Koupě Opel Omega 2.0 8V
Moderátor: Moderátoři
Koupě Opel Omega 2.0 8V
Ahoj, jsem tu nový, rád bych kopil Omegu 2.0 8V benzín...motory byly prý nezničitelné...potřebuji velké kombi a moc se mi líbí pohon zadních kol - mám rád klasiku a nechci si kupovat předohrab jen proto, že se už skoro klasická koncepce nedělá - tak uvažuji nad 2.0l 8V, základní motor, nechci ho ničit, ale normálně jezdit...je to rok 1998...na co si dát pozor? Jasně, že hlavně koroze...ale kde přesně? A co dalšího? Díky..
Lukáš
Lukáš
- Reklama
Re: Koupě Opel Omega 2.0 8V
Pri tomto rocniku uz na vsetko.. Ale hlavne ta korozia.. Spodky dveri budu istotne chytene.. zadne lemy..
Inac si pozri v akom stave je predna naprava.. veeela capov.
Motor je v pohode. Men kazdych 10-15000km olej, a prezije ta
Inac si pozri v akom stave je predna naprava.. veeela capov.

Motor je v pohode. Men kazdych 10-15000km olej, a prezije ta

Díky...no na fotkách vypadá výborně a majitel přísahá, že je bez koroze až na nějaké opravdu malichernosti...vše je prý v pohodě a dával prý před rokem nová přední ramena, prý mu nic nechybí, snad jen někde zavařit výfuk...cena je 18000, takže skoro zadarmo..na opravy mi něco zbyde...olej prý pravidelně měnil, rozvody dělal před 50 000km a prý je to mechanik a když tomu autu něco bylo, hned to dal opravit nebo to sám opravil...v sobotu se na něj jedu podívat...jsem na to zvědavej, snad to bude v pohodě, když nepoznám nic na motoru a nebude nic v podvozku mlátit a fakt to nebude shnilý, tak do toho půjdu, ale hlavně na tu korozi a motor si fakt dám pozor...uklidňuje mě, že se všude píše, že tento motor je sice zastaralý, ale jednoduchý a nesmrtelný, to je velký plus...spotřeba mě tolik netrápí, doufám v kombinovanou do 9l/100km při klidném, plynulém ježdění..
Motor je uplna spica.Prežije ta. Len menit olej.
Jak píše slovenský kolega - spodky dveří, zadní lemy, přechod lemů k prahům, v případě caravanu i zadní dveře a okolí zadního stěrače. Bylo-li o motor aspoň v základu postaráno (výměny oleje), je vpodstatě nesmrtelný, zbytek auta je spotřební materiál a do devíti litrů se v klidu vejdeš. Nemáš-li vyloženě závodnickou krev, budeš v klidu a pohodlně jezdit s úsměvem na tváři. 

W124 E320 R6 Coupé 1994
Díky, to mě dost uklidnilo..chystám se ho totiž zítra vzít, pokud neobjevím zásadní problém (něco s motorem, extrémně shnilé nebo tak něco). Majitel ale tvrdí, že auto shnilé není a je opravdu v pohodě, tak snad tomu tak je...závodnickou krev nemám, jde mi o normální klidnou jízdu a pocit, že mám ještě pořádný auto s pohonem zadních kol a motorem vpředu, že jsem prostě ještě nevyměknul 

Tak jsem dnes ráno chtěl vyjet do Plzně pro tu Omegu, ale majitel mi ji před nosem prodal někomu jinému, i když jsme byli jasně domluveni, že dnes přijedu
Neváhal jsem a hledal jsem dál, zítra se tedy jedu podívat na jiné auto, ale je to už motor 2.0 16V benzín...snad není tento motor nějaká vražda? Vyskytuje se mnohem více než ten 8V, který už prostě jen tak neseženu, navíc aby i zbytek auta byl v pohodě, tak asi půjdu do toho 16V...snad nebudu litovat...na internetu se píšou různé věci, ale nic úplně vražednýho proti tomuto motoru, tak snad bude fungovat, co myslíte?
Díky...

Neváhal jsem a hledal jsem dál, zítra se tedy jedu podívat na jiné auto, ale je to už motor 2.0 16V benzín...snad není tento motor nějaká vražda? Vyskytuje se mnohem více než ten 8V, který už prostě jen tak neseženu, navíc aby i zbytek auta byl v pohodě, tak asi půjdu do toho 16V...snad nebudu litovat...na internetu se píšou různé věci, ale nic úplně vražednýho proti tomuto motoru, tak snad bude fungovat, co myslíte?
Díky...
Dle mého soudu jsou všechny benzínové motory v Omegách dost povedené, je to ještě poměrně "stará škola" a tedy i s 2.0 16v můžeš být/budeš spokojený. Spotřeba bude +- stejná jako u osmiventilu, jen je potřeba držet motor v trochu vyšších otáčkách. Fajnšmekři pak volí šestihrnek. 

W124 E320 R6 Coupé 1994
Tak jsem auto nekoupil..zdály se mi špatné všechny tlumiče, bylo nefunkční stahování levého zadního okénka, nefunkční ovládání pravého zrcátka (motorek šel, ale asi uvnitř něco vypadlé, zrcátko se hýbalo jen do stran, ne nahoru a dolu), nefunkční mlhovky, vylámané uchycení rolety kufru, skoro nefunkční ruční brzda, nefunkční klima, koroze zadních lemů na počátku, zadní dveře dole oboje chycené (jinak bez koroze, podlaha super, na prazích plasty, tam jsem neviděl, ale sundaval jsem krytky na zvedák a vypadaly OK)..brzdy v pohodě, i když krok poněkud delší mi připadal, podvozek snad v pohodě, nic nemlátilo, motor vypadal OK, jelo to pěkně..prostě základ OK, ale bylo tam na můj vkus hodně nefunkčních věcí, cena 29000,- ..asi kdyby to bylo za 20, tak bych ji vzal, ale on slevit nechtěl ani korunu...jo a byly sjetý letní pneu, zimní k tomu OK...jinak teda Omega svezení super, je to tank 
Bylo to tohle auto:
http://auto.bazos.cz/inzerat/61692989/O ... lacena.php
Tak co myslíte, měl jsem do toho jít, nebo jsem udělal dobře, že jsem to nevzal? Myslím, že za 40 se už dá sehnat Omega velice pěkná, což tahle moc nebyla....jo a ty kilometry mi přišly extrémně přetočený, nemůžu si pomoct...tipoval bych to na řekněme 320 000, ale ne na 180, jak je v inzerátu.

Bylo to tohle auto:
http://auto.bazos.cz/inzerat/61692989/O ... lacena.php
Tak co myslíte, měl jsem do toho jít, nebo jsem udělal dobře, že jsem to nevzal? Myslím, že za 40 se už dá sehnat Omega velice pěkná, což tahle moc nebyla....jo a ty kilometry mi přišly extrémně přetočený, nemůžu si pomoct...tipoval bych to na řekněme 320 000, ale ne na 180, jak je v inzerátu.
dobře si udělal, za ty peníze a v tom stavu jak píšeš, to opravdu nemá cenu řešit .....
ps: zajímavé to tlačítko výhřevu (spínač)
ps: zajímavé to tlačítko výhřevu (spínač)

CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...