Zdravím Vás pánové,
Mám takovou otázku, vlastním VB X20DTH, vyměnil jsem termostat před zimou, celou zimu paráda, ale teď jak se teploty začínají šplhat ke třicítce, tak se mi zdá, že se to moc zahřívá. Všiml jsem si toho i vloni, když jsem jel např. v chorvatsku, stoupal jsem nahoru serpentínami se zapnutou klimou a ručička teploty se nacházela v červeném poli. Tak jsem vypl klimu, zapnul topení na max. a spadlo to(nevyvřelo to). Jenže se to stávalo jen někdy...Teď už se to zahřívá nějak moc i při menších kopcích.
Tak jsem vzal kámoše do auta, načetly se LIVE data a začalo se jezdit po okolí, abych vysledoval, jak přesně se to chová...Zjištění je následovné :
Ručička ukazuje poměrně přesně.
Sahara sepne u 114 stupňů Celsia, v ten moment se nachází ručička na budíku v půli červeného pole.
Teplota se vychladí asi o 10 stupňů a poté sahara vypne.
Voda nevře.
A nyní otázka, má to takto být?? Mám strach, že pokud potáhnu podval a pojedu delší kopec, že se to neuchladí, ty teploty se mi zdají poněkud vysoké...A termospínač, co je na chladiči, který spouští saharu se v náhradě prodává s údajem sepnutí 120 stupňů Celsia a navíc se prodává pouze 2 pinový a já mám na chladiči 4 pinový. Není to moc?
Děkuji mnohokrát za každou radu
Teplota motoru
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Teplota motoru
Ty teploty (spínací i vypínací) jsou podle mého hodně vysoký a i ten novej spínač, že by měl spínat až při 120 stupních, se mi zdá hodně moc - ale asi to tak prostě je...
A taky se bojím, že s podvalem a v kopcích to neuchladíš, Plazivče, a byla by to věčná škoda...
Jak vypadá chladič (zvenku i zevnitř) a kolik toho má už nachlazeno... ? A co to pomocný el. čerpadlo na chladiči, teda pokud ho tam máš... ?

W124 E320 R6 Coupé 1994
No chladič jsem ještě vytáhlý neměl...Ale vzhledem k tomu,že to auto je doma asi 9 let a kupovalo se s necelými třemi roky stáří a nevykazuje žádné známky nehody, jsou tam i původní spony na hadicích, tak tipuju, že by měl být ještě originál...nebo je alespoň starý 9 let minimálně...
ty brďo, o nějakém pomocném čerpadle jsem nikdy ani neslyšel, že by se to dávalo na tuto motorizaci...
ty brďo, o nějakém pomocném čerpadle jsem nikdy ani neslyšel, že by se to dávalo na tuto motorizaci...
S tím pomocným el. čerpadlem na chladiči to byl jen takovej aktuální nápad a pokud jej tam nemáš, tož se ti omlouvám...
Některý Omegy (třebas zrovna ta moje) ho mají zboku na chladiči a jeho úkolem je za určitých (horkých) podmínek pomáhat cirkulaci chladiva...

W124 E320 R6 Coupé 1994