zajímá jak to kdo dělá aby,, nyhnal saze z 2.5 dti
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Tahle Omča ještě, zaplaťpánbu, nemá DPF, takže jde fakt jen o to "vyhnat pavouky"/saze. Máš pravdu, v případě automatu je to docela problematické a přesunutí voliče do pozice 2 nebo (asi raději) 3 by mohlo být řešením. Stejnak bych to ale nepřeháněl - raději používat správný olej a měnit jej včas, v případě staršího naftového motoru klidně po 10tis.km. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Mpa

Příspěvek od Mpa »

Mám možnost koupit pěknou 2.5ku ale s čipem na 210 koní.. Jen se bojím těch krátkých vzdálenosti no. Teď mám 3.0 a čekají mě velké investice tak nevím no.. Rozvody, olej s automatů, dekarbonizace, DO na centrál. Atd... Bral bys diesel do města?
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Omegami jsem jezdil dvacet let, avšak oběma benzínovými a s manuálem - nejdřív áčkovou 2.6i R6 a pak béčkovou (FL) 2.6 V6. Ač jsem v těch letech (do 2011) žil v Praze, nebyly to vyloženě auta do města, mimo město jim bylo líp. Motor 2.5DTI má v základu 150k, ty máš výkon o víc jak třetinu zvýšený - ve městě to využiješ minimálně, motor bude mít málo času, aby se pořádně prohřál a rvát výkon z nedostatečně zahřátého motoru je prasárna. Omča je báječný auto, prakticky poslední opravdový Oplík, ten motor je šepot květin a už v základu jede jak zběsilý, vůbec se nedivím, že tě auto zaujalo. Ve městě ale bude s velmi velkou pravděpodobností trpět...
W124 E320 R6 Coupé 1994
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Osobně bych koupil něco novějšího, bezpečnějšího ;)
Mpa

Příspěvek od Mpa »

Novější rovná se na hovno!! Já jsem stará škola co miluje klasickou koncepci. Měl jsem 3 granady, vectru, Peugeot-fuj a teď opět oplik omega a vectra i500 kombi. a tyhle auta miluju. Takže nové rozhodně neeeeeee. Jen nevím nevím. No asi koupím. Za ty peníze... To by byla škoda nevzit..
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Ne vše modernější (a asi i bezpečnější, pravda) rovná se lepší, Miloši... V tomto ohledu mám stejný názor jako kolega, moderní auto mi nesmí do baráku, proto taky jezdím, čím jezdím, a jsem spokojený. Ale každému podle jeho gusta a nálady. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Omega“