Automatické nouzové brzdění

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Eisy
Příspěvky: 483
Registrován: 20 srp 2012, 20:11

Automatické nouzové brzdění

Příspěvek od Eisy »

Zle vyhodnotilo. Stale je to len elektronika.
Reklama
 

Uživatelský avatar
Mike
Příspěvky: 337
Registrován: 29 pro 2016, 14:36
Bydliště: Praha

Re: Automatické nouzové brzdění

Příspěvek od Mike »

pelito píše:caute, v piatok som skoro zobral zadok jednej slecne predo mnou. Situacia vyzerala asi tak, ze na semafore naskakovala oranzova, ktoru by som este bez problemov stihol prejst, ale tym ze svetla na semafore boli umiestnene trocha vyssie nad vozovkou a na sekundu dlhsie som sa pozrel hore tak som si nevsimol ze auto predo mnou brzdi. Nastastie sa nic nestalo, dokazal som sa este vyhnut doboku a brzdenie skoncilo asi v polovici auta predo mnou pri soferovych dverach, ta teta nechapala :lol: ide mi ale o to ze automaticke brzdenie vobec nezareagovalo, ziadne vystraha, brzdy, proste nic a to som k tomu auto isiel uplne priamo...prave v takomto momente by som od asistenta ocakaval podporu...je pravda ze som plyn zacal pridavat a zrychlovat kedze som cez krizovatku chcel prejst a teda som neisiel uplne konstantnou rychlostou ale neviem ci to mohlo sposobit ze brzdovy asistent nereagoval (v nastaveniach mam zapnute vystraha + brzda)...vase skusenosti?
Určitě to má své rezervy. Tady to funguje, ale spíš v principu, kdy jakoby nic neděláš a před tebou je překážka - jedeš konstantní rychlostí, nebrzdis ani výrazně netočí volant.

Pokud zrychlujes vyhýbáš se apod. Tak to nezasahuje a je to dobře. Představ si situaci, kdy se chceš vyhnout nějaké překážce a auto tvrdohlavě zabrzdí. Typicky je to u takových těch přechodových ostrůvků, kdy jedeš proti zaparkovaným autům a na poslední chvíli uděláš uhybný manévr a jedeš dál. V tenhle moment vždycky asistent bliká a pokud dělám co mám, tak se vyhnu a jedu dál. Kdyby mi nesmyslně vždycky zabrzdil, tak by to taky nebyl ideál a asi by to do mě někdo ze zadu narval.

Jinak tu situaci co si popsal znám, před nedávnem jsem jel autem kamaráda a taky jsem díky váhavému autu předemnou malém vytunil jeho přední část.
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Mituma
Příspěvky: 19
Registrován: 15 zář 2018, 04:41

Re: Automatické nouzové brzdění

Příspěvek od Mituma »

Jedna vec je, ze si to obcas vymysli a reaguje treba na auto pred “esickem” cili obcas to otravuje a z toho duvodu mam cudlikem na volantu na nejmensi citlivost.
Ale uz to za me dvakrat zabrzdilo, rsp slapl jsem do prazdneho pedalu. Hnusny pocit..
A jednou to ani asistent nezvladl. To kdyz se mladik s jeste mokrym ridicakem rozhodl zjistit stav na krizovatce metodou ruske rulety :) Komplet predek v haji.
Astra MY18 BiTurbo
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“