špatná převodovka?
Moderátor: Moderátoři
špatná převodovka?
Ahoj Oplisti-Renaulťáci. Řeším problém s převodovkou na mé autě: Vivaro 2008, motor G9U B6, převodovka PF6-012. Je hlučnější na všech převodech v tahu, ale na 6tce v tahu ho hučí jak bych jel autem po vrapaté bílé čáře na dálnici. Když pustím plyn, úplně to přestane. Olej jsem vypustil, bylo tam 2,1 litrů. Někde jsem našel, že tam má být 2.6 litrů. Olej byl jako by spálený, černý a skoro žádné piliny, jak kdyby sis posolil chleba s máslem. Kde může být zakopaný pes? Špatné ložiska? Vyjeté soukolí na 6tce? Má s tím někdo zkušenosti? Díky za pomoc.
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: špatná převodovka?
muzou byt chyceny ložiska a nebo neco se zubama.. jestli to vychazí z převodovky chtělo by ji to rozebrat a podívat..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
a je možné aby se zničilo ozubení na převodovce dřív než ložiska? Teď jsem vypozoroval, že 5tka hučí asi o 50% méně jak 6tka. Na tu 6tku se skoro nedá ani jet jak hučí, když mám otevřené okno, mám pocit jako by vedle mě jel kamion se špatnýma pneumatikama. Je asi lepší rozebrat jí co nejdřív, že? Poznám chycené ložiska po rozebrání převodovky? Jak se schání ložiska do převodovky?
Jo a jakým způsobem se demontuje převodovka z Vivaro? Musím první sundat nápravnici a nebo to jde spustit jak u normálního auta?
řešil už někdo hrčící převodovku na Vivaro? Je třeba měnit všechny ložiska?
Neber to tak, že ti nechce nikdo pomoci či poradit, kodajzi, ale tady je to spíš o osobních autech a se "slůnětem" (Vivaro) asi moc lidí praktický zkušenosti nemá... 

W124 E320 R6 Coupé 1994
Asi ano, není tu moc uživatelů-šťouralů
nějak to pořeším.

loziska se odjakziva v prevodovce meni vsecky.... a kdyz uz je rozebrana kontrolujou se i synchrony ozubeni proste vsecko takze nakonec u GO prevodovvky muzes skoncit klidne i na castce kolem 10 000 a to se jeste drzim pri zemy...
misto srdce motor, v gatích sřoubovák a v hlavě jenom ventily.....
Hrčící 6ti kvalty byly normálním zjevem již v zárukách,řešilo se to výměnou převodovek.S opravami je dost potíž,protože je to dost finančně zničující.Zkus nějakou firmu,která se živí pouze opravami převodovek a cenovou relaci poznáš sám.kodajz píše:řešil už někdo hrčící převodovku na Vivaro? Je třeba měnit všechny ložiska?

Začla hučet i 5tka. Ale i tak je ta převodovka taková divná, hlučná. Už mám domluvenou repas. Příští týden napíšu co a jak. Jj finančně to bude síla. Jen náhradní díly můžou vyjít na 10 000kč V Polsku jsem našel repasovanou se zárukou 6 měsíců za 15 000 kč Starou odevzdat. Ale to se mi nechce
Takže budu repasovat. V Oplu chtěli, pokud by to byli jen ložiska skoro 20 000 kč.