Spojkový pedál

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
kejlycz
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2021, 19:41

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od kejlycz »

@menvoj
A jak jsi ten problem vyresil?
Mne dela Acko neco podobneho, benzinak 2018, mam ho rok (a priznam se, ze obcas pri razeni dost ocesy zuby, jizdy vicemene jen kolem komina). Pred par tydny mi najednou behem jizdy neslo vyradit, chcipnul jsem motor, nastartoval, potom spojkovy pedal 'nezabiral' (sel lehce), znova jsem chcipnul, zaradil a pak zase vsechno slo v pohode. Od te doby se to stalo jednou (neslo zaradit, tak jsem chcipnul, nastartoval a pak vse ok). Muj servisak na zadnou zavadu neprisel, mate nekdo tip, nebo odkaz na dobreho servisaka (nejlip z Prahy)?
Reklama
 

OnMi
Příspěvky: 464
Registrován: 11 úno 2013, 20:54
Bydliště: JM kraj

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od OnMi »

Problem s propadajicim nebo nevracejicim se spojkovym pedalem je bohuzel znama zavada A-K. Pro naftove modely byl tento problem resen v ramci svolavaci akce. https://svolavacky.cz/svolavaci-akce/op ... 2016-2018/.
Tesneni vypinaciho spojkoveho valecku zpusobuje kontaminaci brzdove kapaliny. A jelikoz je nadobka brzdove kapaliny spolecna pro spojku a brzdy, dochazelo u naftovych modelu vlivem znecisteni brzdove kapaliny dokonce k selhani brzd (proto svolavaci akce). Po letech se vsak podobny problem objevuje i benzinovych modelu. A jelikoz tento model neni pokryt svolavaci akci, tak si to majitele benzinovych verzi zaplati ze sveho (pokud tedy nemaji dobre vztahy se servisem, ktery provede opravu jako zarucni na naklady vyrobce).

Doporuceny postup:
1. Kompletni vymena brzdove kapaliny ve vsech okruzich (brzdy + spojka). Bohuzel zdrojem znecisteni je vypinaci spojkovy valec. Takze vymena brzdove kapaliny neni definitivni reseni, ale pouze pomuze potlacit problemy zpusobene kontaminaci brzdove kapaliny a prodlouzit funkcni stav.
2. Pokud vymena brzdove kapaliny nepomuze, nebo se problem po kratkem case vraci, je nutno vymenit hlavni a vypinaci valec spojky (ano prevodovka ven).
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
kejlycz
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2021, 19:41

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od kejlycz »

@OnMi
Diky moc za radu, podivam se do servisky, jestli byla menena brzdovka (pochybuju, 2 roky s tim jezdil puvodni majitel, ja mam auto necely rok, servisku mi delali, ale pri ni asi menili jen olej, filry a tak) a reknu v servisu, at ji vymeni. Jestli se ale tohle stane u trileteho auta, nebylo by rovnou lepsi s tou brzdovkou vymenit i ten hlavni a vypinaci valec spojky? Jako asi to bude pro zacatek slozitejsi, ale predpokladam, ze to nebude asi nebude zadna palka (tak do 20 tisic?) a auto bude 2 dny v servisu, ale chci si Siegfrieda jeste 3-4 roky nechat a kdyz problem vyresim ted, kdyz se to stane jednou za mesic ve meste, nebudu ho muset resit za 2 roky nekde v Rakousku na dalnici.
OnMi
Příspěvky: 464
Registrován: 11 úno 2013, 20:54
Bydliště: JM kraj

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od OnMi »

Jak jsem psal, zdrojem problemu je vypinaci spojkovy valec, ktery je mozno vymenit pouze po demontazi prevodovky.

Pokud je ale auto trilete a ma orazene vsechny servisni prohlidky, zkusil bych zatlacit na autorizovany servis Opel. Je mozne ze to udelaji na zaruku cele nebo ti alespon v ramci kulance neco proplati (material nebo praci). A nedej na reci typu: "No to jste prvni s touto zavadou....". Moc dobre o tom vedi. Minimalne jim pripomen tu svolavaci akci pro naftove verze.
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
jardaastra
Příspěvky: 218
Registrován: 19 led 2017, 11:38

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od jardaastra »

Přesně tak já měl sice 5letou záruku. Všechno mě vyměnili a to mám 1,4 92 kW benzin. Mechanik to projel po městě viděl co to dělá a vše uznali.
kejlycz
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2021, 19:41

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od kejlycz »

