oprava repra focal

Moderátor: Moderátoři

ernst
Kontaktovat uživatele:

oprava repra focal

Příspěvek od ernst »

no lidi normálně mám radost :) v autě mi shořel zesák, respektive jeden kanál zesilovače a vzal s sebou i cívku jednoho repráku ve dveřích
a protože nemám prachy na nový a http://www.profiradia.cz/focal-165-cv1.html cena toho reráku je dost vysoká, tak jsem se rozhdl pro opravu s tím že bud repro spravím a nebo ho definitivně pošlu do kytek...
nejhorší co by mě mohlo potkat by bylo kdyby byla vypálená cela cívka to bych nic nesvedl, naštěstí to odnesl jen kousek vinutí...
cca 1/4 závitu...
takže jsem odmotal ten zbytek aby se dráty překryly a já je mohl spájet.. což se mi taky úspěšně povedlo a pak jsem ten spájený odchlípnutý drátek nalepil nevodivým lepidlem na alternátory k cívce aby se netřepal a náhodou někde nedrhnul.... to bylo nejtěžší...
další dost obtížná věc předcházející opravě cívky byla odlělení středičky od kostry reproduktoru--- s tím jsem se drbal asi 2 hodiny abych ji moc nepotrhal ..
jo a tu cívku jsem pájel trafopájkou :D no myslel jsem si že mě jebne ale zadařilo se.

http://imageshack.us/g/856/imag0719m.jpg/ tady je odkaz na nějaké ty fotky :)
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Reklama

Kuba
Kontaktovat uživatele:

Re: oprava repra focal

Příspěvek od Kuba »

Tak to klobouk dolů. Do toho bych se osobně nepustil. Jsi frajer ;)
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no dík :D ale víš co prostě ty prachy nemám, tak jsem si řekl že to radši spravím a když se něco nepovede tak už je to vlastně jedno .. no ne? :D jinak teda byl porod odlepit tu středičku ale podařilo se.. můžu sem pak hodit video jak to hraje i když přece jen to zkreslení při nahrávce je obrovské..
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Ale i tak, že ses do toho pustil, věřím tomu že 96% lidí by to zahodilo i s rukama :D můžeš dát video, takže až mi někdy něco shoří, tak vím na koho se obrátit ;) :lol: :lol:
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

tak tedy tady jsou odkazy na ty videa ... bylo to nahraná ve spěchu takže na nějaký to vrtění a nestálost obrazu nehleďte :D jde o to aby šlo vidět že se ta membrána prostě hejbe :D

tady je před opravou (jediné :) )
http://www.youtube.com/user/00ernst?fea ... UVFlpqZ0Ic

a tady je po opravě to už můžu později doplnit o kvalitnější (hlavně by tn reprak chtel trošku vyčistit :D ) :D
http://www.youtube.com/user/00ernst?feature=mhee
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Kurec palec, tak toto je hodně pěkná práce a i ten reprák krásně hraje. Taky bych bral něco takového ;) (Co to je prosím za hudbu co hraje již z opravného repra??)

ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

JE TO Brennan Heart - Running Late
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Díky moc ;) zase mám něco dobrého do dalšího DJ setu :) ;) 8-) 8-)

ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

jediný co tedka ještě potřebuju je autorádio... nechci nic extra drahého ale musí mít 4 cinche výstup.. a nejlépe alpine.. jenže nevím jaké...
Směty

Příspěvek od Směty »

Alpina je supr, ale pokud nemáš peněz na zbyt, raději bych si koupil Kenwooda, za ty peníze co nabízí tak supr. Nejen po stránce výbavy i po zvukové víc než dobré. Konkurence pro Alpinu.
Odpovědět

Zpět na „Auto-hifi“