auto se nerozjede, stojí cca 10 min. Může se spálit převodovka nebo nějak jinak poškodit?
Automatická převodovka
Moderátor: Moderátoři
Automatická převodovka
Zdravím, když mám u aut. převodovky zvolenou polohu páky na D (při stáni na místě) a zataženou ruční brzdu,
auto se nerozjede, stojí cca 10 min. Může se spálit převodovka nebo nějak jinak poškodit?
Opel Signum 2008
- Reklama
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automatická převodovka
Může dojít k poškození hydrodynamického měniče. Několikrát jsem toto řešil na Vozech Mercedes a Audi. Pro stání tam je poloha "N" a nebo "P"
je to jistější 
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Ja osobne nechapu lidi co davaji rucni brzdu i u manualni prevodovky, na rovine staci nechat rychlost ne a u automatu davam P a rucka vubec.
Na modely 2008 budes mat prevodovku AF40-6 ktora aj ked mas zaradene D tak po par sekundach statia sama vyradi na neutral (pokial je teplota oleja v prevodovke vyssia ako 0 stupnov), niesom si isty ci toto plati aj pri pouziti rucnej brzdy takze tam by som zaradil N manualne.
Vectra Caravan 2008 Z19DTH AT
- chladtomas89
zdravim,
nechtel sem zbytecne zakladat nove tema a jelikoz mam problem kterej se tzka automatu tak to napisu sem.
Nastal mi problem, s prevodovkou, kdyz jedu cca 5 minut hodi se prevodovka yniceho nic do nouzoveho rezimu a prestane radit, da tam za 5 a konecna. Kdyz vypnu motor a znovu nastartuju opakuje se problem dokola. Nez prepne do nouzaku, tak radi uplne v pohode. Mate nekdo zkusenost? Kde hledat problem?
nechtel sem zbytecne zakladat nove tema a jelikoz mam problem kterej se tzka automatu tak to napisu sem.
Nastal mi problem, s prevodovkou, kdyz jedu cca 5 minut hodi se prevodovka yniceho nic do nouzoveho rezimu a prestane radit, da tam za 5 a konecna. Kdyz vypnu motor a znovu nastartuju opakuje se problem dokola. Nez prepne do nouzaku, tak radi uplne v pohode. Mate nekdo zkusenost? Kde hledat problem?
Opel Vectra C 2,2 16V IMSCHER