Diky za rady, zkusim teda autorizak, jak se k tomu postavi. Zaruku melo auto ale jen dvouletou a ta vyprsela prvnimu vlastnikovi, ja ho koupil az po zaruce, takze mam asi smolika. Ale i tak jezdit se svym soukromym autem do blizkeho autorizaku Opel moc nechci, servisuji nam sluzebni Skodovky a po mnoha spatnych zkusenostech bych je u sveho auta nenechal radsi ani menit gumy:-o
Jestli to nevyjde timhle smerem, tak holt necham vymenit v neautorizovanem servisu hlavni a pomocny spojkovy valec a brzdovku a za par tydnu/mesicu dam vedet, jak to dopadlo.
Uživatelský avatar
Papír
Příspěvky: 22
Registrován: 30 led 2019, 21:19

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od Papír »

Jednou se mi propadnul spojkový pedál. Jel jsem s tím hned do autorizáku ( TUKAS ) kde jsem auto koupil a do té doby servisoval. Stalo se to 1 rok po záruce a nájezdu 38 tis. Servis dal od toho ruce pryč, žádná oprava , žádná kulance. Svolávačka se vztahuje jen Diesel. A prý na na benzínu se s tím nikdy nesetkali. Prý udělají mi cenu kolem 35.000,- Pak volali že se vejdu do 25 tis.
Vyměnil jsem brzdovku a od té doby to neudělalo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napsal jsem na zastoupení OPEL a toto mi napsali:
Vážený pane ,
děkujeme za Váš e-mail. Je mi líto, že máte potíže se svým vozem. Ověřil jsem dostupné servisní informace k Vašemu vozu a dostupné formy obchodní podpory či pomoci výrobce.
Výrobce pečlivě eviduje veškeré servisní zásahy na všech vozech jak dle konkrétní specifikace, tak dle jednotlivých užitých dílů. Na základě této evidence mohu konstatovat, že Vámi popisovaná vada u konfigurace Vašeho vozu nespadá mezi opakující se či jinak častěji se projevující. Z toho důvodu bohužel výrobce žádnou větší podporu na opravu vozu neposkytuje.
Možnost kulance tak je plně v kompetenci servisu, který Vám již učinil nabídku v téměř polovině původního rozpočtu.
Je mi líto, ale ze strany výrobce ani nás, jakožto dovozce, není možná žádná větší podpora pro opravu daného dílu u vozu jehož záruka skončila před jedním rokem a nebyla k němu sjednána žádná forma záruky prodloužené.

Děkuji za pochopení.
Ondřej Vlach
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Píšu to jen aby bylo jasné.
Pokud nemáte v záruce, nikdo Vám s tím nepomůže.
Astra K 1,4T innovation
Mokka 1,4T 103 kW AT.
sladas opc
Příspěvky: 1026
Registrován: 08 bře 2011, 10:26

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od sladas opc »

Trosku si dovolim nesouhlasit.. Ono vse nejak jde, kdyz se chce.. Na svoji astre k jsem xkrat resil cukani motoru, matrixy-mlzeni i chyba "afl" atd.. Vzdy me nejak odpalkovali a poslali nekam a tak jsem pres znameho vyresil v nemecku.. Udelali mi vymenu matrixu zadarmo, spojku zadarmo(vymena valce) a cukani odstranili taky zadarmo.. Chovani a pristup uplne odlisnej od toho co zazivam tady v cr..v nemecku jde proste temer vse a maji k tomu jiny pristup..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
MENVOJ
Příspěvky: 6
Registrován: 22 srp 2021, 19:56

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od MENVOJ »

S mechanikem jsme to řešili obdobně. Nechal jsem vyměnit pouze brzdovku, a že uvidíme, co to bude dělat. Zatím to vypadá, že dobrý. Nicméně občas se mi zdá, že se to chce vrátit, ale během jízdy se to dá zase do normálu. Funguje to tak zvláštně. Je možné, že tam nějaký bordel v té brzdovce ještě zůstal🥵🤷‍♂️. Ale je to mnohem lepší, než to bylo, to je fakt. Umíte si někdo představit, kolik by stála v neautorizovaném servisu oprava té spojky?
Uživatelský avatar
mattonecz
Moderátor
Příspěvky: 2267
Registrován: 06 čer 2016, 16:19
Bydliště: Praha

Re: Spojkový pedál

Příspěvek od mattonecz »

Pokud je to jen valec tak to tak hrozny nebude, mne menili komplet veci okolo spojky a bylo to urcite pres 30, ale na zaruku.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“