MID - nereaguje

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ernst
Kontaktovat uživatele:

MID - nereaguje

Příspěvek od ernst »

Ahojte, mám problém s VB sedan 1996 x20xev a jejím palubním počítačem jde o to že nereaguje na tlačítka na páčce stěračů. ale páčka jako taková funguje a i vodiče vedoucí k MIDu jsou ok (proměřeny) přesto na ně počítač nereaguje lze pouze nastavit hodiny tlačítky přímo na něm...

dělá to od té doby co byl počítač vytažen kvůli výměně modrých ledek za žárovky (požadavek majitele), od té doby je na displeji jen toto: Obrázek

zkoušel jsem ho vytáhnout a proměřit kabeláž ale na nic špatného jsem napřišel ani s diagnostikou (MM) jsem nebyl schopen rozchodit komunikaci... (s ostatními systémy vozidla nebyl problém)

udajne jde o nějakou ochranu proti krádeži.... což mi ale do hlavy neleze... to by udělalo každymu po odpojení baterky..
Takže nevím.... napadá někoho něco co s tím udělat? aspon aby se zobrazovala spotřeba na 100km :-)

předem dík za rady a odkazy :-)

Edit: předpokládám že to malé F u hodin signalizuje nějakou poruchu... ale jakou?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Reklama

Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Re: MID - nereaguje

Příspěvek od Hellborn »

Zkusím sem napsat alespoň nějaký poznatek...
Já jsem chtěl svůj palubák do češtiny a v Oplu mi bylo řečeno, že se dá přehrát firmware
v jednotce BPC ale pouze na angličtinu.
Vzhledem k tomu, že tedy do toho půjde nějaký nový firmware, měla by to projet i original diagnostika
a případně zjistit nějakou vadu.
Tehdy za to chtěli 500Kč...

Osobně si myslím, že tam bude nějaká ochrana (na větší odpor nebo odběr)
1) Frontera 2,2 DTL
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“