Bezohlednost na silnicích
Moderátor: Moderátoři
Bezohlednost na silnicích
V posledni dobe pozoruji, jak snad polovina ridicu nedodrzuje bezpecnou vzdalenost. Co vam vadi nejvic na silnicich? Me tedy aktualne toto.
- Reklama
Re: Bezohlednost na silnicích
Ahojte! Ročně najezdím tal 16-17tis.km a vesměs (nejradši) po okreskách, "státovkách" a menších městech, po dálnicích výjimečně, pravidelně jednou týdně do Práglu (Letňany) a zpět. Sám za sebe nepozoruju, že by se mi někdo furt lepil na p*del. Nejsem už žádnej střelec a preferuju hlavně plynulost, takže mě jistým způsobem štve, když někdo po přehledné a rovné státovce, (kde je max. 90km/h, pravda) jede třeba osmdesát, přitom daleko před sebou má volno a nedá-li se dobře předjíždět (nebo jedou takoví dva-tři), vytvoří za sebou vláček a zcela zbytečně. Chápu, že někdo jezdí prostě pomaleji, ale ptal ses, co mi nejvíc vadí na silnicích.
Je-li volno, po státovce mám nejradši aspoň kolem stovky (tacho), na dálnici jezdím 110-120. A ve městech mě nejvíc se*ou řidiči na semaforech - padne zelená a než se rozjedou, to by snad vyrost kedlub... 

W124 E320 R6 Coupé 1994
Já teda když je někde 90 jedu 90, v cizině by si nikdo nedovolil jet víc, ale tady u nás si každý jezdí jak chce.
Jezdím na adaptivní tempomat co to jde, pohoda, klídek
Jezdím na adaptivní tempomat co to jde, pohoda, klídek

Super video k tématu, jak probíhají kontroly policie a na co si dávat pozor.
https://www.youtube.com/watch?v=TOErFxu9zF8
https://www.youtube.com/watch?v=TOErFxu9zF8
- Herr Blitz
Mě točí primárně dvě věci - nedávání blinkrů a neznalost správného odbočování na křižovatkách trojúhelníkového tvaru. A neřeknu Ti, co mě točí víc, protože mě točí oboje a na oboje denně narážím při cestě do práce a z práce. A občas mám chuť vystoupit a dotyčného "vychovat ručně"...milosh píše: 23 zář 2025, 15:27 V posledni dobe pozoruji, jak snad polovina ridicu nedodrzuje bezpecnou vzdalenost. Co vam vadi nejvic na silnicich? Me tedy aktualne toto.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Blinkry to je klasika u BMW, ale rozmaha se to i u majitelu skodovek, co si mysli asi, ze maji bavoraka
To by se ti libilo u nas, tady jezdim taky skoro denne a poznas prespolniho
https://www.youtube.com/watch?v=Me9Sc9AJ2qo

