vectra chcípá + chrastění v palubce

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vlčice

vectra chcípá + chrastění v palubce

Příspěvek od vlčice »

Zdravím,
potřebuju pomoc. Pár měsíců vlastním Bčko(2.0L caravan, '99 po faceliftu) s LPG. Neměla jsem s ní žádný problém, až do včera, kdy mi z ničeho nic, chcípla při dobrždování na křižovatce. Tehdy mě napadlo, že jsem to možná jen udusila zařazenou rychlostí a nevěnovala tomu pozornost. Dnes se mi to stalo dvakrát(v malých rychlostech, jednou určitě při brždění). Hned potom otočím klíčkem a bez potíží nastartuje. Asi by se to dalo přičíst na vrub problému se směsí(moc vzduchu, málo vzduchu) - i když tomu by prozatím bezproblémový provoz nenapovídal, ale zvláštní je, že se mi současně při jízdě po brněnských nerovnostech(a že jich je) ozývá chrastění(relé?) z pod přístrojovky. To dřív nedělalo a tak přičítám tenhle problém na vrub elektrice. Neměl někdo podobný problém nebo neví někdo co/kde by to mohlo být, že to utne motor? Chrastí to asi v polovině palubky, za středovými průduchy ventilace, spíš hlouběji, blíž k příčce motoru. Jinak nic jiného to zdá se neovlivní. Motor chcípne, rozsvítí se kontrolky mazání a nabíjení, vše ostatní funguje. Mohlo by to být třeba relé, co spíná proud pro ECU, ale o Vectře toho po téhle stránce nevím.
Díky moc.
Reklama

denny

Re: vectra chcípá + chrastění v palubce

Příspěvek od denny »

Spíš bych poradil vyčistit škrtící klapku a obtokový ventil.Bude to zanesené olejovými výpary a carbonem.Obtokový ventil pak nestačí reagovat dostatečně rychle.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“