Elektrika - Zapojení = Dilema
Moderátor: Moderátoři
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Elektrika - Zapojení = Dilema
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat zda je někdo z vás elektrikář nebo rozumí více elektrice. Budu si totiž kupovat neony na podvozek své Astry. Jsou to diodové trubice s vlastní "řídící jednotkou" a dálkovým ovládáním. Ale mám dilema....Vím že to bude možná znít blbě, ale raději se ptám něž něco "zdupu". Mám vést napájení přes pojistkovou skříňku, resp. přes volnou "zdířku" (např. tažné zařízení - to nemám a mám tam volnou zdířku pro pojistku) nebo to můžu zapojit přímo na baterku?? Ale tam myslím že by se to mohlo při nabíjení akumulátoru alternátorem spálit (myslím ty diody a řídící jednotka k nim). Chtěl bych se ještě zeptat zda to bude fungovat i při vypnutém klíčku??? A ještě taková maličkost, jak to k té pojistkové skříňce přivést, byl by někdo tak hodný a nakreslil mi schéma + nákres?? Předem všem moc děkuji za tuto pomoc a vyřešení dilema.
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrika - Zapojení = Dilema
kolik to ma dratu na napajeni ? je to na zapojení Stalej,kostra,a 15cka přes klíček nebo jenom kostra a napajení ?..
je jedno jestli to daš na pojistkovku nebo přes pojistku přimo na baterku všude maš stejne napětí
jinak bych to udělal na vypínač. na vypínač bych přiveld stale napětí z baterky a pak by sis ladil jestli to chceš mít zaple nebo vyple..
je jedno jestli to daš na pojistkovku nebo přes pojistku přimo na baterku všude maš stejne napětí

ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Má to dva napájecí kable. Právě že to zapojené ještě nemám a na to se ptám jak to zapojit....Protože jsem přes elektrikářské věci trochu nezkušený, drobnosti si udělám, ale na toto se chci poradit s lidma, kteří tomu rozumí více.
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
takže to má napájení řídící jednotky klasicky plus a minus počítam že ŘJ má náký ovládání a budeš ji chtít mít v autě někde po ruce abys to mohl ovládat
takže minus je jasný kostra vozu
plus mužeš vzít od pojistek s pojistky č.22 tam je stálý proud pokud bys to chtěl dát jinam na spínačku baterii atd vřad do toho pojistkový pouzdro s 10A pojistkou at je to jištěny
pokud ta ŘJ nemá žádný ovládání je dobré táhnout plus ještě přes přídavný vypinač a ten si dát někam k ruce abys to mohl kdykoliv vypnout
dráty pro samotný neony protáhni do motoru a pak už je to jen na tobě kudy to povedeš a kde ty neony umístníš
takže minus je jasný kostra vozu
plus mužeš vzít od pojistek s pojistky č.22 tam je stálý proud pokud bys to chtěl dát jinam na spínačku baterii atd vřad do toho pojistkový pouzdro s 10A pojistkou at je to jištěny
pokud ta ŘJ nemá žádný ovládání je dobré táhnout plus ještě přes přídavný vypinač a ten si dát někam k ruce abys to mohl kdykoliv vypnout
dráty pro samotný neony protáhni do motoru a pak už je to jen na tobě kudy to povedeš a kde ty neony umístníš
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc. Ano, psal jsem to na začátku, že to má i dálkové ovládání. Dobře, dobře, takže (-) ukostřím a (+) povedu přes 22-ku na pojistkové skříňce, raději to dám přes tu pojistkovou skříňku a tam dám 10A pojistku. Uvidíme jak to bude, kdyžtak tam hodím další samostatný vypínač
Už mám jeden s červenou diodou na neony v kufru
Tyhle neony co budu mít budou na podvozku, takže ty dráty od nich pak budu muset nějak protáhnout do interiéru.....jsem zvědav jak a kudy
Jinak každopádně děkuji za pomoc se zapojením
Jak bude po instalaci, tak sem můžu hodit finální foto 

prohlídni to pod i za palubkou někde tam bude záslepka kudy to pude za pomoci svářecího drátu protáhnout
taky by to mohlo jít kolem bovdenu od otvírání kapoty
taky by to mohlo jít kolem bovdenu od otvírání kapoty

VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt, pod palubkou by tam něco mělo být......To je taky pravda, buď kolem bovdenu kapoty a nebo "jít po drátech". 

- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
podle toho co to je za auto
Gečko třeba nema pruchodku ale ma tam konektor
proto je to lepší u Gečka tahnout u bovdenu na kapotu.

ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
To Fritol: Mám F-kovou Astru, rok ´97
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Tak v pondělí (28.2.2011) jsou neony domů z pošty. Jsou to 2x 90cm a 2x 120cm dlouhé trubice. Jsem hodně zvědavý jak to budu přidělávat a protahovat kabely. Má s tím někdo zkušenost?? Jak dlouho to bude asi cca trvat?? Přemýšlím že bych to udělal další pondělí (7.3.2011). Tak pak uvidíme, každopádně jak to bude hotové, tak sem hodím foto
P.S. Nemá někdo schéma zapojení pojistkové skříňky a elektroniky v Astře F?? Celkem by mi to pomohlo při rozhodování jak zapojit napájení. Jinak asi použiju "návod" od uživatele "P.S.". Předem díky