Astra H Caravan - Fénix z popela

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
UseThe4s

Re: Astra H Caravan - Fénix z popela

Příspěvek od UseThe4s »

Děkuju ti, někdy jsou to s tím autem nervy, protože já jsem navíc extrémní OCD případ na všechno, co s tím autem není momentálně v pořádku... 😀 Ale jak se říká "konec dobrý, všechno dobré". Cejtím, že "konec" už je alespoň na dohled... 🙂🔭
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol VST, 5W40 / Optimal Diesel (EuroOil) + aditiva Liqui Moly
Ex Astra J GTC, 1.6 Turbo, 2014
Ex Škoda Fabia Combi, 1.9 TDI, 2001
Ex Škoda 130l, 1986
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Uklidním tě konec nikdy není, je pořád co dělat, věř mi, mi takové vozy máme celkem 3 a někdy je to opravdu velká legrace, nejen s Oply, ale i s Mini Cooprem S, kdy pri přezouvání se zjistilo, že na všech 4 kolech jsou zalomene zajišťovací šrouby brdových kotoučů a ty drží jen na šrouběch od kol. Tak a to si člověk říka, všechno je OK v TOP stavu :D :D :D
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Jj, naprosto souhlasím, je to nekonečněj příběh a koníček, kterej nás baví. Proto jsem slovo "konec" dal do závorek. Někdy jsou to nervy, ale ta radost na druhé straně pak stojí za to... 🙂 V mém případě jsem už párkrát řešil opakující se vady, táhnoucí se i několik let. Ten strávenej čas pod autem bych ještě skousnul, ale když to bere i peníze a výsledek se pořád nedostavuje, je to frustrující. Navíc mám karmickou smůlu na debily za volantem na našem sídlišti a za posledních 10 let strávených parkováním na sídlišti mám auto, na kterém snad není jediný panel ve 100% stavu. Odřeniny, škrábance, promáčkliny... A to si místo na zaparkování vždy pečlivě vybírám. Nedávno jsem narazil na hezkého "dárce" na vrakovišti a Astrule už brzy dostane omlazovací kůru. Takhle to aktuálně vypadá u nás na chodbě...

PHOTO-2025-04-27-16-46-40.jpg
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol VST, 5W40 / Optimal Diesel (EuroOil) + aditiva Liqui Moly
Ex Škoda 130l, 1986
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Nejhorší na tom ale je, že ty lidi ti auto zříděj a odjedou. Žádná vizitka za stěračem, nic. Zrcátka jsem na Astruli měl uražený snad 6x. Poctivě zrcátka sklápím vždy po zaparkování, ale i tak mi ho jednou někdo urazil... 🤣 Jak říkám no, asi karma... 😀 Plánuju ale do auta instalovat 360° monitorovací kamerový system (jako mají Tesly) a pak si někdo může zkusit na to auto se jen špatně podívat... 😇
Ex Škoda 130l, 1986
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak tomu říkám super nákup dílů :D :D :D . Jsme na tom stejně, Taky parku na jednom s největších sídlišť v Ostravě, Astra J zažila mnoho po 3 měs, objetí ostrým předmětem oprava laku na půl autě, naštěstí s pojístky, pak prokopnuté dveře kufru, taky přes pojístku a to nemluvě o dalších věcech. Vždiť to dobře znáš.

Mnohokrát se potvrdilo, že voskování tuhým voskem má něco do sebe, když se o Astru J někdo při parkování opřel o nárazník a pak odjel, stačilo to lehce hadrou sundat odmaštěním, pak zpet navoskovat a nikde nic :D :D :D . Díly lištám na dveřích mnoho rad právě zachytí lišty, jak lidi bezohledně otevírají dveře, nejlepší investice :D :D :D

Jak bude ozonovat interiér, pak napiš své postřehy ;) ;) ;)
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Odpovědět

Zpět na „Astra H - Auta členů a recenze“