Zdravím Vás všechny,
Mám faceliftovanou Astru J 2014 Sports Tourer a řeším výměnu základního původního rádia CD400 za lepší Navi950. Co jsem slyšel, je potřeba to nové rádio přeprogramovat tak, aby si nemyslelo že je kradené a tudíž v něm změnit VIN, to by mělo být ok a udělal by mi to známý.
Nicméně řeším problém co se týče elektroinstalace samotné. Prý je u Intellilinku a barevných displejů v Astře J jiná než u CD300/400. Schémata nějaká oficiální se mi zdaji nesehnatelná a jediné na co jsem narazil je video na youtube od poláka, který to dělal. On ve videu nějaká schémata ukázal, ale přiznám se že moudrý z toho nejsem. Je to video od Tom Fix s názvem: Astra J Replacing the CD400 radio with Navi950 ( https://youtu.be/WicmmNUpTdU?si=fYQRHa2X4eWaxPen ). Konkrétně v minutě 9:30 jsou schémata, našel by se zde někdo tak hodný, podíval se na to a zkusil mi to trochu objasnit?
Případně kdokoli kdo o tom alespoň něco málo ví, dělal to nebo má nějakou zkušenost?
Budu za cokoliv rád, pište a sdílejte!
Děkuju Všem moc
Astra J- CD400 za Navi950
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astra J- CD400 za Navi950
Ahoj, osobně mám Navi950 od výroby a obávám se že zkušenosti s takovou výměnou zde nikdo mít nebude. Protože už to programování bylo v Oplu drahé cca 2500 - 3000Kč (cca před 5 - 6 lety), dnes to bude bych řekl mnohem dražší. To s píše výměna originál rádia za android rádio s tím ti pomůže více lidí.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Re: Astra J- CD400 za Navi950
Ahoj,
já se spíše zeptám, čeho tím chceš docílit? Pokud jen na design, tak snad, ale funkčně bych radši už nějaké DAB rádio s pořádným displejem. Protože, mapové podklady jsou staré jak metuzalém a aktualizace nejsou. Česky to taky neumí, takže buď budeš mít celé auto v angličtině a pak to bude umět rozeznat hlasové příkazy nebo v češtině, ale pak ti nebude fungovat voice.
A proto mi jak z estetického hlediska, tak z praktického vychází mnohem lépe to předělat na rádia s displejem z Aliexpressu.
Ale je to jen můj názor, dlouholetého uživatele Navi950
já se spíše zeptám, čeho tím chceš docílit? Pokud jen na design, tak snad, ale funkčně bych radši už nějaké DAB rádio s pořádným displejem. Protože, mapové podklady jsou staré jak metuzalém a aktualizace nejsou. Česky to taky neumí, takže buď budeš mít celé auto v angličtině a pak to bude umět rozeznat hlasové příkazy nebo v češtině, ale pak ti nebude fungovat voice.
A proto mi jak z estetického hlediska, tak z praktického vychází mnohem lépe to předělat na rádia s displejem z Aliexpressu.
Ale je to jen můj názor, dlouholetého uživatele Navi950

Astra ST 2015 100kW DTH Cosmo