I když tempo nájezdu trochu otupí únorová olympijská pauza a následně prohazování aut mezi mnou a manželkou, tak se nemůžu zbavit dojmu, že tři roky budou pro Kugu maximum. Záruka je tam sice 5 let, ale omezená na 100.000 km a částka požadovaná za prodloužení záruky na 150.000 km je za mě úlet. Takže až se přiblížíme nájezdu 80.000 km, tak půjde o dům dál. A je velká otázka, co pak.
Zatím mi tělo celkem slouží, takže bych se SUV rád vyhnul a zamířil zpět do normálního osobáku, kde je v tuto chvíli jasným favoritem Astra L. Buď budu mít přístup k nabíjení a budu zase volit PHEV nebo přístup už nebude (chceme se stěhovat) a bude mHEV.
Nicméně Kuga mi k srdci nepřirostla, což není primárně její chyba - já mám dost jasně a ohraničeně definováno co od auta chci a Kuga to splnit nemůže už jen proto, že je to SUV. Ty další drobnosti co mě rozčilují, ten obraz jen dokreslují.
Co se týče elektromobilu, bude-li při další výměně potřeba, tak proběhne obvyklý komplexní výběr bez značkového zatížení. Třeba zrovna teď by to byl Renault R4, ale co bude, až na to dojde, pokud na to dojde...
Fiona & Ruby
Moderátor: Moderátoři
- Herr Blitz
Re: Fiona & Ruby
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No úplně tě chápu a vím psali jsme si o tom hodně. Astra L je prostě opravdu povedený vůz za rozumné penéze. Já osobně uznávám, že rozhodnutí koupit Astru L s Mild - Hybridem byla správná volba a pokud člověk žije v paneláků, tak tato technologie je povedená. No slošelo by tomu sice více 4 válcová technika, ale za téměř 4000 km za 3 měsíce jsme velmi potěšen, i když pár drobných výhrad mám a to jak sněží a padá sníh pod přední kapotu dost hluboko od čelního okna a není to jednoduché od tam dostat
. Jinak lahoda a pokud technika vyfrží, tak to byla správná volba ve všech směrech a už mi nevají ani, že to je kombi
.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Radime ty jsi ale Opel skalni fanda takze i kdyby auto melo chyby tak to nereknes 
- Herr Blitz
Jenže ona Astra L chyby v podstatě nemá
.
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nemáš pravdu, to co se mi nelíbí, tak řeknu na plno, jako například ostřik čelního okna, padající sníh pod přední kapotu, špinavé okraje vnitřních prahů při špatném počasí. Celkově, ale mi Opel vozy vyhovují, jak ovládání, tak i celkově. V roce 2017 jsem prohlásil, že motory o 3 válcích mi do života nesmí vkročit. Postupem času, svezení a nastudování problematiky uvedeného 3 valce PSA jsem po cca 6 letech došel k nazoru, že to je asi OK ana co si dát pozor. U Astry J všichni nadavali na 1.4 Turbo a M32 6st. převodovku, u náá je vše OK i po 11 letech a 140 000 km. U Astry J mě třeba překvapilo, že po 18 měs. v rámci záruky odešla ŘJ motoru (v záruce) po 8 letech praskla zadní pružina, přesto když poslouchám story uživatelů jiných značek od sousedů, tak si říkám Opel kje ještě v pohodě.milosh píše: 22 led 2026, 12:34 Radime ty jsi ale Opel skalni fanda takze i kdyby auto melo chyby tak to nereknes![]()
Oplista srdcem jsem, ale pořízení Astry L pod koncernem Stellantis mě hlodalo cca skoro 3 roky. Hledal jsme náhradu u jiné značly a dokonce jsem byl rozhodnut Opel opustit. Pak přišla možnost testování Grandlanda X, pak Grandlanda nového, Croslanda a v srpnu 2025 týdení test Astry L nás dostalo a přestože o nové převodovce není dobrá zpětná vazba, Astra L je doma.
Prostě dnes se dokonalá auta nevyrábí
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992