Auto skáče a nejede, ale...
Moderátor: Moderátoři
Auto skáče a nejede, ale...
Zdravím, vím že "toto" téma tu už je, ale mám takový poznatek a třeba mi někdo pomůže. Motor 1.6 16V X16XEL - Když nastartuji, je to, jako bych jel jenom na 3 válce a auto skáče na volnoběh a při nižších otáčkách. Ale pokud to pořádně protáhnu tak 5 minut, tj. za 2 na 80km/h a za 3 na 120km/h, tak to přestane a auto je 2 dny úplně v pohodě a jako novy, neskáče ani na volnoběh ani při nízkých otáčkách. Tímto jsem vyvodil, že se nejedná o poruchu nějaké elektrické součásti, když to po protáhnutí jede. Mam i ERG ventil zaslepenej, což jsem se dočetl, že ostatním pomohlo, ale nic. Neví někdo, čím by to mohlo být? 

- Reklama
Re: Auto skáče a nejede, ale...
kdy jsi měnil palivový filtr?
jinak možná změřit tlaky,
především zkusit diagnostiku
jinak možná změřit tlaky,
především zkusit diagnostiku
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
na diagnostice to bylo, vypsalo to pouze "ucpany" ventily, dali mi v servisu na to nějakou srágoru do benzinu a čistého oleje a žádná změna ale palivový filtr zkusím, stojí max. do 300, to se dá
A ještě takovej blbej dotaz: Co myslíš tím změřit tlaky? Jak...
A ještě takovej blbej dotaz: Co myslíš tím změřit tlaky? Jak...

kompresní tlaky.. vytáhneš svíčku a startuješ s odpojeným zapalovánímm (je na to zařízení zvané kompresiometr)
jinak pokud ti diag. vyhodila "ucpaný" ventily (nenapsalo to i kterej je ucpanej?) tak to tak i asi bude. pokud nepomohl připravek do benzínu tak bude potřeba vstřikovače vyčistit nějak jinak... třeba vytáhnout a profouknout nebo propláchnout to nevím..
jinak pokud ti diag. vyhodila "ucpaný" ventily (nenapsalo to i kterej je ucpanej?) tak to tak i asi bude. pokud nepomohl připravek do benzínu tak bude potřeba vstřikovače vyčistit nějak jinak... třeba vytáhnout a profouknout nebo propláchnout to nevím..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995