Svieti mi kontrolka!!!

Moderátor: Moderátoři

culdo

Svieti mi kontrolka!!!

Příspěvek od culdo »

Po naštartovaní sa mi rozsvieti kontrolka v strede prístrojovej dosky. Má oranžovú farbu a tvar špiráli. Tiež mám pocit, že motor pri vyšších otáčach nevládze? Kde môže byť chyba?
Reklama

Colommbo

Re: Svieti mi kontrolka!!!

Příspěvek od Colommbo »

Máš naftový motor...? A máš DPF...? Že by kontrolka žhavení upozorňovala na nutnost jeho regenerace...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
culdo

Příspěvek od culdo »

Colommbo píše:Máš naftový motor...? A máš DPF...? Že by kontrolka žhavení upozorňovala na nutnost jeho regenerace...?
Mám naftový, čo je to DPF? Ako sa robí regenerácia?
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

DPF je filtr pevných částic jako součást výfukové soustavy a pokud se ten filtr (sazemi) zaplní, musí proběhnout jeho tzv. regenerace. Probíhá samovolně a automaticky, jen je nutné nevypínat motor a s autem jet nějakou dobu na vyšší otáčky motoru, dokud regenarace neproběhne. Pokud se to neudělá, auto nejede, jak má, zvyšuje se spotřeba a hrozí poškození DPF. Nutnost regenerace může právě signalizovat ta blikající kontrolka. Píšu to obecně, nemusí to být zrovna tvůj případ, ale nejspíš bude... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
culdo

Příspěvek od culdo »

Colommbo píše:DPF je filtr pevných částic jako součást výfukové soustavy a pokud se ten filtr (sazemi) zaplní, musí proběhnout jeho tzv. regenerace. Probíhá samovolně a automaticky, jen je nutné nevypínat motor a s autem jet nějakou dobu na vyšší otáčky motoru, dokud regenarace neproběhne. Pokud se to neudělá, auto nejede, jak má, zvyšuje se spotřeba a hrozí poškození DPF. Nutnost regenerace může právě signalizovat ta blikající kontrolka. Píšu to obecně, nemusí to být zrovna tvůj případ, ale nejspíš bude... ;)
Ako dlho to treba držať v otáčkach? Myslím že to nepomohlo... :(
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

To já už tak dalece přesně nevím (ale je to několik kilometrů...), sám s tím zkušenosti nemám, to by se musel přidat někdo s naftou a DPF... :oops:
W124 E320 R6 Coupé 1994
kodajz

Příspěvek od kodajz »

může to být špatný žhavič a taky signalizace špatného oleje. Nad 2500 ot ti uvadá výkon a čím víc šlapeš na plyn tak tím víc se to dusí a přes 3000 ot ti to nejde.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

"Špatný olej" žádná kontrolka nesignalizuje, tak daleko ještě (zaplaťpánbu) nejsme... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
kodajz

Příspěvek od kodajz »

mi se rožla kontrolka žhavení a zároveň druhá kontrolka-autíčko a klíč. Vždy svítí dohromady.
Na diagnostice byly 2 závady: DF025 - žhavič, P253F - životnost oleje překročena. Asi mám chytřejší auto :-)
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Představuju si to tak, že elektronika může hlídat (před)nastavený servisní interval výměny olejové náplně, to ano. Ale kvalitu (jakost, opotřebovanost) oleje nee... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Vivaro“