Zezačátku se omluvím, ale ano pročetl jsem si celé forum, ale stejně je člověk radši, když napíše vlastní otázky a dostane na ně konkrétní odpověď.
Plánuji koupit Insignii jako své druhé auto. Teď mám Hyundai i30 1.4 (80kw) klasika benzín. Není to špatný auto, ale je to takové autíčko na vyježdění po městě díky krátké převodovce (na 5 při 100 4k otáček) a ne delší trasy.
Rozhodl jsem se tedy, že chci Insignii z důvody, že mi příjde jako kvalitní auto za výkon / muzika - cena

Mám v plánu, že bych si nechal něco dovézt z Říše nebo Rakouska, jen se rozhoduji jestli jít do verzi před faceliftem 2013 nebo až PO. Osobně se mi víc líbí PO (budíky a ovládací panel hlavně), ale dočetl jsem se tady, že verze před 2012 je dobrý kus. Další věc je, že nevím jestli Manual nebo Automat. S autem nebudu brázdit každý den dálnice, budou to okrsky a město a sem tam dálnice / delší trasy (na výletíky a sem tam to prohnat a vypálit filtr)
(Chci se vyhnout diskuzi, že si mám nechat benzín, ale nechci z důvodu, že chci auto s výkonem co budu mít do budoucna, když tam naložím kočárek, tchýni a mladou a to když jsem udělal se svoji 1.4 tak jsem byl rád, že jsem se odlepil, natož, abych něco předjel pokud bych neměl volnou trasu před sebou ve vzdálenosti ramveje na letišti, nemluvě o cestě do kopce)
Dočetl jsem se, že Insignia nemá ráda podtáčení pod 2k otáček, že se za chvilku tímto stylem doj*be setrvačník. Jsem totální laik a nerozumím tomu, nevyměním si ani prasklou žárovku, proto se zeptám jestli by do města nebyla z tohoto důvodu a celkově lepší automatická převodovka?
Na auto mám připraveno dát 270-280k kč. Určitě chci motor 2.0cdti 118kw / 120kw
Mám kontakt od kamaráda na jeden bazar ze kterého si jeho tchán nechal taky dotáhnout (ani zálohu nemusel platit, podle slov majitele nekoupí on, prodá jinému) Insignii a majitel seriozní mu nabídl, že zajistí před koupí i prohlídku v Opelu a potom se rozhodne jestli bere nebo ne.
Děkuji za odpověď a je pravděpodobné, že přidám průběhu i další otázky