Rozvody Corsa C 1,0 12V

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ts1973

Rozvody Corsa C 1,0 12V

Příspěvek od ts1973 »

Dobrý den, minulý týden jsem synovi koupil Corsu C rv.2000 1,0 12V.
Auto mělo 2 majitele,koupeno v Čr má servisní knížku,najeto 87 tis km.V servisní knížce není záznam o výměně rozvodového řetězu.Poslední servis před 3 tis km.Dá se poznat po rozdělání nutnost výměny rozvodů?Při poslechu startování se žádné železné zvuky neozývají.Děkuji za odpověď.TS
Reklama

denny

Re: Rozvody Corsa C 1,0 12V

Příspěvek od denny »

Řetězový rozvod nemá servisní interval,je na životnost motoru.Jen některé motory měly problémy,tak bylo nutno je vyměnit.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Nemá-li motor nějaký divný zvuk, tož se (zatím) není čeho bát, používejte správný olej a včas jej měňte i s filtrem, aby byla zaručena dobrá funkce napínáku řetězu... :)
http://www.youtube.com/watch?v=Aqmt-Tnfybw
W124 E320 R6 Coupé 1994
ts1973

Příspěvek od ts1973 »

Colommbo píše:Nemá-li motor nějaký divný zvuk, tož se (zatím) není čeho bát, používejte správný olej a včas jej měňte i s filtrem, aby byla zaručena dobrá funkce napínáku řetězu... :)
Děkuji za radu a ještě tedy jeden dotaz na správný olej v autě je 10W40 najeto asi 3 tis od výměny,ale podle toho co jsem se dočetl není vhodný.Zvažuju výměnu za 5W40?A ještě postup výměny vložky olejového filtru-jsou tam nějaká těsnění a ta jsou součástí každé nové vložky filtru nebo ne?A ještě dotaz na vypouštěcí šroub-imbus nebo klíč?

Omlouvám se a děkuji za každou radu T.S.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Úplně obecně - oleje viskozitní řady 10W40 vůbec nejsou špatné a splňují-li specifikaci ACEA A3/B3 a dle API minimálně SH a výše, jsou vhodné i do již trochu i více ojetých motorů Opel (i když výrobce v motorech nejraději vidí "řídké" 0W30 nebo 5W30... :) ) Přes letní období by s tímto olejem neměl být žádný problém, nicméně podle mého názoru bude lepší před zimou jej vyměnit (samosebou i s filtrem) za uvažovaný 5W40, který bude v chladu a mrazech napínáku řetězu a hydroštelům (má-li je tento motor - myslím, že ano) lépe vyhovovat. A co se vložky filtru týče, potřebná těsnění jsou součástí balení nové vložky. Je-li u Corsy výpustný šroub na šestihran, torx nebo imbus, nevím...
P.S. Má-li motor hydroštely, nemají se používat oleje ani žádné přísady obsahující MoS2 (molyku, sirník molybdeničitý)...
W124 E320 R6 Coupé 1994
denny

Příspěvek od denny »

Je tam šroub TORX a je nutno vždy vyměnit na něm těsnící O kroužek.Pokud je ohlodaný ,tak doporučuji celý šroub nový.Např FEBI 04572.
ts1973

Příspěvek od ts1973 »

Colommbo píše:Nemá-li motor nějaký divný zvuk, tož se (zatím) není čeho bát, používejte správný olej a včas jej měňte i s filtrem, aby byla zaručena dobrá funkce napínáku řetězu... :)
Dobrý den,
dneska jsem byl u mechanika se domluvit na kontrole auta a na můj dotaz ohledně rozvodů mi mechanik řekl,že výměna rozvodového řetězu je dost náročná,že se musí rozebrat snad půlka motoru.Tak se jenom chci zeptat,jak je výměna řetězu opravdu časově náročná.

Děkuji za odpověď.TS
Odpovědět

Zpět na „Corsa C“