Grandland X ULTIMATE 1.5D (96kW/130k) AT8

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
R@dek

Re: Grandland X ULTIMATE 1.5D (96kW/130k) AT8

Příspěvek od R@dek »

V minulém týdnu absolvovaná servisní prohlídka Moto Morava. Auto bude mít 4 roky a vše je OK, závada žádná.
Docela se mi sjížděly zadní kola z venkovní strany, provedena geometrie i test tlumičů a vše v pořádku, tak aby se pneu nesjížděly tak prý nemám jezdit tak rychle v zatáčkách na Červenohorském sedle :-). Dobrý joke.

Mám však drobný nedostatek a to, začal se mi velmi jemně drolit volant od úchopu levou rukou. Zkusil jsem se zeptat na možnost vyměnit volant v rámci záruky - tudy cesta nevede :-(. Servisní technik poradil, že mají dobrou zkušenost s jednou firmou v Prostějově, kde dělají renovace mimo jiné i volantů, cena cca kolem 4 tisíc.

Také mi přišlo z portálu dopravy upozornění že za 2 měsíce bude nutné absolvovat STK. Pracuje tam můj známy, tak snad jej přesvědčím aby ten motor diezel na emisích trochu pošetřil. No uvidíme.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Ahoj, tak to je hlaška měsíce :D :D , aby jsi to tak nedrtil v zatáčkách. No jinak i já zde budu jezdit na garanční prohlídky. No uvidíme, jak to vše bude.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
R@dek

Příspěvek od R@dek »

Po delší době jsem se přihlásil do MYOPEL aplikace. Opět je více ořezaná, už tam skoro nic není. Servisní historie pryč, ale dříve byla možnost servis zapsat alespoň ručně, ale to jsem již také nenašel. Škoda. Vypadalo to že bude vše pěkně elektronicky k dispozici a nebude nutné vést papírovou servisní knížku, ale OPEL udělal krok zpět.
Dále snad jediná věc, která je zde aktuální, tak je aktualizace dotykového displeje a aktualizace navigačních map. Dnes stahuji nejaktuálnější verzi, jelikož jsem se díval, že dotykový displej jsem aktualizoval naposledy cca před 2 roky a mapy naposledy před rokem. Až to celé stáhnu, tak jdu do aktualizace.
Dotykový displej - cca 30-45 minut auto musí být nastartované a stát.
Mapy - cca 1,5 hodiny a auto může být v pohybu.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

No to jsou pro me drahocené informace, taky mě to bude za pár týdnů s Astrou L čwkat takové radosti. Ty informace o nových verzích se dozvíš kde a kde to přímo stahuješ. Nebo si prochaziš v autě verze SW a podle toho víš co a jak.

Díky předem za info.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Herr Blitz

Příspěvek od Herr Blitz »

V Astře to funguje jinak než v Grandlandu X. Astře stačí, když se připojí na wi-fi a stáhne si všechno sama. V Grandlandu X, stejně jako to bylo v Mocce-e, se aktualizace stáhne do počítače, pak se hodí na flashku a flashka se v autě zapíchne do slotu a systém si to nasosá (to byla výhoda bzučáku, že mohl zůstat v garáži "nastartovaný" a aktualizace se stáhla a nainstalovala). Astře dopřávám hotspot ze svého mobilu (neustále), takže když si nějakou aktualizaci detekuje na serveru, tak jí i stáhne a nainstaluje sama. Já pak třeba jen žasnu, že nová silnice se zázrakem objevila v mapě, když tam před týdnem ještě nebyla.
Ale v MyOPEL tedy moc nefungují servisní prohlídky. Mně sice zadat ručně jdou, ale stejně tam pak straší "předepsaná" systémem, jako neudělaná. Takže to vesele ignoruju.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Odpovědět

Zpět na „Grandland X“