Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Traper
Příspěvky: 5
Registrován: 15 říj 2013, 19:10

Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od Traper »

Ahoj, tohle bude trošku obecnější dotaz, ale potřebuji se zeptat všech lidí co mají osobní zkušennosti s koupí ojetiny z Německa, jak to tam reálně probíhalo na úřadech resp. jestli jste vyřizovali pojištění rovnou na stejném úřadě, kde vám po předložení TP a kupní smlouvy, taky vystavují novou převozní značku.
Chtěl bych jít aspoň trochu najistotu, když už se potáhnu přes 400 km někam do Němec. Nerad bych to odpískával, kvůli nějaké administrativě kterou bych nezvládl... Děkuji moc a snad jsem trefil sekci :oops:
Reklama
 

Uživatelský avatar
martulik
Příspěvky: 151
Registrován: 22 kvě 2011, 20:14
Bydliště: Olomoucko

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od martulik »

I já kupoval v bazaru SRN. Našel jsem si auto přes internet. Po telefonu mi auto zablokovali na jméno a 24 hod. Příjezd do bazaru, dostal jsem do ruky klíče a běž si prohlídnout auto a projet se, až se rozhodneš přijď. Sepsali jsme smlouvu a zaplatil jsem. Vyplnili jsme papíry pro přepis a pojistku. Pak jsem dostal mapku kde je úřad a vizitku bazaru na slevu pro pojistku, bazar měl nějakou úmluvu s úřadem. Úřad byl asi 4 km od bazaru. V automatu jsem si vzal lístek pro přepis vozidla do zahraničí. Čekání cca 5 minut. Úředník velice vstřícný, vyplnil mi zbytek formuláře, přepsali to rovnou na mě. Vyřídil mi pojistku na převoz a dal mi vyplněné doklady k autu a vypsanou žádost na převozní značku. Zaplatil jsem tu pojistku v automatu, ukázal doklad o zaplacení, který mi podepsal a orazítkoval a nasměroval mě do jiných dveří přes chodbu do malé dílny. Tam jsem zaplatil výrobu převozní značky, která byla během 4 minut hotová a šel jsem. Nacvakal jsem si značky na auto, zajel na pumpu natankovat a tradá domů. Jestli budu někdy kupovat další auto pro rodinu, tak určitě venku. Nic netají, všechno na rovinu řeknou a kilometry pasují naprosto přesně a řádně vyplněná serviska.
Snad jsem na nic nezapoměl.
Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
Uživatelský avatar
milhauzz
Příspěvky: 303
Registrován: 04 kvě 2011, 13:17
Bydliště: Šumava

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od milhauzz »

Naprostej souhlas ! I já kupoval auto v D několikrát,naprosto easy průběh a jednání,všechno jak říkáš na férovku,akorát jsem měl sebou kámoše,kterej "šprechtí" plynule a veškerý zařizování na úřadech za mně udělal - paráda ;) :!:
Insignia 118 kW ST, automat
Traper
Příspěvky: 5
Registrován: 15 říj 2013, 19:10

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od Traper »

Tak to jste mě upřímně potěšili, díky moc, kdokoliv tím prošel prosím taky se ozvěte :) Ještě větší strach než, že přehmátnu a koupím nějaký, jen na první pohled v pořádku, ale jinak šmejdmobil, mám z administrativy, která by se nějak zadrhla a já se pak musel vrátit a vážit cestu znova....(snažím se si před připravit půdu mailovou korespondencí, ať jsou na mě na úřadě připravení :) )
Jestli teda můžu ještě zneužít kohokoliv se zkušenostmi, chtěl bych se zeptat, jestli i třeba komunikace v angličtině probíhala v pořádku a jestli jste si někdo nechával napsat ten "růžový" průkaz na stroji, protože jsem četl, že čeští policisté mají problém uznávat v něm vyplněné údaje rukou.
Uživatelský avatar
petrpanco
Příspěvky: 215
Registrován: 10 srp 2011, 18:10
Bydliště: novy jicin

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od petrpanco »

zdravim mhli by jste pri te prilezitosti sem foknout odkazy na bazary v nemecku
dekuji pančo
uceny z nebe nespadl
Uživatelský avatar
martulik
Příspěvky: 151
Registrován: 22 kvě 2011, 20:14
Bydliště: Olomoucko

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od martulik »

Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
Uživatelský avatar
lubaan
Příspěvky: 254
Registrován: 10 črc 2009, 17:52
Bydliště: okres Klatovy

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od lubaan »

Jednou jsem kupoval ve větším bazaru, tam mi po zakoupení auta vyřídili pojištění a pak jsem jen dojel na úřad, kde udělali ostatní papírování a dali mi převozní značku. Když jsem přišel do čekárny, bylo tam dost lidí. Vzal jsem si z automatu lístek s pořadovým číslem a čekal. Zvyklej na naše poměry jsem si myslel, že to bude tak na minimálně na hodinu. Omyl. Po 10 minutách jsem byl na řadě. Pani u přepážky se ani na nic neptala, chtěla jen papíry od auta a občanku. Všechno měla hotový během 5 minut, pak vzala převozní značku, došli jsme na parkoviště nacvaknout, rozloučili jsme se a hotovo.

