Jiný volant do Astry J - kompatibilita

Opel Astra J 2010+

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
Frantisek Oulehla

Jiný volant do Astry J - kompatibilita

Příspěvek od Frantisek Oulehla »

Ahojte, Zdravím Vás,
Měl bych dotaz ohledně výměny volantu v mojí Astře J. Mám na něm už strhanou kůži a díval jsem se po nových. Mám multifunkční volant s tempomatem a omezovačem. Díval jsem se po nových/použitých, protože přešití nedává finančně moc smysl. A tak mě napadlo, zda by nešlo do mojí Astry namontovat volant z Astry K. Ten pravděpodobně starší, který má stejný design těch ovládacích prvků jako Astra J. Celkově se mi ten volant líbí totiž určitě víc a k sehnání by byl za stejný peníz.
Myslíte že je to proveditelné? Že by ty kabely seděly? Případně jak je to s tím otočným kroužkem za volantem, pasovalo by to?

Děkuji moc předem a přeji Všem příjemný den:)
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Jiný volant do Astry J - kompatibilita

Příspěvek od milosh »

Na kolik vychazi to obsiti vs novy volant? Videl jsem nedavno video kde rikali ze ti poslou volant novy (resp s novym obsitim) a ty jim posles ten puvodni a jen doplatis rozdil. Ceny nevim ale.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Šel bych cestou co popisuje Milosh. Já osobně jsem zvaložoval výměnu volantu také a to ne kvůli poškození kůže. Líbí se mi verze OPC Line co se dávala do Astra J. Pěkný volant OPC stojí cca 8 - 10 000Kč. Tak nakonec jsem od toho prozatím odstoupil.

Zda je možné použít volant s Astry K to netuším, asi bude potřeba prolést internet.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
kosia

Příspěvek od kosia »

Frantisek Oulehla píše: 21 čer 2025, 14:35 Ahojte, Zdravím Vás,
Měl bych dotaz ohledně výměny volantu v mojí Astře J. Mám na něm už strhanou kůži a díval jsem se po nových. Mám multifunkční volant s tempomatem a omezovačem. Díval jsem se po nových/použitých, protože přešití nedává finančně moc smysl. A tak mě napadlo, zda by nešlo do mojí Astry namontovat volant z Astry K. Ten pravděpodobně starší, který má stejný design těch ovládacích prvků jako Astra J. Celkově se mi ten volant líbí totiž určitě víc a k sehnání by byl za stejný peníz.
Myslíte že je to proveditelné? Že by ty kabely seděly? Případně jak je to s tím otočným kroužkem za volantem, pasovalo by to?

Děkuji moc předem a přeji Všem příjemný den:)
Ahoj, řešil jsem něco podobného. Volant z Astry K sice vypadá podobně, ale není to plug and play. Konektory a airbag často nesedí, a otočný kroužek (clockspring) má jiné uchycení. Navíc může být problém s kompatibilitou řídicí jednotky. Pokud nemáš možnost si to vyzkoušet předem nebo někde ověřit podle kódů, raději bych šel do volantu z Astry J.
Odpovědět

Zpět na „Astra J“