čierna skrinka - kamera do auta

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
barby_17
Příspěvky: 23
Registrován: 24 srp 2016, 09:32

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od barby_17 »

To je jasne, v provom rade ide o snimanie za jazdy ale pre mna nech je co i len minimalna sanca tak pre mna to ma zmysel, staci ze by tocila aspon 20 min po odparkovani napr. Pri tescu tak uvidíš kto tam stal atd....
Reklama
 

qeeZz
Příspěvky: 14
Registrován: 14 říj 2016, 10:14

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od qeeZz »

Cinda píše:Bylo by dobré, aby kdo má nějakou kameru v autě poslal fotku umístění
+1
Tiez ma zaujima idealne miesto na umiestnenie celnej kamery, kedze za spatnym zrkadlom nie je vela miesta kvoli pomerne masivnej konzole. A davat to este pod nu je uz prakticky v strede okna...
Sunman
Příspěvky: 1334
Registrován: 22 čer 2011, 23:06

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od Sunman »

barby_17 píše:som dopravný policajt a riešime X takých udalosti... tak viem o čom hovorim :)
A/ "x-takých udalostí" - to píšeš ako keby v tvojom okrsku malo každé auto kameru a nabúralo/bolo nabúrané najmenej každý deň..
koľko si vyriešil prípadov keď poškodený priniesol záznam z kamery? Ale popravde.

B/ verím, že šikovný právnik tú kameru zruší za 10 sekúnd. alebo už neplatí, že pri natáčaní na kameru nemusí byť upozornenie pre zvyšok obyvateľstva, že "objekt je monitorovaný kamerami" ?

C/keď mi vykradli auto v podzemnej garáži nákupného centra, špeciálny vyštrovateľ (škoda bola vyššia ako vtedajších 100t SK), ktorý prišiel povedal že smola:
- aj keby chytili páchateľa s kradnutou vecou ruke tak max mi ich vrátia ale musia ho pustiť na základe prehlásenia, že veci chcel zachrániť pred krádežou z poškodého auta
- bezpečnostné kamery, ktoré tam boli ani nikto neuvažoval použiť pre vyšetrovanie. Ze prečo netuším

Takže za mňa je to dobré len ako som už písal - možnosť stať sa hviezdou youtube.
Brembo SV
Příspěvky: 268
Registrován: 14 čer 2015, 10:28

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od Brembo SV »

Podla vyjadrení právnikov je možné záznam použit i v prípade sudneho sporu i ako dokazový materiál,ale nesmu byt na zázname rozoznatelné tváre a špz-záznam je nutné upravit,inak može byt záznam protiprávny. Pre políciu može byt záznam ponuknutý neupravený-nesmie sa ale v takejto forme použit ako dokazový materál.
Uživatelský avatar
Cinda
Příspěvky: 689
Registrován: 01 srp 2015, 10:09

čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od Cinda »

To je blbakov! Ne právní stát.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Sunman
Příspěvky: 1334
Registrován: 22 čer 2011, 23:06

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od Sunman »

kolegovi na parkovisku odrel cely bok jeden babrak. po znamosti ziskal z kamery vedlajsej budovy zaznam, z ineho kamaradsaftu podla SPZ kontaktnu adresu vinnika.
bol mu priatelsky dohovorit aby to oznamil poistovni,nastastie chlap nebol oprskly len proste zdrhol a mal vahovu nevyhodu tak to ohlasil poistovni.
inak sa s kolegom nikdo nechcel vobec bavit...
Uživatelský avatar
pavel_k
Příspěvky: 109
Registrován: 06 pro 2016, 09:05
Bydliště: Sokolovská uhelná pánev

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od pavel_k »