Podruhý jsem kupoval v autosalonu Opel. Po koupi auta se mnou jel jejich člověk na úřad, kde všechno vyřídil a já jen přihlížel. Musel jsem jen vyndat občanku a zaplatit.

Už je to nějakej rok, nepamatuju si to přesně, ale v obou případech se platil poplatek, asi 15€.

Z administrativy v Německu strach mít nemusíš. Akorát je třeba mít na paměti, že jejich úřady mívají někdy zkrácenou otevírací dobu a je proto lepší to mít všechno vyřízený během dopoledne.

Nedá mi to, ale musim to napsat. Koupě auta v Německu je spíš příjemnej zážitek. Nejdelší část nákupu tvoří zkušební jízda a prohlídka auta. Všechno se ale změní u nás. Byrokracie hrozná. V našem městě se normálně čeká na papíry 3 tejdny. Fronty, čekání a zase čekání. Dovozovou technickou můžou dělat jen na to vyškolený technici, takže zase čekání. A to pokud je všechno v pořádku. V opačným případě čeká člověka několikanásobnej kolotoč běhání po úřadech.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Bylo:
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
matyfek
Příspěvky: 10
Registrován: 24 srp 2013, 23:12

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od matyfek »

Ahoj,
my jsme kupovali autíko asi před 2 měsíci v D - bylo nás více (na více aut), takže ten průběh byl trochu jiný.
Nejdříve jsme si dojeli na úřad (bylo to ve Flensburgu u Dánska). Tam jsme hledali a našli a došli do prodejny-výrobny se značkama - je jich tam více, přímo před úřadem. V prodejně-výrobně jsme si nechali vytvořit převozní značku a zaplatili pojistku pro převoz - pokud to budeš chtít opravdu co nejlevněji, tak je dobré projít všechny prodejny - liší se někdy i o 8 éček. Se značkama jsme potom došli na úřad, tam jsme vzali lístek a asi za 15 minut nás úřednice vzala, byla úplně v pohodě, všechno vypsala-vyřídila a šli jsme...

Na auto jsme potom značky dali až po koupi. Většinu věcí okecal kolega, šprechtí jak čert...

Jinak až to pak budeš mít v čechách, tak doporučuji si všechno ofotit - zvlášť původní techničák - protože ten ti vezmou. Taky si ohlídej, aby jsi měl k autu kartičku s kódem - pokud jí to má mít.

Dobrý je i počítat s tím, že takových 15% z ceny auta je lepší mít ještě stranou na případné opravy - ono se vždycky něco najde.

Ta dovozová kontrola je docela blbá, někde je potřeba se objednat dopředu. Trvalo to skoro 2 hodiny, pak jsme dostali papíry a tradá na úřad. Tady nám to trvalo asi 4 dny a pak už jsme mohli začít brázdit silnice.

Třeba to nějak pomůže...

Další auto jdu rozhodně koupit zase do zahraničí, protože tady většina aut poslední 4 roky "couvá" :-).
Traper
Příspěvky: 5
Registrován: 15 říj 2013, 19:10

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od Traper »

Moc díky, všem, vážně jste mě uklidnili a snad se domluvím tedy i anglicky. Jen mi prosím potvrďte, že rozumím postupu správně a nic nezanedbávám: Poté co podepíšu kupní smlouvu, dostanu kromě ní malý a velký technický průkaz a snad i předvyplnění formulář na pojištění s tím vším skočím na úřad (Zulassungstelle) pojistím si na 5 dní(a radši v tomhle případě speciálně chtít zelenou kartu), dojdu za registračním úředníkem, aby mi k tomu vystavil novou žlutou spz a tu si necham ještě v podstatě tam udělat, pak už jen zkontrolovat od úředníka přimontovat. As proběhne nějaká kontrola VINu a nějakou případnou daň buď zahrnuli do ceny auta nebo jí zaplatím jednomu z úředníků. Zapomněl jsem na něco?

Nevíte kdy tam figureje tzv. "růžový" průkaz není náhodou jen když mám tu nejkratší(5-ti denní) pojistku?

Hned jak navštívím německo a snad se i vrátím zpět i s autem, napíši sem jak vše probíhalo a jestli se nedělo něco neobvyklého a tak. Moc všem děkuji :)
Šéďa
Příspěvky: 5
Registrován: 25 led 2017, 16:18

Re: Zkušennosti a průběh koupě v Německu

Příspěvek od Šéďa »

Ahoj,
kupoval jsem ojeté auto v listopadu kousek od Lipska v autohausu Gegner a za poplatek 200 euro jsem obdržel měsíční převozní značku včetně pojistky. Nevím kolik se platí, když si to vyřizuješ sám.
Zaplatil jsem auto, ofotili si můj pas, podepsal jsem žádost na úřad a šel si prohlídnout město, asi za 4 hodiny jsem měl všechno vyřízené. Nutno podotknout, že v této lhůtě ještě stačili udělat technickou a vystavit německé doklady, auto bylo do německa dovezené z Lucemburska, tam jezdilo na letišti.
http://www.gegner.de/
Odpovědět

Zpět na „Pokec“