Omega neřadí

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Keši

Omega neřadí

Příspěvek od Keši »

Ahoj chlapi, tak mě přestala řadit Omega, rok 2001, 2,2 benzin automat. Prošlo to diagnostickou kontrolou a jako viník byla určená nějaká součástka, co je z boku na převodovce a vevnitř vypadá jako nějakej reostat ☺️ mám dotaz, nevíte jak se ta součástka jmenuje a kde ji mám koupit, Omega je jak nová, nemá skvrnku rzi a děda ve Vídni s ní nacoural 101tis km a mě se prostě líbí, tak si ji rád opravím. Jestli mi poradíte, jak sem vpálit fotku, tak ji sem dám ☺️ Díky, Keši
Reklama

Colommbo

Re: Omega neřadí

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj! Nenajdeš tu součástku třeba tady: https://opel.7zap.com/cs/car/v94/h/2/ ...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
OnMi

Příspěvek od OnMi »

Tipuji to na vyrezlou desku spinace volice rychlosti (Shift Shaft Position Switch). Je to klasicka bolest teto prevodovky. Dost casto v ni kondenzuje vlhkost a vyreznou cesty. Prevodovka pak pada do nouzaku.

Jsou dve moznosti:
1. levna experimentalni - rozdelat a zkontrolovat desku volice. Nekdy se da opravit nebo najit nejakeho kutila-elektronika, ktery ti ji obkresli a vylepta novou
2. Drazsi - koupit cely novy spinac GM 96017511 - blbe se shani, ale sehnat se jeste da - https://www.ebay.com/itm/New-Neutral-Sa ... xyLVZRY79D

OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Keši

Příspěvek od Keši »

Chlapi diky, aspon vim, jak se to jmenuje ☺️ proberu si co jste mi poslali, diky za odkazy a seženu snad někde novej kousek, aspon vim, ze se to jmenuje spínač voliče programu.
Já to rozmontoval, vevnitř byla spousta bílý vazelíny, ale je možný, že je to už ošoupaný, mrknu někde po novým dílu.
Díky ještě jednou za radu, ahoj, Keši
Keši

Příspěvek od Keši »

Tak mám další posun, předřadník je v pořádku, dostal to chlápek přes elektro, co dělá ty tištěný obvody., nebo jak se to jmenuje, vypucoval, zkontroloval, přeměřil a je cajk. Oplik ma.najetech poctivejch 110. tak ani neni zhuntovanej ( dokonce kdyz jsem to koupil, tak na tom byly původní letni Michelin gumy 😉).. no a ted co dal, vzpomínám, ze někde v pristrojovce obcas cvakalo nějaký relé a obcas vyskočila na pristrojovce tady ta chybička, autíčko a montážní klíč.. ted uz rele necvaká a kontrolka svítí furt, takze nějaká krpa v elektrice.. jo a nějakým měřením zjistili, ze do nouzáku hodi tu převodovku zařazená zpátečka, tak to jsem zvedavej, kazdopadne dik za rady a dam vědět, co je novýho, cau, Keši
OnMi

Příspěvek od OnMi »

Hmmm, to co cvakalo byl podle mne zamek parkovaci polohy, ktery zlobi z nekolika duvodu. Nejcasteji pokud je vadny spinac volice rychlosti nebo spinac brzdy.
Ale pokud ted necvaka a nejde, tak bud spinac volice rychlosti ten mechanik spatne slozil, nebo jsi jej pri montazi zpet nezaaretoval a nenastavil spravne. Postup pro instalaci a instalacni aretaci/test je popsan treba zde:
https://oldsite.omegaowners.com//forum/ ... 1267956397

Ale pokud ti jde radit pakou, tak to neni tento pripad.

Kazdopadne pokud sviti Limp mode, vycteni zavady z ECU OP-COMem napovi co muze byt spatne.

OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Odpovědět

Zpět na „Omega“