VC - výměna spojky, dvouhmoťáku a nejde řadit

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
romi.siki

VC - výměna spojky, dvouhmoťáku a nejde řadit

Příspěvek od romi.siki »

Dobrý den.

Nechal jsem si vyměnit spojku (sadu) a dvouhmotový setrvačník (vše SACHS 2294 000 296) na VC 1,9 CDTi, 110Kw, 150k, 2006, najeto 180.000km.

První problém po výměně byl takový, že při nastartování, samozřejmě se sešlápnutým spojkovým pedálem, nechávám motor chvilku zahřát, pak chci zařadit 1, 2 rychlostní stupeň nebo zpátečku a zařadit nejde :( . Rychlostní stupně na pravé straně - 3, 4, 5, 6 zařadit jdou.

Vectru jsem odvezl na reklamaci. Vše má být údajně opraveno. Nyní při startování se sešlápnutým spojkovým pedálem jim v servise následně rychlostní stupně zařadit jdou. Ale pokud startují bez sešlápnutého spojkového pedálu rychlostní stupně nezařadí! Auto jsem nepřevzal a nechal jim ho na reklamaci! :evil:

Před výměnou spojky a dvouhmoťáku řazení chodilo pěkně. Jen „chroustal, bouchal“ dvouhmoťák. Nyní mám ticho ve voze, ale zase tak lehce nezařadím. Olej v převodovce pro jistotu vyměněný.

Mám podezření:
1. Buď fešáci v servise při skládání nepoužili stahovák na spojku a došlo zřejmě k ohnutí přítlačáku. :twisted:
2. Nebo je vadná spojka .

Pokud jste se s obdobným problémem setkali, poznatky rád příjmu. Pokud nikdo neví, o jaký problém se může jednat, tak aspoň si v budoucnu při výměně spojky a dvouhmoťáku dá pozor, aby v autoopravně vůbec věděli, že existuje nějaký speciální nástroj na montáž spojky (např. KM-6263).

Děkuji.

Siki
Reklama

Colommbo

Re: VC - výměna spojky, dvouhmoťáku a nejde řadit

Příspěvek od Colommbo »

Čtení to teda není veselý... :roll: Možná by nebylo od věci (ale to záleží na tobě) zveřejnit tady klidně adresu servisu, když jsou to takoví šikulové, ať si ostatní dají pozor - poptávat předem a kontrolovat dodržování pracovních postupů v servisu zákazníkem mi připadá už docela :twisted:...
W124 E320 R6 Coupé 1994
j.cizek

Příspěvek od j.cizek »

použití stahováku na spojku? to asi ne... spojka jde sundat vždy lehce pokud nejezdíš jak prase a neprojelo ti ložiskopřítlačáke pak jde sundat převodovka blbě.... ale když mněnily spojku mněnily i hydraulické ložisko na ovl.spojky? nebo neumí nastavit řazení které se rozšteluje sundáním převopdovky. poslední spojku na oplu astra H rv.2006 se dělal je to 14dní zpět něl podobný problém s řazením vymněnila se spojka která neměla dost spojkové laely a byla spálená.. +načaté ložisko spojky které je ztoho asi nejdražší pokud tam máš hydraulicky ovládané.
denny

Příspěvek od denny »

Pro j.cizek-kolega zajiste myslel tím stahovákem zařízeni pro předepnutí přítlačáku,je to nutné při montáž SAC spojky,kterou jeho vozidlo má.Pokud se nepoužije,tak přesně popsal příznaky a tím varuje ostatni kolegy.
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“