Mezera ve výkonu po přeřazení 2,0CDTI 121KW

Opel Zafira Tourer, někdy označována jako Zafira C.

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
Liboreses

Mezera ve výkonu po přeřazení 2,0CDTI 121KW

Příspěvek od Liboreses »

Zdravím chlapi, mám dotaz. Když se rozjedu, 1čka, 2ka vytočím to třeba na 3tis otáček auto celkem jde za plynem, pak po přeřazení, než zařadím 3ku tak samozřejmě otáčky poklesnou a pak když pustím spojku a přidám plyn, tak je je taková jako hluchá mezera než sepne turbo asi a auto jde zase ta plynem. Mám dvě stejné Zafiry, stejný rok 2013, a cca stejný nájezd cca 165tis. Km. Motor A20DTH. Druhá zafira mě hned po přeřazení hned tlačí do sedadla a nástup výkonu je okamžitý. Váha vzduchu i selenoid jsou přehozené z jiného auta a beze změny, EGR byl venku i s trubkou co vede do sání a vyčištěno. Je nový MAP senzor. A měnil jsem taky podtlak na turbu, nedával hodnoty a hlásil přeplnění. Je taky vyšší spotřeba, cca 6,9-7ltr. Na druhé 6,2. Nemá někdo nějaký nápad nebo radu prosím? Taky ještě doplním,že z výfuku jde takový kyselý zápach. Auto nekouří, nežere olej. 3týdny zpět po emisích a stk. Vše OK. Motor má i trochu víc "chrochtavý" zvuk než druhá Záfa.
Díky moc za rady. 🙏
Reklama

Miresa

Re: Mezera ve výkonu po přeřazení 2,0CDTI 121KW

Příspěvek od Miresa »

Ahoj. DPF?
OPEL Astra J ST OPC line 2,0 CDTI 121kW, automat, Webasto, Infinity - 2012
OPEL Corsa B 3.dv. 1,0 12V 40 kW - 1999

TRIUMPH Street Triple 765 RS, 96 kW, Zard - 2022
Liboreses

Re: Mezera ve výkonu po přeřazení 2,0CDTI 121KW

Příspěvek od Liboreses »

Ahoj, dík za odpověd. DPF vypadá podle diagnostiky ok, i regenerace. Taky byly před 3 týdny emise a vše naprosto cajk. Podezírám ten EGR, ale měl jsem ho venku, vyčistil. Snad jen,že by byl vadný a otvíral na jiné hodnoty než si motor myslí. Ale jsem mechanik laik. A na zafiře je k tomu Egru přïstup jak k penězům. 🤣
Odpovědět

Zpět na „Zafira Tourer“