Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, klm121, mattonecz, Moderátoři

Odpovědět
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Astra - R@SAG »

No je to dal, ale MHD 45 min. aktem kousek, hold u nás na sídlišti nic není.

Nastavení / aktivování a deaktivování určitých funkcí

Taky patříte mezi řidiče, co vás u moderních aut rozčilují určité funkce a po každém nastartování je musíte pracně vypínat. Naštěstí Opel to má hodně dobře vychytané funkci nazvanou ADAS. Pojďme si to ukázat.

Varianta 1

Na liště před infotainmentem je tlačítko s ikonou AUTA (vlevo od ikony DOMEČKU). Kliknete na tlačítko a na displeji se zobrazí menu ZÁSTUPCI. Zde je možné po nastartování vypnou nejčastější funkce, jako START-STOP, asistent jízdy v pruzích, upozornění na překročení rychlosti apod. Zde pak může řidič ručně dané funkce vypnout ručně.

Varianta 2 – Rychlý deaktivace

Jenže Opel šel ještě dál a aby řidiči nemuseli pořád do této rychle volby a vždy tyto funkce ručně rušit je tu další možnost.

Na liště před infotainmentem je tlačítko s ikonou AUTA (vlevo od ikony DOMEČKU). Kliknete na tlačítko a na displeji se zobrazí menu ZÁSTUPCI. Poté klikneme na displeji na ikonu AUTA a uživatel se dostane do nastavení volem – Rychlá deaktivace.

Zde je možné nastavit rychlou deaktivaci následujících funkcí, jako je – Asistent jízdy v pruzích / Upozorňování na překročení rychlosti / Start-Stop / Systém sledování pozornosti řidiče.

Jak máte vše nastaveno, tak po nastartování postačí na liště zmáčknout ikonu AUTA po dobu 3 sekund a tím se deaktivují funkce co jsme si nastavili.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Včera byl skvělý den, Astra L pokořila hranici 5000 km a cestou na malé setkání, které jsem organizoval :D

Tak se mi podařilo s organizovat během pár hodin malé setkání vozů Opel Astra L v několika motorizací, karoserii a dokonce i rozdílných výbav v Ostravě. Super pokec a mnoho předaných zkušeností mezi sebou. I počasí nám vyšlo a bylo opravdu velice příjemně. No a jedna fotka upravena pomocí AL :)

Hatchback – 1.2 Turbo 130k – výbava: Ultimate
Hatchback – 1.6 Turbo 180k plug in hybrid – výbava: GS Line
Sports Tourer – 1.2 Turbo 145k Mild-Hybrid – výbava GS Line
Sports Tourer – 1.2 Turbo 145k Mild-Hybrid – výbava Elegance

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Tonito

Příspěvek od Tonito »

Bylo fajn potkat staré i nové známé a ještě dostat dáreček ... 8-) No a ten výlet do rumunských Karpat vůbec nebyl špatný ... :lol:
Opel Astra L - Ultimate 1.2 Turbo 96kW 130 HP - 2024
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Pekny fotky panove.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

No na to, jak rychle se to domluvilo, tak bylo super a zpět domů trochu protáhnutí ventilů a porahování s 1.6 Turbem Astry L. Pak jsme dostal info, že ta 1.2 Turbo ,a neuvěřitelný odpich a nerekl by, že to dokáže držet krok i ve 180. Jen ta akvelerace nematrně schází.

Teď se oteplilo a spotřeba krásně kledá a na okreskách včera ma 3 litry a město 3,6.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Radime mas porovnani real spotreby a te co ukazuje pc? Ono jsou znacky, kde to pc dost keca proti realu, u Toyoty to plus minus sedi, mam overeno na nekolika nadrzich.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak toto byla jedna s prvních věcí na kterou jsme se zaměřil. Opel Astra měla odchylku cca 0,3 - 0,4 lit. U Astry L je situace mnohem lepší a zde max je odchylka 0,1 max. nebo by se dá říci že to sedí.

Ty trasy které jezdím mnoho let si teď více užívám a našel jsem si i cesty, kde vím, že dopiji baterii s kopce. Je super, že stačí cca 1,2 km kopce a baterie je plná. Má jízda se hodně změnila a ve městě jezdím opravdu 50kou a na městském okruhu jezdím 80kou s pohodička. Na druhou stranu se mi líbí i tomu dávat pěkně pod kotel, jen čekám na letní 18ky, ať to mohu pořádně projet.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Jezdíš na tempomat nebo na nohu? :) A měřil jsi zda i tachometr neproměřuje? Já musím jet 53 tacho, abych jel 50 kmh podle GPS.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak tachometr vychází, jako u tebe cca 53 je vlastně 50ka, dokonce signalizace překročení rychlosti a zvukový signál se ohlásí při ukazateli 53 na displeji. Na tempomat jezdím jen mimo město a vysledoval, jsem, že jak jedu na tempomat, moc se tomu přepnout na elektriku nechce (jak by pořád počítal s akcelerací). Jak jedu na nohu, tak koriguji tu situaci, že elektronika zjistí, že nepotřebuji zrychlovat a postačí si elektromotor v převodovce. Jak mám tempomat, ta většinou, jak dojedu auto před sebou, nebo když mi tam někdo vjede, tak začne ubírat a rekuperuje a lehce jede na elektřinu jen okamžik. Na noze si to mohu pěkně korigovat a dosahovat ve městě lepších výsledků.

Ráno cestou do práce to mám s mírného kopce, tak že to rozjedu na 50ku a snažím se rekumerací dobít maximum, projedu kruhový objezd a mám cestou jednu světelnou křižovatku a pokud mi okolo 6h raní padne zelená, projedu a pak mě čeká kličkování v ulicích a jsem v kanceláři po 2,5km jízdy.

Odpoledne ulice projedu na baterce a na světelné stojím, pak kousek po rovině a do mírného kopce se zapne spalovák, pak opět na sídlištu už baterie. Jak je teď teplo, tak na te dané křižovatce se smalovací motor vypne pomocí START-STOPu a pozjezd z daé křižovatky je na baterii, pokud nechci rychle se rozjet, ale plynule.

Závěr je takový, že jizda po městě je cca mezi 40 - 60% na baterii / městský okruh okolo Ostravy to zvládá také pškně na elektrinu při 80ce, po vybití ji spalovák nabije cca na 25 - 30% a zase pokud neni potřeba vákon, tak přepne na elektřinu. Nad 90kou, už to vesměs jede na spalovací motor a nedám mu moc prostoru se přepnout. V režimu SPORT to je vlasně jen o tom, že elektromotor pomaha při akceleraci až do rychlosti 130 km, pak to už má nastarost pouze spalovák.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Hmm tak to asi taky zkusim, ja jezdim vetsinu na tempomat kde to jde, v centru mesta samozrejme ne, ale mas pravdu, spotreba "na nohu" kdyz ji nemas tezkou pak je mnohem lepsi. Trasu co jsem jezdil k rodicum cca 30km od nas s astrou to bylo dobre 8l prumer, tady jsem schopen to dat za 2.8L :) To pak je krasa, ale zkus si spocitat, ze i kdyby to auto zralo litr na 100, ekonomicky to nevychazi kupovat novy.

Ale bezpecnost predevsim a to uz 20 let staryho auta moc uz neni na rozdil od nasich novych.
Odpovědět

Zpět na „Astra L“