No já Polsko mám rád, ale to studené moře nééééé, já miluji teplo a moře cca 28 a výše. Mi od roku 2007 lítáme do Egypta a miluji teplo a moře obzvlášť. Šnorchlování / potápění to je jiné kafe a ten podmořský život. Za rozumné peníze úžasná oblast. Egypt jsme projeli od severu až k Sudánu za ty roky. Evropu už máme za sebou, ale cenově je to někde jinde. Na Evropu se podíváme, až opět budeme sami 2 bez dětí. 90ky bylo Chorvatsko ze Škodou 120, pak Reaultem 11 v naftě, dnes Chorvatsko je předražené a jak člověk pozná podmořský život, tak už se mi ani k Jadranu nechce

. Evropu si projíždíme v průběhu roku, jako prodloužené víkendy. Zrovna před týdnem jsem si dělal kalkulaci na Chorvatsko do apartmánu a cena mě nepřesvědčila. Za ty peníze mám leteckou dovolenou v teple, bez lesních požárů a s komfortem. Jedině jet do Chorvatska na loď a projet se po jadranu týden na lodi, to bych bral.
Evropu už beru jako jízda za zajimavými místy, ale ne jako moře. Je to zajimavé, ale v Evropě se necítím bezpečně (Německo, Francie, Španělsko, jih Itálie). Egypt je muslimská země, ale tam se cítím bezpečnějí a to jsme byly i na poušti

.