drhnutí nárazníkem o zem - nízký podvozek?

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem :)

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
thegrid

drhnutí nárazníkem o zem - nízký podvozek?

Příspěvek od thegrid »

Ahoj, mám půl roku Astru K kombi automat 1.5 diesel 2022. Jsem spokojený se vším ale jedna věc mě trápí. Když zajizdim na chatu po šotolinové cestě kde jsou výtluky tak občas drhnu tím aerodynamickým černým plastem pod předním nárazníkem i když jedu krokem. Na ceste jsem s astrou H neměl problémy a to ani další auta z rodiny a sousedů (fabia atd.).
Auto bylo ťukle pred koupi (jen lakovaný přední nárazník) ale opraveno v autorizaku a i mě to prohlížel servisak a měřil a prý vše bylo opraveno dřív dobře jak mělo a tlumiče jsou údajně ok. Najeto tedy 72.000.
Chci se zeptat zda s tim ma nekdo taky problém. Diky
Přílohy
Image8913817487330363693.jpg
Image1663030261221312793.jpg
Image8996839805144305603.jpg
Reklama

kejlycz

Re: drhnutí nárazníkem o zem - nízký podvozek?

Příspěvek od kejlycz »

To mi na trochu strmem najezdu v praci dela moje Astra K taky, byvalym Hyundai i30 jsem tam jel 20km/h, sluzebni Skoda Octavia 15km/h, ale s Astrou si musim najet do protismeru a jet 10kmh/h (vpravo bych drhnul i kdybych jel krokem), najezdove uhly ma Kacko diky ten aerodynamickym plastum spatne. Nastesti je to jen plast, skripeni kovu jsem slysel jen jednou (kdyz jsem jel 15km/h, jak jsem byl zvykly).
thegrid

Příspěvek od thegrid »

Diky no je to trochu zklamani. Není to žádný offroad terén. Asi se při návrhu snažili ušetřit na spotřebě. Takové věci se v testu člověk nedozví. Ale tak je to jen plast. Notabene drhnu i na každém druhém parkovišti o obrubník.
westler

Příspěvek od westler »

Tlumiče nemají s jízdní výškou co dělat, maximálně tak pružiny, ale vzhledem k nájezdu tam asi problém nebude. Tlak v pneu nebo větší disky (obvod pneu je stejný, ale "boule" je menší u nízkoprofilových) by to zvedly maximálně o pár mm.

Ač teda mám před-facelift, tak drhnu naprosto minimálně. Je možný že by byl facelift nižší? Astru H jsem měl taky a ta mi přišla nižší (drhnul jsem s ní víc než s Káčkem)
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
kejlycz

Příspěvek od kejlycz »

thegrid píše: 01 čer 2025, 23:20 Diky no je to trochu zklamani. Není to žádný offroad terén. Asi se při návrhu snažili ušetřit na spotřebě. Takové věci se v testu člověk nedozví. Ale tak je to jen plast. Notabene drhnu i na každém druhém parkovišti o obrubník.
Asi jo, ja mam predfacelift (facelift se delal uz jen s turbem a ja chtel na ty moje "skoky" radsi atmosferu) a uz u ni se chlubili nizkym Cx a facelift ho jeste vyrazne snizil. Ted jsem se schvalne podival na par fotek K pred a po faceliftu (na internetu, u baraku sice stoji par K pred i po faceliftu, ale jsem linej chodit dolu;-) a po faceliftu je ten cerny plast urceny pro drhnuti viditelne sirsi, tak asi zasahuje niz.
Odpovědět

Zpět na „Astra K – Podvozek a řízení“