Tak jsem si taky jednu pořídil - Mini 0806. Chtěl jsem ji umístit na horní okraj skla před spolujezdce, ale protože stěrač na té straně je menší a zanechává celkem velké okraje, tak to nešlo. Nakonec jsem ji dal zespodu na kastlík systémové kamery před zrcátkem. Sice je ve výhledu, ale když vidím, co tam jiní vozí pověšené na zrcátku, tak tohle nic není.
Udělal jsem skrytou instalaci napájení - ze středových pojistek takovým pojistkovým adaptérem. Místo pojistky pro zadní stěrač (u mě jediná pojistka napájená až za zapalováním), do adaptéru se vrátí původní pojistka pro stěrač a přidá druhá pojistka pro nový obvod. Napájecí zdroj 5V jsem přilepil na spodní stranu skříňky před spolujezdcem - teprve později mi došlo, že se výměna kabinového filtru děje po vyndání toho kastlíku, jestli je to stejné, jako u Jéčka - "Pamatujte, chybama se člověk učí." :D Kostru jsem chytil na šroubu středového tunelu u nohou spolujezdce.
Vše z Činy, kromě kamery za pár $.
Po měsíci provozu pozitivní zkušenosti, žádné padání záznamu apod. Kameru lze jednoduše vytáhnout z držáku. Už mám objednaný druhý držák do auta manželky nebo zkusím přidělat k univerzálnímu držáku na sklo třeba na služební cesty.
Přílohy
P1050460.JPG
001a.jpg
002a.jpg
Astra K 1,4T 92kW Innovation 05/2016
morgoth
Příspěvky: 339
Registrován: 27 úno 2016, 00:47

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od morgoth »

O víkendu jsem si taky nainstaloval kameru - viofo a119s. Instalaci jsem udělal prakticky stejně jako psal pavel, akorát kostru jsem vzal z toho horního šroubu na poslední fotce (u mě ten plech není nalakovaný). Jenom tu odbočku na pojistky je potřeba instalovat obráceně než by měla být, protože se tam jinak nevejde.

Kameru jsem dal napravo od toho plastového krytu za zrcátkem, takže je mimo výhled a zároveň ještě v místě záběru stěračů.

Když jsem byl u toho, tak jsem si rovnou přidal do kufru druhou lampičku, bylo to jednodušší než jsem čekal (v servisu mi řekli, že to nejde, že by potřebovali speciální konektor za 1500...).
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
qeeZz
Příspěvky: 14
Registrován: 14 říj 2016, 10:14

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od qeeZz »

@pavel_k, @morgoth
diky moc za podrobne informacie o instalacii, urcite ste mnohym pomohli.
mozem vas oboch poprosit ci by ste mohli pridat aj ukazku zaberu kamery? viem, ze sa jedna o odlisne kamery, ale aspon pre porovnanie, aky rozdiel robi ine umiestnenie.
vdaka.
morgoth
Příspěvky: 339
Registrován: 27 úno 2016, 00:47

Re: čierna skrinka - kamera do auta

Příspěvek od morgoth »

Tady je ukázka ze dneška (komplet jedno video + 2 vyříznute 30s kusy kvůli velikosti). Natočené s CPL polarizačním filtrem a zapnutým WDR (a trochu zasviněným sklem), většinu času do kamery svítílo slunce. Zkusím časem přidat nějaké noční záběry, ta 119s by měla mít lepší kvalitu videa při slabém osvětlení.

Jinak řekl bych že je celkem jedno jestli kamera bude na tom středovém plastu nebo na některé straně (na tom plastu bude asi hůř držet ten samolepící držák), ten rozdíl je minimální, spíš záleží na pozorovacím úhlu kamery (tahle má 135°).

Ještě k té instalaci - původně jsem ten kabel vedl přes stranu u řidiče, ale tam jsem nenašel vhodné místo, kde vzít kostru (ten boční panel u řidiče je přidělaný šroubem, takže se nedal snadno sundat). Navíc jsem měl problém dostat ten drát k pojistkám, takže jsem sundal celý středový panel (jde to ale snadno, je potřeba jenom torx šroubovák na 2 šrouby dole u řadící páky, jinak je všechno nacvakané).
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“