Zdravím všechny,
jsem tu nový a mám čerstvě koupenou Insignii A 2011 4x4 automat.
Nějak mi nefunguje vyhřívání předních sedaček.
Zapnu to u sebe i u spolujezdce (nebo jen u jednoho). Chvíli to ukazuje na klimatizaci, že je nějaký stupněň, svítí kontrolka na tlačítku, ale nic se nevyhřívá a po chvíli (několik sekund) to zhasne a vypne se to. Nevíte co by to mohlo být? A jal to spravit? Případně cena?
Předem děkuji za odpovědi
Nevyhřívají sedačky
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Nevyhřívají sedačky
Ahoj, pokud se samo vypne, je pravděpodobně vadná vyhřívací rohož v sedačce.
OPEL Astra J ST OPC line 2,0 CDTI 121kW, automat, Webasto, Infinity - 2012
OPEL Corsa B 3.dv. 1,0 12V 40 kW - 1999
TRIUMPH Street Triple 765 RS, 96 kW, Zard - 2022
Ahoj, děkuji za tip
asi nevíš kolik taková oprava mže stát, že?

Samotná rohož, se dá u polákú na Alegru sehnat za necelé 4000,- + práce čalouníka. Takže dost.
OPEL Astra J ST OPC line 2,0 CDTI 121kW, automat, Webasto, Infinity - 2012
Jestli je myšleno to, co je na obrázku vpravo (vlevo je originál), tak z toho bych měl obavu. Podle šablony to snad stříhají školou povinné děcka a odporový/topný drát je k té dečce přišitý nití na šicím stroji. Jenomže pokud nic jiného k sehnání není, tak budiž.
Opět to chce vzít multimetr a měřit. Jestli je na konektorech napětí (kvůli pojistce) a podle naměřeného odporu zjistit, jestli je přerušený sedák, opěrák nebo obojí a hlavně na které sedačce. Podle zatížení bych tipoval sedák, ale nikdy jsem nic takového neopravoval.
Opět to chce vzít multimetr a měřit. Jestli je na konektorech napětí (kvůli pojistce) a podle naměřeného odporu zjistit, jestli je přerušený sedák, opěrák nebo obojí a hlavně na které sedačce. Podle zatížení bych tipoval sedák, ale nikdy jsem nic takového neopravoval.
Inspiroval bych se videem viz. níže, kde je vše hezky natočeno. V čase 19:05 zjistí proti světlu přerušený vodič na sedáku, který opraví pájkou. Je to v místě napojení těch bočních laloků (nebo jak je nazvat). Ve videu je také vidět, jak měří odpor celého vyhřívání a tím se ujišťuje, že je/není přerušené.
Samozřejmě to chce vlastní invenci, která vyžaduje jen multimetr a pájku, což je investice za pár stokorun. Hlavní je si troufnout, protože takhle se s tím nebude nikdo párat. Pokud to dostane do rukou třeba i garážník, tak bude chtít pro jistotu vyměnit celou dečku (z důvodu reklamací, protože se to může přerušit v jiném místě) a k ceně si samozřejmě přihodí práci, ale to je taky řešení.
https://www.youtube.com/watch?v=VYW5LrNegpo
Samozřejmě to chce vlastní invenci, která vyžaduje jen multimetr a pájku, což je investice za pár stokorun. Hlavní je si troufnout, protože takhle se s tím nebude nikdo párat. Pokud to dostane do rukou třeba i garážník, tak bude chtít pro jistotu vyměnit celou dečku (z důvodu reklamací, protože se to může přerušit v jiném místě) a k ceně si samozřejmě přihodí práci, ale to je taky řešení.
https://www.youtube.com/watch?v=VYW5LrNegpo