To by se ti libilo u nas, tady jezdim taky skoro denne a poznas prespolniho

https://www.youtube.com/watch?v=Me9Sc9AJ2qo
Za mě souhlasím s názorem, že blinkry je obrovský nešvar a mnoho řidičů je nepoužívá a jsou to jakákoli auta.
Lepiči ti se u nás na severu taky dost často vyskytují
V poslední době je i spousta jezdců co si zkracují zatáčky protisměrem i když jedu proti nim. Si kolikrát říkám, že jsem asi neviditelný. Nedávno mě přinutila jedna taková zastavit kdy jsem jel a ona do protisměru měla překážku, cyklistu a stejně jej musela předjet a vybočit přímo proti mě, brzdil jsem i očima. Byla to žena za volantem, ale těžce bezohledná.
Lepiči ti se u nás na severu taky dost často vyskytují
V poslední době je i spousta jezdců co si zkracují zatáčky protisměrem i když jedu proti nim. Si kolikrát říkám, že jsem asi neviditelný. Nedávno mě přinutila jedna taková zastavit kdy jsem jel a ona do protisměru měla překážku, cyklistu a stejně jej musela předjet a vybočit přímo proti mě, brzdil jsem i očima. Byla to žena za volantem, ale těžce bezohledná.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Tojo, pravda. Uz jsem se vyskolil v tom, ze si agresivniho ridice nevsimam, ideal ho nechat predjet, at je co nejrychleji pryc. Mnoho lidi si stale nezvyklo na to, ze dodrzovat pravidla JE NORMALNI a to nejen na silnicich.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za mě to jsou také tyto dvě věci, jako blinkry a dostatečný rozestup mezi vozy.
Jezdím hodně a na dálnici se snažím udržovat rozestupy mezi vozy obzvlášť. Jenže stává se to velmi často a to cca v 95%, že řidič co předjíždí se ihned vrací do pravého pruhu a tím rozestup úplně znehodnotí. Místo toho, aby ještě pár vteřin jel v levém a pohodlně se pak vrátil do pravého pruhu. Za to bych opravdu vraždil.
Nepoužívání směrovek jsem poprvé zažil ke konci 90 let v Italii, kde řidiči směrovky nedávali vůbec a tam kde to šlo dokazovali běžně, že 3 auta se na silnici vlezou, i když silnice je 2 proudá. Místo směrovek fungovalo zde troubení klaksonem. V ČR už dávno to nejsou jen vozy BMW, jak se říkalo, ale i jiní vlastníci jiných značek. Co je alarmující, že směrovku nedávají ani profesionální řidiči z povolání (dodávky, nákladní vozy nad 3,5t apod.). Smutné je, že směrovky nedávají ani vozy Policie, byl jsem toho svědkem mnohokrát a to nikde nespěchají.
Co dalšího mě vytáčí, když dám znamení o tom, že budu parkovat, zařadím zpátečku a na úzké ulici na sídlišti se mi tam za každou cenu okolo auta hrne řidič, co stál za mnou a já pak nemohu couvat do vybraného prostoru, protože při vytočení kol by se naše vozy srazili, místo aby za mnou počkal a po zaparkování se normálně rozjel, prostě každý spěchá a nepočká pár sekund.
Jezdím hodně a na dálnici se snažím udržovat rozestupy mezi vozy obzvlášť. Jenže stává se to velmi často a to cca v 95%, že řidič co předjíždí se ihned vrací do pravého pruhu a tím rozestup úplně znehodnotí. Místo toho, aby ještě pár vteřin jel v levém a pohodlně se pak vrátil do pravého pruhu. Za to bych opravdu vraždil.
Nepoužívání směrovek jsem poprvé zažil ke konci 90 let v Italii, kde řidiči směrovky nedávali vůbec a tam kde to šlo dokazovali běžně, že 3 auta se na silnici vlezou, i když silnice je 2 proudá. Místo směrovek fungovalo zde troubení klaksonem. V ČR už dávno to nejsou jen vozy BMW, jak se říkalo, ale i jiní vlastníci jiných značek. Co je alarmující, že směrovku nedávají ani profesionální řidiči z povolání (dodávky, nákladní vozy nad 3,5t apod.). Smutné je, že směrovky nedávají ani vozy Policie, byl jsem toho svědkem mnohokrát a to nikde nespěchají.
Co dalšího mě vytáčí, když dám znamení o tom, že budu parkovat, zařadím zpátečku a na úzké ulici na sídlišti se mi tam za každou cenu okolo auta hrne řidič, co stál za mnou a já pak nemohu couvat do vybraného prostoru, protože při vytočení kol by se naše vozy srazili, místo aby za mnou počkal a po zaparkování se normálně rozjel, prostě každý spěchá a nepočká pár sekund.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
- tohle nechápu, přece když předjíždí tak tu mezeru zmenší na pár vteřin než se zase (díky vyšší rychlosti) vzdálí a tím se mezera zvětší... já naopak nesnáším když někdo předjíždí a nezařadí se hned a prodlužuje tím čas strávený v protisměru, tohle typicky zažívám když jsem ten protijedoucí a předjíždějící auto mne donutí uhnout za krajnici nebo výrazně zpomalit, přitom by stačilo kdyby se prostě zařadil zpátky hnedJezdím hodně a na dálnici se snažím udržovat rozestupy mezi vozy obzvlášť. Jenže stává se to velmi často a to cca v 95%, že řidič co předjíždí se ihned vrací do pravého pruhu a tím rozestup úplně znehodnotí. Místo toho, aby ještě pár vteřin jel v levém a pohodlně se pak vrátil do pravého pruhu. Za to bych opravdu vraždil.

Jinak co mi vadí - že na silnici potkávám spoustu držitelů řidičského oprávnění, kteří jsou zmatení a kolikrát ani netuší jak nějakou situaci vyřešit... skutečných řidičů kteří mají odhad, znají předpisy (hlavně ZIP, záchranářská ulička, přednosti, připojení na dálnici, atd.) a chtějí si vyjít s ostatními vstříc je čím dál tím méně

Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic