spinaci skrinka

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
pavilion6

spinaci skrinka

Příspěvek od pavilion6 »

Zdravim,mam takovej problem :) kdyz vlozim klic do zapalovani (spinaci skrinka) tak nemuzu otocit,musim tim vselijak pacit a az po dlouhem paceni se mi podari otocit klickem...mate neakej tip? popripade jak vymenit vlozku spinacky?
diky...Vectra B 1.8 16v r.v.96
Reklama

Jenicek

Re: spinaci skrinka

Příspěvek od Jenicek »

Měl jsem stejný problém,pročet o tom nějaké příspěvky na fórech a nakonec to zkusil opravit.Jde o to že ta vložka spínačky je odlitek z hliníku a střeva jsou mosaz,takže hlíník dělá šponky k tomu prach a bordel a už se jí nechce makat.Já to napřed vyčistil v perchloru (stačí i tech. benzín) a pak pořádně prostříkal WD 40.Pomohlo to,ale když jsem vypnul motor (poloha 0) a pak chtěl znovu nastartovat,tak to nešlo.Musel jsem vyndat klíč a znovu zasunout.Jinak bez odporu a lehce,ale časem mě to štvalo,tak jsem jí znovu vyndal a rozebral.Uvnitř trochu upravil a namazal řídkou vazelínou.Teď to chodí krásně a jsem spokojený.V nejhorším slušný zámečník co dělá zámky u aut to musí zvládnout za pár stovek.Spínačku vyndáš tak,že sundáš ten spodní plast pod volantem,opatrně sundáš kroužek imobilizeru (já ho neodpojoval a dal ho jen stranou),klíč dáš do první polohy,vezmeš malý imbus klíč 2,5 a strčíš ho tou kratší stranou do dirky co je na tělese zámku řízení tesně pod volantem.Zmáčkneš tim pojistku a pružina co normálně zamyká volant to vyhodí ven.Nic složitého.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“