probliknutí kontrolek za jízdy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Niraj
Příspěvky: 12
Registrován: 21 říj 2020, 16:01

probliknutí kontrolek za jízdy

Příspěvek od Niraj »

Zdravím,
dnes ve slejváku jsme to valili po dálnici a najednou se mi na cca 1-2 sec rozsvítily všechny kontrolky - tak jako když před startem dáte klíček do první polohy. Pak vše zase zhaslo do normálu a od té doby (dalších 200km až domů) už byl klid. Při tom probliknutí to s autem nic neudělalo, ani to necuklo, nemělo tendenci chcípnout, ... nic.
Dost mě to ale vyděsilo, vidina toho, že mi auto v tom fofru na dálnici někde zničehonic zdechne ...
Zastavil jsem na první čerpačce, kouknul do motorového prostoru, jestli tam někde není rybník od deště, ale vše se zdálo relativně v suchu. Zkontroloval jsem všechny konektory, které jsem tam viděl, jestli nejsou třeba nedocvaknuté, ale vše se zdá ok. Takže nevím.
Nějaký tip, čím by to mohlo být? Díky.
Opel Zafira 1.8, 88kW, r. 2014. Najeto 180 tis.km
Litomyšl
Reklama
 

StanC
Příspěvky: 244
Registrován: 31 bře 2020, 17:00

Re: probliknutí kontrolek za jízdy

Příspěvek od StanC »

Když píšeš po silném dešti, tak preventivvně řádně vysušit jednotku UEC, nejlépe stlačeným vzduchem. https://www.youtube.com/watch?v=vE9QN7yj0g8 . Měl jsem podobný případ, kdy se mě nepravidelně objevovala závada plynového pedálu bez jakéhokoliv omezení v jízdě. Se závadou jsem si již nevěděl rady a závada se stále opakovala i při běžném opakovaném vysušení na sluníčku. Až později když jsem použil stlačený vzduch a vše řádně vyfoukal, tak se závada již neobjevila. Pokud se použije také kontaktol, tak opatrně aby nedošlo kapkou k náhodnému spojení kontaktů, to dovede také pěkně potrápit.
Niraj
Příspěvky: 12
Registrován: 21 říj 2020, 16:01

Re: probliknutí kontrolek za jízdy

Příspěvek od Niraj »

Díky moc za tip, jakmile bude venku líp, mrknu na to a preventivně to vyfoukám a prostříknu nějakým elektro sprejem. Dám vědět. Díky moc.
Opel Zafira 1.8, 88kW, r. 2014. Najeto 180 tis.km
Litomyšl
Odpovědět

Zpět na „Zafira B“