Astra J- CD400 za Navi950

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky.

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
Frantisek Oulehla

Astra J- CD400 za Navi950

Příspěvek od Frantisek Oulehla »

Zdravím Vás všechny,
Mám faceliftovanou Astru J 2014 Sports Tourer a řeším výměnu základního původního rádia CD400 za lepší Navi950. Co jsem slyšel, je potřeba to nové rádio přeprogramovat tak, aby si nemyslelo že je kradené a tudíž v něm změnit VIN, to by mělo být ok a udělal by mi to známý.
Nicméně řeším problém co se týče elektroinstalace samotné. Prý je u Intellilinku a barevných displejů v Astře J jiná než u CD300/400. Schémata nějaká oficiální se mi zdaji nesehnatelná a jediné na co jsem narazil je video na youtube od poláka, který to dělal. On ve videu nějaká schémata ukázal, ale přiznám se že moudrý z toho nejsem. Je to video od Tom Fix s názvem: Astra J Replacing the CD400 radio with Navi950 ( https://youtu.be/WicmmNUpTdU?si=fYQRHa2X4eWaxPen ). Konkrétně v minutě 9:30 jsou schémata, našel by se zde někdo tak hodný, podíval se na to a zkusil mi to trochu objasnit?
Případně kdokoli kdo o tom alespoň něco málo ví, dělal to nebo má nějakou zkušenost?

Budu za cokoliv rád, pište a sdílejte!

Děkuju Všem moc
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra J- CD400 za Navi950

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Ahoj, osobně mám Navi950 od výroby a obávám se že zkušenosti s takovou výměnou zde nikdo mít nebude. Protože už to programování bylo v Oplu drahé cca 2500 - 3000Kč (cca před 5 - 6 lety), dnes to bude bych řekl mnohem dražší. To s píše výměna originál rádia za android rádio s tím ti pomůže více lidí.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
xzar

Re: Astra J- CD400 za Navi950

Příspěvek od xzar »

Ahoj,

já se spíše zeptám, čeho tím chceš docílit? Pokud jen na design, tak snad, ale funkčně bych radši už nějaké DAB rádio s pořádným displejem. Protože, mapové podklady jsou staré jak metuzalém a aktualizace nejsou. Česky to taky neumí, takže buď budeš mít celé auto v angličtině a pak to bude umět rozeznat hlasové příkazy nebo v češtině, ale pak ti nebude fungovat voice.
A proto mi jak z estetického hlediska, tak z praktického vychází mnohem lépe to předělat na rádia s displejem z Aliexpressu.
Ale je to jen můj názor, dlouholetého uživatele Navi950 ;)
Astra ST 2015 100kW DTH Cosmo
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Autorádia + navigace + elektronika“