Zdechající motor za studena

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zanca

Zdechající motor za studena

Příspěvek od zanca »

Ahoj, prosím o radu.
Mám Opla Corsu 1.4 , 66 kW. Je to automat.
Je to přestavba na LPG. Takže startuje na benzín. A po zahřání motoru se to přepne na LPG.
Mám ji asi tři roky. Je to dovezené z Itálie.
Blbne mi to od listopadu.
Začlo to těmito problémy, které popíšu níže. Ale pak už to nešlo vůbec nastartovat. Takže mi automechanik vyměnil benzinové čerpadlo.
Pak už to teda startovalo. A startuje. S tím problem není. Ale pokud je studený motor, tak se to jakoby přepíná na tři válce. Už to poznám i já, ženská, že to jede na tři válce :o , a pak to zdechne.
Děje se to převážně při přibrzdění.
Ale jak už se auto zahřeje, tak už jede naprosto bez problémů. Startuje bez problemů i za studena.

Nastartuju. A když se rozjedu hned. Tak pak jedu do mírného kopce (z domu), pak když si přibrzdím u hlavní cesty, tak při tom přibrzdění už to začne tak nějak jet divně (na tři válce) a pak už to jede pár metrů a zdechne. Nebo to zdechne hned.
Pak když chci nastartovat hned, tak to nejde. Musím počkat tak 30 vteřin. A pak to startne. Ale někdy hned na tři válce. Tak to radši zase hned zhasnu motor, a čekám třeba další půlminutu. Než startnu znova.
Dělá mí to jen když jedu na benzín (než se to přepne na LPG). To se přepne při zahřátém motoru na určitou teplotu automaticky. Pak už to jede bez problemu.
Zkoušela jsem třeba nastartovat a čekat třeba těch 4-5 minut na místě. Než se to přepne na místě na LPG. A pak vyjet. Ale ono mi to třeba někdy se změní ze čtyř válců na ty tři válce už i při tom čekání na místě (i když se nerozjedu, tak to cítím někdy). Tak vím, že to nemá smysl s tím ani vyjíždět. A radši hned zdechnu motor. A zkouším za půl minuty startovat znova. Někdy naskočí dobře, někdy na tři válce.
Pokud to zkouším hned po tom, co mi to samo zdechne, tak to nastartovat nejde.
Když to jede na ty tři válce, tak jde z výfuku hnusný smrad.

Pokud už auto je zahřáté, tak jede úplně bez problémů. Třeba dojedu do města. A tam zaparkuju. A třeba za hodinu přijdu k autu. A jedu dál. A už to jede v pohodě.

Dělá to prakticky vždy při studeném motoru při přibrzdění. Když si přibrzdím u hlavní cesty, když se chci podívat jestli něco nejede po hlavní. Nebo jdou po cestě chodci, tak přibrzdím, a už to začne blbnout. Někdy se rozsvítí i Porucha motoru. Někdy ne.

Na Diagnostice jsem to měla. Ale hlásí to jen vynechávání válců.
Zkoušeli jsme se švagrem - ten se mi o auto stará - já ho nemít, tak nevím :) vyměnit lištu, jak jsou tam ty válce - vyměnili jsme ji na pár dní s jiným autem, ale dělalo to dál. Tak to to není.
Svíčky jsou vyměněné.

Automechanik říkal že jestli to nemůže být vada v řídící jednotce LPG. Že z jeho hlediska se tam nic neobjevilo.
Ale to bohužel nezjistím. Protože jsem byla vloni na revizi LPG, a zkoušeli jsme auto připojit na Diagnostiku. Protože mi to docela hodně žere plynu. A je vadná ta řídící jednotka LPG. Takže závadu mi oni nezjistí.
Ale švagr si myslí, že v tomhle asi problem nebude.

Prosím zkuste poradit.
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Corsa C“