Kolísající otáčky + špatné startování

Moderátor: Moderátoři

rock´and´roll

Kolísající otáčky + špatné startování

Příspěvek od rock´and´roll »

Ahoj, mám VeBe, 1.8 16v 85 kW. Mým problémem je, že mi nedrží otáčky na volnoběhu. Např. na semaforech když mám volnoběh se mi otáčky pohybují v rozmezí 500 - 1200. Nejčastěji mi otáčky spadnou zhruba z 800 na 500 a auto zavibruje, následně vyletí na 1200 a po chvilce spadnou na 800, cyklus opakování asi 1 minuta, jinak zdá se mi, že čím má motor vyšší teplotu cyklus se opakuje rychleji. Dále mám problém se startováním v horkých letních dnech. Je to naprostá obdoba zimních startů za velkého mrazu. Vždy mi auto sice chytne, ale spoléhat na to nebudu.

Před 4 dny auto viděl mechanik, který měl napojený motor a říkal, že motor je naprosto v pořádku. Poradil mi ať se zaměřím na svíčky a palivový filtr. Ovšem auto mám od známého, který tyto věci vyměnil před prodejem auta mě = na svíčkách je najeto asi 3000km a stáří půl roku.

Zajímalo by mě jestli tyto dva problémy mohou spolu souviset, dále jestli je možné aby tyto problémy nebo jeden z nich způsobovaly svíčky a také jestli je možné když výrobce náhrady uvede svíčky jako vhodné do daného vozu mohou být svíčky nevhodné.
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolísající otáčky + špatné startování

Příspěvek od ernst »

regulace volnoběhu... vyčistit ,nebo vyměnit (šílená cena) . a ještě zkusit vyčistit škrtící klapku
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
rock´and´roll

Ta poznámka šílená cena má být ironická?
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no... kolem 3 - 5 tisíc za mrnavou blbost
http://www.e-cat.cz/c-1069_156935_20204 ... ovani.html
lepší je pokusit se ji vyčistit
rock´and´roll

A je možné, že by se tato chyba neobjevila na diagnostice?
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

Ano
Jenicek

Příspěvek od Jenicek »

Ještě se dá na Aukru sehnat replika od našich polských sousedů zn. Getz s cenou do 1000,- Snad to i něco vydrží.Je to jen cívka...
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
pitrs130

Příspěvek od pitrs130 »

Ahoj, vyčisti krokovej motorek a namaž ho, ale pozor nedávej do něj hodně vazelíny nebo ti vyskočí ložisko z domečku, pokus se vytáhnout kovovej hrot z motorku, měl by jít trošku ztuha, motorek prostříkej odmašťovačem a potom nejlépe bílou vazelínou ve spreji, hlavně ne silikon (nemaže), nech 20 min působit vazelínu a nasuň očištěnej hrot zpět. Důležitý je taky vyčistit dosedací plochu v držáku motorku.

Pkoud to nepomůže tak hledej netěsnost v sání a hadičkách
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
rock´and´roll

V pondělí jsem to hodil k mechanikovi ať se mrkne na obě závady, zítra by měl volat tak uvidím. Ale na 99% auto stejně prodám, protože to je pořád něco. Opravím jedno, ukáže se něco nového. Je to škoda, protože auto se mi na pohled velmi líbí a i svezení je dobré, ale narazil jsem asi na nějaký špatný kus.
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no... ale zase když to pospravuješ tak by se to opravovaný nemělo sr**t :-) koupíš jiný auto a bude se kazit taky pokud není tvá vectra shnilá tak bych ji nechal... ale je to na tobě pokud ti vadí tak vyber něco jiného..;-)
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“